maandag 7 maart 2022

Inventing Anna gekeken

Keek op Netflix naar deze korte mini-serie, waar ik de afleveringen toch wel erg lang van vond. Hadden ze ietwat compacter kunnen maken.

Hoe kan het dan dat iedereen zo in de leugens trapte van deze jonge vrouw. Verblind door het goede verhaal, de durf en de brutaliteit van haar? Of omdat niemand durfde te zeggen dat De Koning(in) geen kleren aan heeft?

Ze kwam op bijna geen enkel moment empathisch - nee, op geen enkel moment - over. Was alleen maar bezig met haar Masterplan en wie ze daarvoor kon gebruiken/inzetten/nodig had. 

Dit soort mensen zullen er altijd zijn. Net als mensen die daar blind intrappen. Of verblind. Anna vindt dit soort mensen erg dom en dus hun eigen schuld als ze door haar gedupeerd zijn. De arrogantie, maar ook nul-empathisch vermogen van deze dame is huiveringwekkend. 





5 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Ik ben er vorige week aan begonnen maar nog niet eens halverwege aflevering 1. Volgens mij vind ik het niet zo'n leuke serie, of moet ik het nog een kans geven en even verder kijken. Ik ben nu met het laatste seizoen Rita bezig, vind ik ook wat minder dan de vorige seizoenen. Vond de Tinder Swindler wel erg goed!

ella zei

Het is een waar gebeurd verhaal en daarom wel interessant om te zien hoe manipulatief mensen kunnen zijn denk ik. Gr. Ella. angryoldwife@blogspot.com

KnutzEls zei

We zien nog dagelijks allerlei mensen zich manipulatief zijn...
Wij zijn aan de serie begonnen, maar al snel afgehaakt.

Christel | Het rijke wijf zei

Oh ik vond het een bijzondere serie zeg. Ik 'kende' de actrice als Ruth in een andere spannende serie en ze speelt in beide series fantastisch, naar mijn mening.

Kliefje zei

Ik vond het deel dat ze naar Duitsland gingen echt slaapverwekkend. Had eraf gemogen van mij.