zondag 13 februari 2022

Pannenkoek

Werd er zelf al helemaal blij van toen ik vroeg of de dames Pannenkoeken wilden, toen hun moeder toch wat later leek te komen dan ik dacht. Dan maar even voederen.

Verantwoorde volkoren speltpannenkoeken gemaakt. De jongste vond er niks aan. Die wilde liever halal-kalkoenbacon in rolletjes of een volkoren soepstengel of een krentenbol, maar bluh...pannenkoek?? De oudste at poedersuiker met pannenkoek. Dat krijg je als je het kind zelf haar gang laat gaan. Nadat de mist was opgetrokken ging ze de pannenkoek ook zelf snijden. Vooral lekker alles zelf laten doen. Kan ze prima. 

Haar ogen waren groter dan haar maag, want de tweede kreeg ze niet op, behalve 1 minihapje. Toen kwam mijn dochter ze weer ophalen. Stepje alleen binnen gebruikt want jongste kleindochter lag op een stapel kussens op de grond te slapen en werd pas laat wakker. Maar dat komt dan nog wel. 

Mijn dochter was vrij laconiek over het klapgevaar. "Dat merken we dan wel weer Mam".

Goede houding. 





4 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Krijg meteen trek in pannenkoeken. Ja moeders zijn wat makkelijker dan oma's of opa's. De kleine maakte hier ook een smakkerd en had bult op hoofd. Wij in de stress, moeder reageerde er amper op. Vrijdag viel ze "gelukkig" waar moeder bij was. Wij van slag, kindje heel hard huilen, ging echt niet zachtjes dat vallen, en moeder lekker rustig troosten.
Wat een mooi weer weer vandaag. Knap jij er ook zo van op?

izerina zei

Oma's zijn er toch om ook te verwennen

Mevrouw Niekje zei

Ik werd helemaal blij van je blogje!

klaproos zei

lekker heb er net 2 op voor mijn lunch :-)