dinsdag 1 maart 2022

Even zitten

Kantoordag. Had gehoopt dat de manager er zou zijn, maar die had het weekend laten weten van niet. Hou bewust mijn laptop dicht het weekend. Dus zag het toen ik al achter een (wilde schrijven mijn, maar dat heb ik niet) bureau zat. Geen probleem; ook leuk om weer wat nieuwe gezichten te leren kennen. En de mores van kantoor. Wie is de top-aap. Of denkt dat hij dat is.

Of...wie toch die zachte stinkscheten laat!

Had ook verwacht dat het poepiedruk zou zijn in het gebouw, maar er was nog steeds een grote echo te horen. Behalve bij de burelen van de politieke partijen, die waren nogal druk bezig. Ouderwets vergaderen. 

Toen ik me bedacht dat mijn einde werktijd gewoon 'normaal' mag zijn, dus inpakken en wegwezen, want iedereen was alweer weg, terwijl ik er toch echt als eerste binnenrolde, was het prettig een trein een half uurtje vroeger, nipt te halen. De klok bij het station die klopt niet; loopt achter, maar alsnog op tijd. 

En een zitplaats! Joehei! Instappen bij de Eerste Klas en dan doorstromen naar een zitplaats in de Tweede. Ook in de bus naar mijn woonplaats een zitplaats. Wat geweldig.

En thuis hoefde ik alleen maar op te warmen en wat komkommer als garnituur bij mijn eten toe te voegen. Lekker en dat ontspant ook. Even geen verplichtingen. Alleen de afwas doen, keuken netjes maken en klaar.

Vanochtend toen ik op de bus stond te wachten, bedacht ik dat ik daar nog wel een mondkapje moet dragen. Had ik ze net dit weekend even uit de jas gehaald die ik droeg. Gelukkig heb ik nog een voorraad in de tas mee waar Sywert jaloers op zou worden, dus geen probleem. Alleen even grabbelen waar die krengen waren.





2 opmerkingen:

Marlou zei

ha Cellie,

dat heb je goed gedaan: iets eerder weg.
Daarna alleen maar gelukjes, zoals de trein en de bus met zitplaats.

Zie je wel... het geluk komt je toe!

groetjes, Marlou

nicole orriens zei

Wat apart dat het nog zo rustig was in het gebouw waar je werkt. Of zou iedereen voorjaarsvakantie hebben?