woensdag 21 juli 2021

No it's not

Dus wel. Snot.

Nu in de luchtwegen gezakt en dus moet het opgehoest en weggeblazen worden. Geen benauwdheid, dat hou ik goed in de gaten. De reactie van de afdeling Human Resources was: Ben je nog recent op kantoor geweest en heb je je al getest.

Geen: wat rot voor je dat je ziek bent. 

En dank u wel voor deze empathische reactie.

Maar direct zakelijk (oh ja...daar zijn ze voor..laat die Human maar zitten) maar breng jij misschien met je hoesten (had doorgeven dat ik hoest en snotter, iets wat eigenlijk niet hoeft. Zeggen dat je ziek bent is genoeg volgens de wet), maar dus direct aanhaken dat ik dan dus wel Covid zou hebben en daardoor een gevaar voor anderen ben. 

Waar is die goede ouderwetse kantoorsnotter, waar de die-hards gewoon mee doorliepen, want ziekmelden is voor watjes natuurlijk en de hele afdeling vervolgens aan het snotteren kregen. Niet ieder snottertje is Covid. Of altijd die ene Diva die theatraal snotterig over de kantoortuin liep en bijna van haar stokje ging in de ochtend totdat de manager haar smeekte om toch vooral naar huis te gaan. Niemand zag haar huppelen naar haar auto op het parkeerterrein, behalve Linke Loutje. Zij..de integere hardwerkende frele Diva...liegen over ziekzijn?

Ben al 1,5 maand niet meer op kantoor geweest, de norm is thuiswerken en dat werd onlangs nogmaals bevestigd en als ik zou hoesten GA ik uiteraard ook niet naar kantoor. Ben niet helemaal asociaal. Maar me laten testen? Heb mijn 2 prikken gehad, kom nergens verder, nachtclubs ook niet onlangs, en zal uiteraard de tijd aanhouden die ervoor staat dat je je weer veilig je onder de mensen mag begeven nadat je hoest of iets dergelijks. Thuisquarantaine. Geen kantoorsnot meer.

Lekker testen trouwens, dat is allemaal retever weg, dus fijn als je een auto hebt, maar met OV NU ergens heen? Dacht het niet. Hoeveel mensen zou ik kunnen aansteken als ik WEL wat heb? Ik ga wel weer in thuis-isolement. Uiteraard. 

Nou; niet teveel opwinden. Net even een gekookt eitje gegeten op een volkoren boterham. Nu nog maar weer een kop thee maken en wat weerstandssnoepjes tot mij nemen. En daarna weer naar boven.

Ik baal er vooral van dat ik nog geen meter verder heb kunnen naaien aan de gordijnen voor het nieuwe huis van mijn dochter. 

Die vroeg nog of ze een soepje moet brengen, maar hoeft niet. Heb nog wel genoeg in de vriezer op voorraad mocht ik soep willen. Maar het gebaar is fijn.Ook lieve reacties van lezer zijn heerlijk opbeurend. Want ik ben toch wel erg veel vooral in de digitale wereld present. 


7 opmerkingen:

 1. Waar is de tijd gebleven dat we niet massaal in paniek raakten van snot en een kuchje? Er heerst een soort massahysterie daarover, meteen testen en angst. Goed dat je gewoon thuis blijft en uitziekt, enige juiste...volgens mij dan hè, maar ben geen viroloog��
  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap. Even lekker in je bed, podcast of gewoon slapen. Oh ja, toen we nog gewoon personeelszaken hadden, was het echt menselijker. HR gewoon hoog rendement.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O arme jij. En dan vooral denken aan een ander; de gordijnen. Denk toch eens eerst aan jezelf. De rest komt later. Ben zelf heel hard ermee aan het oefenen en echt het kan. Heel veel liefs en beterschap, je ben een topwijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja eh sorry, maar ik vind het helemaal niet gek dat ze die vragen stellen. Integendeel. Maar daarna of eigenlijk daarvoor, hadden ze natuurlijk wel moeten vragen hoe het met je gaat en je beterschap moeten wensen. Eikels. Ik hoop dat je snel opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het vragen of je wel getest bent en recent nog in de buurt geweest bent, is tegenwoordig normaal. Maar een beetje meer menselijkheid zou beslist geen kwaad kunnen!
  Beterschap en hopelijk gaat het snel beter met je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij vastzittende hoest en slijm flink neurieen en geluiden maken als brr ahhh ohh dan trilt er van alles in je borstkas en dan is slijm makkelijker op te hoesten.

  Enne beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een beetje belangstelling om het gesprek mee te beginnen,was wel zo sympathiek geweest.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.