zondag 4 juli 2021

Grachtengordel dedain

In de podcast van Teun en Gijs hoorde ik de heren iets zeggen dat iedereen wel de cupjes van bladiebladie bla wilde hebben.

Alsof iedereen zo'n duur cupjes-koffieapparaat in huis heeft. Lekker hoe ze zich kunnen wentelen in hun kleine goede veilige grachtengordelwereldje.

Nu is hun podcast ook wel ironisch, dat snap ik en dan toch stoor ik me eraan. Misschien ben ik wel een verzuurde trut aan het geworden. Die niemand iets gunt. Of wil ik ook wel zo'n apparaat. Eigenlijk. 

(Nou nee...ik ben nog steeds blij met mijn woke filterkoffie. Nu uit een apparaat, maar met de hand opgieten gaat ook prima). Minder afval, want niet per kopje een cupje.

Groot interview met Gijs Groenteman dit weekend in de Volkskrant. Als ik hem alleen van die podcast zou kennen, dan had ik al vroeg afgehaakt, want man man man..zijn stem werkt op mijn zenuwen. Daar kan hij niet veel aan doen, dat ligt aan mij.

Want zijn moeder heeft een prettige stem vind ik. Dus daar heeft hij 'm niet van vandaan. 


Jullie dit gelezen? Of naar een podcast geluisterd van hem?


5 opmerkingen:

 1. Het interview heb ik gelezen en luister regelmatig naar zijn podcast. Hij is een goede interviewer,origineel, doet nooit overdreven populair. Zijn serie podcasts over Harry Bannink vind ik heel goed. Zijn stem is nogal apart ja,maar als wat hij zegt boeiend is ergert mij dat niet.
  Teun en Gijs samen, daar luister ik zelden naar maar enig dedain is me niet opgevallen.Heb eerder het idee dat ze het milieu waar ze uit komen een beetje op de hak nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik luister altijd naar Teun en Gijs, én naar de vrouw van Gijs, Aaf. Zij heeft samen met Marc Marie een leuke podcast. Ik vind zijn stem wel meevallen, maar inderdaad is de stem van zijn moeder fijner. Zij nemen het milieu inderdaad op de hak, ik houd daar wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja een aparte stem heeft hij, zou daar geen relatie mee kunnen hebben, verder vind ik het wel een leuke man met leuke vrouw.

  Ik weet nog steeds niet wanneer ik Podcasts zou kunnen luisteren, vergeet het aldoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook blij met de koffie uit mijn mooie roze koffiefilterapparaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.