maandag 5 juli 2021

Wie ben jij?

Mijn werk is nog steeds voornamelijk vanuit huis. En dat werk gaat wel ok. Krijg steeds meer routine en inzicht in werkprocessen. Kan beter prioriteiten geven aan wat echt eerst moet, dan zijn de spoedjes niet zo vervelend meer. En clusteren. Even achter elkaar bepaalde zaken afhandelen. 

Dankzij het feit dat ik thuis ook kan printen (niet dat ik van werkgever een printer kreeg hoor; ik had er eentje anders kon ik dit werk niet eens thuis doen) en dus brieven kan uitsturen, maar de aanleverroute van de spullen hapert soms. Dat komt denk ik ook omdat het op kantoor altijd, werkelijk altijd drukdrukdruk is,  of men graag mij die indruk geeft, en als ik dan vraag om voor mij een stapel gefrankeerde enveloppen door te sturen, dan duurt dat (voor mijn gevoel en uit een commerciele wereld komende) retelang. Dus kan ik dan geen brieven versturen. Natuurlijk kan ik dat wel als ik mijn eigen postzegels gebruik en in een blanco enveloppe uit eigen voorraad aanspreek, maar het gaat mij om het principe. Je weet dat ik die dingen nodig heb. Dat geef ik ruim van te voren aan. En nogmaals vragen; ze ze al verstuurd? Oeps...Gaat er weer een week overheen. Want de post gaat daar niet dagelijks de deur uit. (Onbegrijpelijk).

Dus pas in een weekend die dingen ontvangen en aangezien in Nederland op maandag geen post meer wordt bezorgd komt alles pas op dinsdag op zijn vroegst in de bus bij clienten. Ik vind dat vervelend. Ook omdat ik elke dag even voor vijf uur naar de brievenbus snel om nog op tijd de zaken voor die dag te kunnen laten versturen. Op kantoor donder je het in het postvak UIT. Op hoop van zegen denk ik er dan maar bij. Daar houdt jouw verantwoording op. Als thuiswerker moet ik ook echt de actie ondernemen van naar een brievenbus gaan. Op tijd.

Stuur die brieven ook nog wel naar hun e-mail adres, dus ik weet dat als men dat leest, de informatie er ook is en op tijd, maar ik kan niet zo goed tegen trage processen. 

En dan denk ik dat dit alles (de traagheid) komt omdat ik nog geen goodwill heb opgebouwd. Wie ben ik nou? Mijn voorganger werkte er 25 jaar. Ja, dan heb je wel wat opgebouwd en mag je vragen aan een collega wat te doen voor je. 

Mijn reiskosten zijn stukken hoger dan de portokosten, dus efficiënter om de zaken op te sturen. Ik kan trouwens nog niet eens printen op kantoor. Want heb daar nog een card voor nodig en die zit in de tas bij een manager. Gevraagd of hij die naar mijn huisadres kon opsturen, ruim een maand geleden of een nieuwe kon aanvragen - niks op gehoord. Zal daar maar weer een reminder over sturen. Want ook hij is drukdrukdrukdruk.

Maar het doet dus ook wat met mijn gevoel van gezien worden. Meetellen in dat clubje. Er zijn ook geen team-overleggen. Niks. Allemaal te druk met wennen aan het nieuwe informatiesysteem (daar zijn wel overleggen over) en ondertussen ook nog zomervakantie en halve informatie aan mij over wie er vrij is, dus inplannen is een uitdaging. Plus dingen willen die technisch niet kunnen en toch volhouden dat ze het zo willen. Ja, je lacht wat af. In je eentje.

God...wat een zeikwijf; heeft ze eindelijk werk; is het weeeeeeer niet goed. 

Nu even F1 bekijken. Ook alleen, maar met een aantal online enthousiastelingen. 

Alweer gewonnen door Max Verstappen en wat een heerlijk publiek. Echt fijn om te kijken, terwijl de weervoorspeller al een uur lang aangeeft dat het hier regent. Not. 

Dus nog even snel een boek bij de bibliotheek in de bus gedaan, stukje gefietst, in de tuin gewerkt (gisteren toch nog even het gras gemaaid) de uitgebloeide bloemen wegknippen ook in de rozen boven een vijfblad, dan gaan ze weer opnieuw bloeien.


7 opmerkingen:

 1. Ha Cellie,

  nou... dat is me een verhaal zeg...
  Ik zou het aan ze laten lezen.
  Misschien, dat ze dan toch een beetje respect voor je krijgen.
  Wie weet?

  Thuiswerken is wel lekker rustig... zeggen ze...

  Groetjes!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje respectloos, vind ik, dat je van kantoor zo traag medewerking krijgt......
  Hier ook genoten van de GP, in mijn uppie voor de buis, man heeft geen interesse en dan aansluitend de finish van de Tour-etappe, mijn zondagmiddag was weer goed. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nooit in zo'n bedrijf gewerkt en wat ik er bij jou van lees, dat lijkt me op z'n zachtst gezegd behoorlijk irritant. Maar misschien toch maar volharden en nogmaals vragen om die printkaart en nogmaals en nogmaals. En je niet al te erg opwinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind jouw irritatie heel logisch. Ik vind het al vreemd dat je je eigen printer moet gebruiken. Wordt de inkt die je gebruikt vergoed? Ik zou het toch eens aankaarten bij je leidinggevende. Ben je niet bang dat ze je straks verwijten niet aangegeven te hebben dat dingen niet goed lopen? Laat van je horen, niet overdrijven. Maar vragen om dingen die je nodig hebt is toch niet gek?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zou me niet al te druk maken hoor... Ze kunnen dan ook niet verwachten dat je je werk naar behoren kunt doen natuurlijk... Lastig hoor! En dat elke dag voor 5 uur naar de brievenbus is ook niet handig. Maar ja... thuiswerken is natuurlijk weer wel prettig... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt niet heel fijn allemaal. En ja, goodwill duurt even, zeker wanneer je je collega's nooit ziet! Maak nog maar goed gebruik van de coronatijd en doe ook die dingen die je dag leuk maken zoals wat rondkudderen in de tuin, lekkere lunches maken, boodschapje tussendoor....

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.