zondag 20 maart 2022

Was

Had direct zin in de dag toen ik wakker werd. 

Hoppa....direct bed afhalen, alles (de bonte was dan, ik was wit en bont altijd apart) in de wasmachine en dan het vooruitzicht dat ik de was straks lekker buiten ging ophangen. Ik had er tijd voor, het was droog buiten en meer dan genoeg wapper. Lekker. 
Simpel dat ik van zoiets eenvoudigs een beetje gelukkig word, maar ben er blij mee. Want dit alles is gewoon gratis voor de grijp!

Boodschappen gehaald met mijn bejaardentrolley; kan lekker veel in, ook zware dingen en hou er geen lange armen a la Bokito aan over. Thuisgekomen alles opgeruimd in de voorraad- en koelkast en daarna de was.

Eerst de droogmolen uit de schuur halen. Daar stond hij opgeslagen tijdens de natte en koude winter. Paal in het gat doen (wat kwetteren die vogels keihard ondertussen, vooral die ene merel!), de was meenemen van boven in wasmand en knijpermand erbij en op en neer en heen en weer. Ophangen maar.

Daarna mocht ik van mijzelf buiten een kopje koffie nemen. Even wat uit de weekendkrant lezen. Heerlijk wegvlucht magazine over mode. Fijn!

Heerlijk was dat. Alsof er niets ergs in de wereld aan de hand is. Of in mijn nabijheid. Natuurlijk weet ik wel beter. Maar vandaag doen we even alsof Ignorance Bliss is.

Dan nog even langs de bibliotheek en ja hoor, deel 4 van mijn serie lag gewoon op de plank. Mee jij! Pakte nog een leuk boek, maar daar moest ik € 1,50 extra voor betalen. Dan wacht ik nog wel een half jaartje tot de nieuwigheid eraf is. Boek wat twee jaar geleden nieuw nieuw nieuw was en hetzelfde euvel had en me toen nogal wat kopzorgen gaf, want systeem van de bieb kon dat niet verwerken, dat boek nam ik nu 'normaal' mee. 

Maar beperk mijzelf door niet een hele grote stapel mee te zeulen, want ik lees nog steeds in een veel lager tempo dan voorheen. En wil geen stress door nog te lezen boeken voor de inleverdatum. Maar zo werkt het ook prima. 

Keek nog even bij een boekwinkel voor een leuk boekje voor ene kleindochter die binnenkort een kleine ingreep in het ziekenhuis moet ondergaan, maar kwam de winkel uit met een potloodje met een eenhoorn erop. Hahah...en dan nog erbij zeggen dat het niet voor mijzelf was. 

Leuk om te constateren dat ik veel zag, veel leuke dingen, maar me tegelijkertijd afvroeg of dat me nou echt echt blijer zou maken. Ja, 5 minuten denk ik en dan is de nieuwigheid er al weer af. 

Lezen in de zon in mijn tuin is wel altijd heerlijk. Al was de wind wel erg hard. De was was daardoor snel kurkdroog en woei bijna van de droogmolen af. Lekker hoor. Mijn eerste buiten gedroogde was. 

Straks nog even mijn bed opmaken voor een heerlijk voldaan gevoel. Stofzuigen ook nog even doen. 

Heb trouwens her en der wat citrusschillen- en afval gegooid en nu beduidend minder nieuwe kattendrollen in de tuin. Dus schillen niet in de groenbak, maar in de tuin mieteren. Over citrusvruchten gesproken. Een flesje verse jus bij de ene supermarkt is 20% duurder dan de andere. Dezelfde sinaasappelen en hetzelfde apparaat. 

Af en toe neem ik een flesje mee, voor dat luxe gevoel van een glaasje verse jus, zonder conserveringsmiddelen. Een heel net sinaasappelen zou dan weer teveel zijn. En even terugdenkend aan hoe verwend ik werd door een lieve vriendin toen ik bij haar logeerde. 

Het voelde als, het voelde als een echte eerste lentedag.







3 opmerkingen:

izerina zei

Wat een zonnig verhaal.

Zuinigaan (Aaf) zei

Heerlijk genieten hè? Een dag om heel blij van te worden!

berber zei

ik heb het idee dat je 5x per week je bed verschoont...maar ik zal het best verkeerd lezen
en hoezo mag je van jezelf de krant buiten lezen? zit je anders op zolder? jouw huis, jouw leven, jij bepaalt..
sterkte met de ingreep voor je kleindochter, hopelijk is het niet al te ernstig