woensdag 2 maart 2022

Schoonheid

Wil naar mooie beelden uit BinnensteBuiten kijken, vogels spotten met die vrouw met verrekijker of een mooi interieur. Even wegdromen van de werkelijkheid. Of lekkere recepten. En een kok die zichtbaar geniet van wat hij kookt.

Dus gaat de tv alleen aan als er wat zachts te zien is. Of juist keihard in de vorm van Toren-C humor of zo. En anders iets Netflixen. Of gewoon een boek lezen.

Blij dat ik nog een zelfgemaakt soepje in de vriezer had. Vries die per portie in in zo'n kwarkbakje met deksel. Past precies in mijn soepkom.

De shows van Lubach beginnen allemaal voor mij te laat. Dan moet ik - van mijn innerlijke slaapboekhouder - al in bed liggen. Slapen hoeft niet perse direct, maar nog even wat lezen en dan op tijd slapen. Gelukkig valt vrijwel alles achteraf te bekijken en is het niks, dan is het helemaal zo klaar. Doet me allemaal teveel denken aan dansen op de vulkaan.

Heb veel behoefte aan mooie dingen zien, lieve mensen om me heen, zelf een liever mens zijn, zachte kinderwangetjes..alles wat er toe doet en vreugde geeft. 



Afbeelding van Miguel Á. Padriñán via Pixabay 






8 opmerkingen:

izerina zei

Zelf mooie dingen om je heen verzamelen is juist nu zo belangrijk

franca zei

Zo waar !

Bertiebo zei

Goed verwoord. Ik voel hetzelfde

Marlou zei

Dag Cellie,

precies wat ik ook nodig heb: zachte warme dingen.
Geen geweld.
Rust...

Lieve groet van Marlou

liesjedeventer zei

Mooi gezegd, Cellie. Ik heb het ook. Misschien voelen we intuïtief aan wat de wereld op dit moment nodig heeft (en wijzelf ook!).
Het tegenoffensief van de zachte krachten ;-)

pourquoi pas ??? zei

Goed zo, vul je hoofd met mooie dingen. We hebben het nodig om overeind te blijven. Helemaal niet egoistisch maar noodzakelijk. Zet m op.

Hanna zei

haha, ik ook. fijne zachte dingen. daarom lees ik zo graag bij jou. met jouw schrijfstijl wordt elk schuurpapier aangenamer in de waarneming, misschien wel omdat je de dingen ook scherp kunt verwoorden.
liefs van Hanna

Elly zei

Er zingt al een week een liedje door mijn hoofd van Jackie DeShannon: What the world needs now is love, sweet love.

Een tegenhanger voor al die narigheid.