maandag 28 februari 2022

Groen

Gisteren nog even met mijn broer gefacetimed. Nieuw huis gekocht in het hoge Noorden (dat land grenzend aan Rusland) en hij moest wennen aan het feit dat hij nu elke dag uren sneeuw aan het opruimen is. Woon je in een appartement in de stad, dan doet de huismeester dat (nou ja, in zijn soort appartement). Maar de straat en je erf hou je schoon. Met een metertje sneeuw per dag moet dat ook wel. 

Op het platteland moet je dus zelf aan de bak. Met een sneeuwschuiver waar je U tegen zegt. Niet te vergelijken met die dingetjes die hier weg staan te roesten (heeft u sneeuw gezien deze winter?). En morgen weer, want het blijft sneeuwen zei hij. Sportschool niet nodig. 

Las trouwens in mijn wekelijkse overzicht van de meterstanden dat het vorig jaar in april hier nog gesneeuwd heeft. Het kan nog wel dus.

Alweer een zonnige dag (zo fijn na al die grauwheid en regen en keiharde wind). Dus koffie in de tuin gedronken en die tuin die riep mij.... Aan het werk!

Nog wel even zonnebrand op gedaan. Zo veel voldoening geef buiten bezig zijn. De maagdenpalm bloeit en kruipt werkelijk de hele tuin door. Dat is nou ook weer niet de bedoeling, maar werkt wel goed als bodembedekker. Maar wel in toom houden dus. 

Alle zichtbare kattendrollen verwijderd uit de tuin. Lekker werkje. Not. Maar ja...'t mot he.

Gras was erg lang, maar de ondergrond te zompig om nu al te gaan maaien. Lekker maar 'even' met de handknipper gedaan. Blaar op hand, maar dan weet ik in ieder geval dat ik lekker fysiek bezig ben geweest. En daardoor even aan niks anders dan gras en knippen dacht. 

Heilzaam. Groene therapie!

Daarna nasi (las een nostalgisch recept bij Bertiebo) van bloemkoolrijst gemaakt. Lekker! 

Hoe was jullie weekend?



5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Hoe is het mogelijk, wij aten ook bloemkoolrijst (maar geen nasi). Lekker vind ik het.

izerina zei

Hier stond de wind verkeerd om buiten te zitten,maar lopen/fietsen was heerlijk

Marlou zei

ha Cellie,

oh nee... zoveel sneeuw... dat vind ik echt veeeel te veel.
Zou wel wát willen, maar niet teveel... en niet altijd...

Nee... hier ook een klein groen grasveldje, dat veel te zompig is.
En gisteren een beetje aan het snoeien gegaan.
Henry heeft me gelukkig geholpen.
Vanaf nu elke dag 10 minuten... hoop het vol te houden...

groetjes!

Anoniem zei

Het was heerlijk dit weekend!
Onze kater bemest ook onze tuin, hij heeft een heel circuit dat hij in de loop van de week langs gaat. Dus toen ik de bessen bemestte, kwam ik zijn gulle gaven ook tegen. Ik werk altijd met handschoenen en altijd met een schepje. En houd me voor dat het biologisch afbreekbaar is. Misschien krijg je er toxoplasmose van maar wist je dat mensen daar aanhaliger van worden? En daar profiteren die katten dan weer van.
Ik kijk er naar uit dat de bloemen weer gaan bloeien, er zijn al best veel knoppen te zien.

Nicole Orriëns zei

Ik had op zaterdag een lesdag bij De School voor Intuïtieve Ontwikkeling en op zondag ging ik met mijn man wandelen in Duitsland : )