maandag 14 februari 2022

Koop dat boek

Bij de boekhandel kocht ik, op een VVV-bon die ik van werkgever voor Kerst had ontvangen, o.a. het boek wat deze week zeer goedkoop (waar DOEN ze dat van?) wordt aangeboden om lezen te stimuleren voor de jeugd.

Het dagboek van Anne Frank, Het Achterhuis. Voor maar Euro 2,99!!


Afbeelding van cliffoa via Pixabay 



Had het ooit wel in mijn bezit, maar een zus van me leende het jaren terug en gaf het nooit meer terug. Ook niet bij navragen. Dus nu een goede deal om het weer in mijn bezit te hebben. Misschien koop ik er nog wel een paar voor de kleinkinderen. Voor als ze wat ouder zijn uiteraard. 

Beter dan een bak ijs voor diezelfde prijs,  al bevriest je hart er ook van. 

Klik op de link voor meer informatie: Jeugdboek 2022



7 opmerkingen:

klaproos zei

blehhh iets lenen en niet teruggeven.. daar heb ik zo'n hekel aan... maar jij hebt je boek terug :-)

Lot zei

Alhoewel ik een stuk verderop op de Prinsengracht geboren ben het ik het achterhuis nooit bezocht. Een vriendin die er precies tegenover is geboren pas 2 jaar geleden omdat een andere vriendin er graag naartoe wilde.
Het was bijzonder te lezen dat in het boek Het Hooge Nest de zusjes Frank en de zussen die daar woonden samen in concentratiekamp terecht komen.

Marlou zei

+Ha Cellie,

goeie koop vind ik.
Jij hebt je boek in feite terug.
Dat moet gewoon in ieders boekenkast staan...

💜💜💜 Marlou

Anoniem zei

Ik had dit boek als tiener, maar in de uitgaven van later is de tekst anders. Vader Frank had begrijpelijk maar toch jammer in de eerst uitgave hier en daar de rode pen gehanteerd. Dus voor het luttele bedrag dat je er voor betaalt, heb je ook nog eens een oorspronkelijker tekst.
Desondanks kan ik nog geen afstand doen van mijn exemplaar. Het boek had veel impact op mij, met 15 jaar, en ik herinner me de sinterklaasavond nog dat ik het kreeg.
Het maakte me op die leeftijd ook duidelijk dat de situatie van de Palestijnen niet kosher is. Ik kon (en kan) die verdrijving en onrechtvaardigheid niet rijmen met de verschrikkingen die het Joodse volk heeft ondergaan.

Mevrouw W. zei

"Beter dan een bak ijs voor diezelfde prijs,
al bevriest je hart er ook van." Dat heb je heel erg mooi gezegd!

Lang geleden heb ik het boek gelezen, maar het blijft bij.
Een paar weken terug werd hier in een dorp in de buurt een boompje geplant, dat een nazaat is van de Anne Frankboom. De boom in Amsterdam waaide in 2010 om en dit is daar een stekje van. Het nieuwe boompje werd geadopteerd door kinderen van de basisschool.

Bertiebo zei

Mooi gesproken, Cellie. En bedankt, want ik wist het, maar was het vergeten.

mrs H. te B. zei

Ha, goed om deze actie nog eens onder de aandacht te brengen! Ik heb een oude uitgave, uit de jaren '50 - dus zeer uitgedund. Toen ik het een paar jaar geleden kocht en herlas kreeg ik het er weer koud van - en las ik weer andere dingen, met andere ogen, dan toen ik het als puber en jongvolwassene las.
Belangrijke literatuur voor iedereen die zo makkelijk de vergelijking maakt met de Holocaust en bijv. coronamaatregelen, of andere dingen die ze niet zinnen...