zaterdag 12 februari 2022

Sjaan laat het gaan

Toen ik vanochtend in de badkamer kwam was het er aangenaam. Heuh? Meestal gewoon nogal koud. En het had gevroren buiten. Voelde aan de radiator en ja hoor...lekker warm. Dus aan.

Zet mijn kachel nooit hoger dan 18,5 graden dus geen mega-ramp, maar wel zonde om in de nacht lege ruimte warm te houden. In mijn slaapkamer heb ik nooit de kachel aan trouwens.

Nou ja...laat het gaan Sjaan. Er zijn ergere dingen om je over op te winden. Gewoon gisteren na Vera te hebben gekeken, vergeten de kachel op 14 graden te zetten. Zat helemaal in het verhaal. In Vera haar wereld. 

Dus nu de kachel maar uit gedaan, want overdag doe ik die meestal ook niet aan, behalve als ik zulke koude handen krijg dat ik niet kan typen als ik thuiswerk. En dan nog hooguit op 17 graden. 

Straks komen de kleindochters even langs met hun moeder. Ze had nog een verlaat verjaardags-kadootje voor me (heel erg verlaat ja) en wilde ook nog even sporten dus of ik op haar kinderen wilde oppassen tijdens het sporten. Ben zo blij dat ze haar leven zo goed oppakt. En goed voor zichzelf ook zorgt. Zichzelf zeker de moeite waard vindt om dit soort dingen te doen voor haarzelf. Niet alleen maar 'moeder' te zijn. Dat doet ze beter dan ik deed/doe vind ik zelf.

Maar dan moet alles hier wel kindvriendelijk zijn tegen grijpgrage handjes. En ja...dan staat de kachel wel hoger dan 18,5 graden hoor. Dus eerst even goed stofzuigen en dweilen.

Tegen grijze knietjes.

Oh..heb er NU al zin in. Blij dat ik kleurplaten meenam uit de bibliotheek voor de oudste en misschien als het mooi weer blijft even lekker naar de speeltuin hier om de hoek. Kan ze haar energie kwijt en gratis zon!

Nu vond ik nog een oud stepje van toen mijn kinderen pubers waren (hip toen), maar vraag me af of kleindochter het nu kan gebruiken en bovendien of het veilig is. Zo'n klapstepje. Maar eens even onderzoeken, voordat ze ermee klapt.

Zie trouwens ook vaak volwassen elektrische uitvoeringen. Dat vind ik heel koddig om te zien. Man in Zuid-As pak en dan op zo'n stepje.







6 opmerkingen:

Lot zei

Toen je stepje kocht was het veilig toch? dat regels anders worden wil nog niet zeggen dat het nu heeeel gevaarlijk is.

Ik had ook altijd last van koude handen met typen en heb toen van fleece polsbandjes gemaakt, zo'n 10 cm lang, als je polsen bedekt zijn heb je echt warmere handen

izerina zei

En..genoten van je kleinkinderen?

Anoniem zei

Veilig.... Mijn ouders kochten pas een traphekje toen het eerste kleinkind werd geboren.
Voor hun eigen kinderen vonden ze het niet nodig, denk ik. haha
En ja, we zijn allemaal weleens van de trap gevallen.

Bertiebo zei

Ik heb ook nooit de verwarming aan in de slaapkamer en ook niet in de badkamer. Echt nooit. Dat vind ik nou zonde van het geld. En verder: jij moet echt een voorbeeld aan je dochter nemen. Echt!

johmar zei

Mijn dochter is als kind van de trap gevallen bij opa en oma, van de fiets een paar jaar later en ook nog eens van een paard en zolang ze het na een val uitbrulde bedacht ik dat het allemaal wel mee zou vallen met de schade. De ouders van mijn ex vonden me maar een ontaarde moeder , maar ze vierde pas geleden haar 34e verjaardag dus het is gewoon goed gekomen.

mrs H. te B. zei

Mag ik me hier even helemaal bij aansluiten? Laat je dochter jou maar een s goed opvoeden om wat beter voor jezelf te zorgen!!!