vrijdag 2 juli 2021

Poezelige pootjes

Voor het eerst sinds jaren weer eens naar de pedicure geweest. (Alsof ik hiervoor wel regelmatig ging; dit is de tweede keer in mijn zestigjarig bestaan).Was een beetje bang dat het als onderstaande zou zijn. Schuren, hameren en oh oh oh...wat een verschrikkelijke verwaarlozing! Hoe kunt u met zulke voeten nog normaal functioneren. Of de straat op durven. 


Maar viel reuze mee, geen dikke eelt lagen onder mijn voeten. Helemaal niets. Wel droge hielen, maar dit wist ik al. 
Wel constateerde ze dat ik een paar hamertenen heb (ook leuk! Hele gereedschapskist daaronder) en een doorgezakte voet. Of twee eigenlijk. En twee rare kleine teentjes. En misschien een keer een bezoekje aan een podoloog. Ja, die zal waarschijnlijk steunzolen (oh...ook dat nog) aanraden en aanmeten voor die doorgezakte voeten en inderdaad, dat kost allemaal weer wat, maar dan zou ik minder pijn hebben met lopen en een betere houding voor die hamertenen. 

Dus dat gaat ook maar op mijn wensenlijstje. Ooit te regelen nog. 

Was helemaal pijnloos de behandeling en interessant al die spullen die ze gebruikt. Zo'n soort assortiment wat je bij een tandarts ziet, maar dan polijsten en niet boren. Nu heb ik weer poezelige pootjes en uiteraard nu wel bijhouden en regelmatig een bezoekje bij haar brengen. De volgende afspraak heb ik alweer gemaakt. 

Even reserveren dus in mijn budgettering. Stond al langer dan 5 jaar op dat schema. Ooit nog eens gaan doen. 

Heel raar, nee onbekend gevoel als iemand je voeten aanraakt. Uberhaupt aangeraakt te worden. Pffffff..


12 opmerkingen:

 1. Dat klinkt best wel als een nuttig maar ook prettig bezoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Cellie,

  wat leuk,en fijn, dat je gegaan bent.
  Ik ben nog maar één keer in mn leven naar de pedicure geweest.
  Had mijn rechterarm in het gips.
  Dus nagels knippen was er niet bij!

  Ik vond het heerlijk.
  Had veel herinneringen aan mijn moeder, die vroeger natuurlijk w\altijd mijn nageltjes knipte.

  Ik moet nu ook weer eens, want ik heb een ingegroeide tennagel en dat is pijnlijk.
  Maar door jouw verhaal... ga ik misschien maar eens vaart maken.

  Groetjes!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou goed voor je zelfvertrouwen zo een bezoek zeg. ;-) Mankeer je opeens van alles. DOEN van die steunzolen, gaat een wereld voor je open. Het voelt zo goed en zo anders. Geloof me. Zet op je spoedlijst.
  Ik ben pasgeleden voor het eerst geweest en vond het geen geweldige ervaring. Zeker niet onprettig hoor. Heb het gisteren maar zelf gedaan want blotevoettuinieren is drama om ze weer schoon te krijgen.
  Heb weer prachtige pootjes. Kunnen zo schoon weer de modder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Steunzolen, iedereen aan de steunzolen. Mijn voeten Hallux Valgus links E en rechts geopereerd met een niet gelukte operatie aan de teen uit de kom. Wat een geld heb ik weggebracht aan steunzolen, dure schoenen en wat dan niet.

  Sinds februari ben ik lid van Voetentraining Hallux Valgus. Op YouTube staan allemaal Hallux Valgus filmpjes. Kun je gratis bekijken.
  Misschien heb je een uitgebreide verzekering met fysiotherapie. Er zijn speciale voet fysiotherapeuten.

  Anyway, ik loop nu zonder steunzolen, heb geen platvoeten meer en ook geen spreid voeten aan de voorkant.

  Spieren, spieren, spieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij veel av zorgverzekeringen heb je ook voeten kosten die vergoed worden, o.a. steunzolen als dat door ha of orthopeed voorgeschreven worden en ook podotherapeut , is wat anders dan podoloog. Sinds kort heb ik via hem een ortese onder tenen wat een verademing voor kleine teentje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook zooltjes omdat ik een hielspoor heb. Ik loop er echt graag op en heb een tweede paar aangeschaft voor mijn werkschoenen. Mijn werkschoenen blijven op mijn werk en ik zag het natuurlijk alweer gebeuren dat mijn zooltjes op mijn werk zouden blijven liggen.
  Fijn dat je naar de pedicure geweest bent. Goed dat je een beetje in jezelf investeert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afgelopen week vertelde een marktkoopvrouw me dat zij iedere ochtend oefeningen deed voor hiel spoor. Een lang verhaal over uren staan en korte en lange spieren. Het lange staan veroorzaakte dat.
   Voor hiel spoor kun je op YouTube oefeningen vinden voor hiel spoor.

   Verwijderen
 7. Ha poezelige pootjes... Dat zeg ik ook altijd. Ik heb heel erg moeten wennen aan de pedicurebehandeling. Ik vond het vreselijk als iemand aan mijn voeten kwam. Maar nu kan ik er tegen en ga regelmatig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was er gisteren ook, en ga elke 6 weken ongeveer.
  Al tig jaar.
  Ik word er altijd heel blij van.
  En ik heb nu EINDELIJK een exemplaar gevonden waarmee ik vreselijk kan lachen, de voorgangers waren -eh- bijzondere exemplaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pffff ik schreef het laatst al eens bij je... ik ben er bang van. Houd sowieso niet van gedoe of gefriemel aan mijn voeten. En mijn moedertje huilde altijd als de pedicure geweest. Ook toen ze nog thuis woonde en verder goed was. Zo pijnlijk... Ik kan het nog goed zelf, dus voor die poezelige voetjes probeer ik te zorgen zolang als het kan. Krijg je geen vergoeding vanwege diabetes?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben nog nooit geweest, maar lijkt me best fijn! Misschien toch maar eens doen...

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.