zaterdag 19 februari 2022

Doe het niet!

Niet de weg op na 14.00 uur was het dringende advies en vooral binnen te blijven. Toch startte ik toen de motor van de auto van mijn dochter. Die mocht ik lenen omdat ik ging oppassen bij haar. Om 14.00 uur viel het nog reuze mee. Fijn die weg langs de vaart. Niet echt dus.

Maar was er net toen ik een berichtje kreeg dat ik oudste kleindochter in een speelparadijs moest ophalen, nu, vanwege de storm in plaats van in de BSO. 

Speelparadijs?? Waar is dat en hoe kom ik daar. Oudere auto, geen navigatie aan boord. Op mijn telefoon gezocht, maar ter plekke aangekomen...nergens te zien. Jemig....het portier waaide toen al bijna uit mijn handen en lekker zoeken als je niet bekend bent en met rotweer. Bleek het binnen in een soort van winkelcentrum te zijn. Dus pakte de lift naar de bovenste verdieping, kreeg een appje dat ik toch bij de BSO moest zijn en mijn dochter belde me ook al 10x (niks gehoord)  en het moest zo zijn, daar stapte de klas van mijn kleindochter met kleinkind in de lift. Die waren op weg terug naar de BSO. 

Was goed dat ik haar direct meenam. Maar waar had ik die verrekte auto geparkeerd en man man man...nog hardere rukwinden. We deden bijna een Mary Poppins! Toen ook nog een berichtje dat het Kinderdagverblijf ook graag wilde dat ik andere kleindochter direct ophaalde. Ook vanwege de storm. De auto had geen kinderzitje (zitten in de auto die dochter nu gebruikt) en ik durfde het niet aan om een peuter van net 1 jaar los achterin te gooien. Die van 5 deed netjes de gordels om. 

Dus lopen naar het KDV. Nou ja...vliegen. Door een straat waar de wind als in een tunnel lekker tekeer kon gaan. Terug nog erger. Het kinderwagentje vloog met kind en al de lucht in bijna en ik erbij. Terwijl ik toch een stevige persoonlijkheid heb. Dakpannen op de stoep. Afgebroken grote takken. Niemand op straat te zien. En een bouwput vlak bij het huis van mijn dochter, dus brandend zand overal. Jongste moest ervan huilen het vloog zo hard in haar gezichtje en het was echt geen fijne plek om met 2 kinderen te zijn. Alleen ook niet, maar ik begrijp het effect van dit weer. Geen tijd om bang te zijn, maar zorgen dat het hele spulletje veilig thuis kwam.


Afbeelding van Comfreak via Pixabay 



En dan heel laat in de avond ook weer terug naar huis, al had ik wel een schone onderbroek mee, mocht het te slecht weer zijn. Maar dochter kwam uit haar werk en zei dat het te doen was, dus hoppa...gaan met die banaan (vertelde trouwens oudste kleindochter veel Meneertje Aap verhalen en dan komt een banaan al snel om de hoek kijken). Spiegels zaten onder het fijne zand. Lekker kijken!

Veilig thuis en de boom staat er ook nog in mijn voortuin. Achtertuin idem. 
*Nu het licht is zie dat de tuinmeubels door de hele tuin zijn gewaaid en het dekzeil alweer van de tuinset van mijn zoon&vriendin is afgewaaid. Had ik donderdag nog helemaal vastgebonden. Verder veel blaadjes in huis gewaaid, want raam op een kiertje was helemaal opengewaaid. Ja, stom van mij.

Oh...zie net dat aan de voorkant van mijn huis 2 dakpannen eraf zijn gewaaid. Naar beneden gegleden. Dus daarvoor de woningbouwvereniging contacten. Meestal rijdt er na een storm een auto van een dakreparatie-bedrijf door de wijk, want zie her en der nog meer afgewaaide pannen. 

Hoe ging/is het bij jullie?


12 opmerkingen:

Anoniem zei

hier gingen de scholen om 12.00 dicht.tuinmeubels in de schuur gezet,verder alles heel.

pourquoi pas ??? zei

Zo zeg jij houd van een spannend leven. Wat een gedoe waar je allemaal doorheen moest en dan ook nog terug naar huis.
Hier in de straat boom omgewaaid. Bij schoonzus dakpannen van dak en schuuting om. Hier verder niets. Nou ja erge ruzie, telt dat ook?

Schrijver zei

Ik snap echt niet dat dan de planning niet aangepast worden. Het wordt toch niet voor niets afgeraden. Dat je zelf zo'n risico neemt, soi, maar met twee kleine kinderen... En de hulpverleners die op pad moeten als het mis gaat.

Luz zei

Heb met ingehouden adem je bericht gelezen....wat een risico en wat een geluk dat alles goed gegaan is. je moet maar denken, jullie worden blijkbaar goed beschermd.
Aan de andere kant, slechte planning van de kinderopvang, hier in Duitsland was gisteren alles gesloten en iedereen gesommeerd thuis te blijven al kwam de storm wat later dan bij jullie. Duitsers hebben geen humor maar houden ook niet van risico's.

Buiten wat omgewaaide, veelal dode, dennen geen schade al ging het heftig te keer en hebben de hele avond sirenes geloeid.
Het huis heeft minstens 50 cm dikke muren en alles is goed geisoleerd dus veel van de wind hoor je niet.

Petra1945 zei

Goeie genade, jij kreeg het wel voor je kiezen. En dat met twee kleinkinderen waar je voor moest zorgen.
Hier heb ik de hele dag thuisgezeten, grotendeels voor joker omdat er toen nog niets aan de hand was, maar de berichten waren zo idioot dreigend... Maar ik zit in een flat en de storm stond niet op de ramen maar streek erlangs. Alleen de rotzooi op het balkon van de bovenbuurvrouw, dat maakte steeds een hels kabaal.

Ellen zei

Wat vervelend allemaal en dan met dat weer. Jullie hebben vast een engeltje op jullie schouder gehad.
Wij zijn thuis gebleven. Gelukkig geen schade bij ons in de buurt.

Anoniem zei

Ja...avontuurlijk. Ook paar keer van die avonturen meegemaakt en toen besloten dat mijn kinderen thuis mochten blijven op dagen met weerextremen.
Fijn dat jullie er goed doorheen kwamen maar het is levensgevaarlijk en doodeng.

Bertiebo zei

Pffff... daar zou ik heel erg van in de stress zijn geraakf

izerina zei

Je hebt echt geluk gehad

Mevrouw W. zei

Al mijn collega's met (kleine) kinderen kregen gisteren opeens om 12 uur bericht dat ze de kinderen van school/bso/kdv moesten komen ophalen. Slecht geregeld, het noodweer werd al eerder voorspeld.

Gelukkig zijn jullie er goed vanaf gekomen.

Mevrouw Niekje zei

Hier ging alles goed, niets ergs gebeurd gelukkig. Jij hebt wel geluk gehad zo te lezen!

Anoniem zei

Het was code ROOD m.a.w. blijf binnen daar ben je het veiligst.