dinsdag 6 oktober 2020

Hamstertje

Het deed al langer wat pijn. Maar ach, een beetje pijn kan ik wel tegen. Maar nu heb ik een hamsterwang met daarin een voorraad voor deze winter en daardoor een beetje een dicht oog ook en dat staat wat minder charmant. En weet even niet wat ik daar aan kan doen als ik daarmee wakker word. Hoe, wat en waar. 

Natuurlijk WEET ik wel wat ik moet doen, maar even een moment van de weg kwijt, net wakker. De aktie is duidelijk. Hier kan ik niet zelf meer mee aan de slag (nee..echt niet, sateprikker gaat 'm niet worden).


Afbeelding van bierfritze via Pixabay 
Want werd wakker met een hele lege telefoon (batterij totaal leeg) en dus wist ik niet hoe laat het was, of er misschien gemiste boodschappen (van WIE dan - oh ja..misschien was dochter aan het bevallen of zo) zouden zijn en oh gut...onbereikbaar natuurlijk.  Was een beetje gedesoriënteerd. Door hamsterwang en geen tijdsbesef.

Eerst maar uit bed, kijken of er buiten al licht was, dan kon ik inschatten hoe laat het echt was. Want de zon nog niet op, maar die komt elke dag later te voorschijn. En bewolkt, dus misschien zat de zon wel achter de wolken verstopt. Ja, ik zag her en der licht in huizen. Dus al zeker 'tijd om naar het werk te gaan'.

Dus mijn backup Nokia erbij gezocht. Ook aan de oplader. Die was heel snel opgeladen en standby. Fijn, Finse kwaliteit. 

Opstaan; begin de dag en tackel die wang later maar. Zo erg was het nou ook weer niet toch? Geen ondraagbare pijnen. Wel een rare kop, maar ook al jaren aan gewend. 

Dus eerst maar even de normale maandagroutines afwerken. Dat geeft me weer een 'normaler' gevoel. En zo kalmeer ik ook weer. En kan ik weer helder denken. Wat is de beslisboom omtrent hamsterwang. 

Ook lag er, een week na de normale en afgesproken reactietijd, een digitale brief van de Gemeente dat men wat nadere informatie nodig had van mij om een verzoek voor een inkomenstoeslag lage inkomens te kunnen verwerken. Dat stond ook al op mijn lijst en had ik al uit laten zoeken hoe ik de Gemeente tot aktie kan laten overgaan. 

Dus daar moet ik ook mee aan de slag. En alles moet dan weer geprint worden. Nergens te vinden of ik dat digitaal kan aanleveren en bij welk email-adres. Nee, arme sloeber, koop jij maar weer printpapier, postzegels, grote enveloppe en niet te vergeten inkt voor je printertje. Dus daar moet ik ook nog even achteraan. Dat ik het wel digitaal ga aanleveren, want met thuiswerkende ambtenaren lijkt me dat helemaal ideaal. Want anders moet er toch echt iemand op het gemeentehuis alles eerst weer inscannen om het digitaal te maken en leesbaar voor de thuiswerker. 

Onlogisch allemaal. Daar alleen al zou je toch een dikke kop van krijgen?

Alle mijn moed verzamelen en dan toch, na echt heel heel heeel heeeel lang niet bij een tandarts te zijn geweest, gebeld voor een afspraak.
Waarom ik zo lang niet ben geweest?
Lang verhaal. Komt nog wel een keer een blog over. Maar voor nu ben ik al "blij" met een ontsteking. Want die dwong mij om in aktie te komen. Ja, als het kalf verdronken is. Dat klopt. En tsjonge...wie gaat er nou niet regelmatig naar de tandarts? Nou (om maar eens een stopwoordje uit de kast te halen): mensen met een slechte of geen tandartsverzekering en een grote angst voor grote en vooral dure rekeningen. Zonder potjes daarvoor. 
Zorg voor mijzelf stond altijd op de allerlaatste plek in mijn begroting. Stond. Nou ja, staat nog steeds een beetje onderaan. Zorgvermijder c'est moi. 


Mooie inspiratiebron vandaag: Annemiek


12 opmerkingen:

 1. Dat was duidelijk, dat je jezelf onderaan gezet hebt. Je kunt jezelf nog altijd laten stijgen, als je het automatisme weet te doorbreken. Sterkte bij de tandenboer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte bij de tandarts. En inderdaad misschien zijn er meer mensen banger voor de rekening dan voor de behandeling zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ai, een ontsteking! Dat is pijnlijk! Sterkte bij de tandarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kon je hopelijk meteen terecht? Het ergste aan de tandarts vind ik vaak de stress van te voren.... Sterkte zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh jee. ja jij maakt het wel mee, zo'n dikke wang da's wel heftig...

  ik blijf me ook altijd verbazen over instanties, heb net voor mijn vakantie m'n ziekenfonds hélemaal pissig te woord gestaan, óók zo'n instantie, als je ze nodig hebt..... " fuck you " dien krijg je dan te horen... ik ben er klaar mee :-( * boos kijk *

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondertussen: spoelen met thijmthee. Gewoon een takje thijm uit de tuin in een beker kokend water. Of gedroogde thijm uit je keukenkastje in een theeëi in kokend water. Goed langs de ontsteking spoelen en dan doorslikken of uitspoelen, waar je je het prettigst bij voelt. Deze thijmthee helpt ook bij beginnende keelontsteking.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk kreeg je een afspraak voor snel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh arme Cellie, met dikke wang...
  Ik hoop dat je er gauw vanaf geholpen wordt.
  Kun je de tandarts niet vragen of je korting krijgt?

  Goeie tip van Siebrie.
  Ik herinner me overigens: waterstof-peroxide... daar moest ik ooit eens mee spoelen...

  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och arme hamstertje. Ik hoop dat je snel terecht kan en verdorie zorg eens toch wat beter voor jezelf. Ik las ooit bij iemand; eerst bij jezelf zuurstofmasker op en dan bij de anderen, geen flauw idee waar ik dat gelezen heb. Jij? Goed gebit is ook goed voor je gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mochten er grote restauraties nodig zijn bij de opleiding tandheelkunde aan universiteiten kunnen ze soms wel wat leuke klusjes gebruiken. Om op af te studeren Voor veel minder geld. En met meer aandacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Naar de tandarts moeten is niet leuk, maar pijn hebben helemaal niet! Hoop dat het inmiddels weer goed is met die wang!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.