zaterdag 19 maart 2022

Rust!!

Ingelaste oppasdienst dit weekend. Niet echt fan, want moet echt wel opladen nu met die oren die werkelijk ALLES horen, maar goed...wel leuk om de twee dametjes te zien en oh jee...te HOREN! Doe ik het nog voor de ex-schoonzoon ook. Maar ja...het blijven wel MIJN kleinkinderen dus toch weer een zacht ei. Het dreigt lekker weer te worden, dus speeltuintje here we come!

Van de week maar in de middag naar huis gegaan om daar te werken, want ik moest een heel groot aantal adressen telefonisch benaderen en ik hoorde werkelijk niets door de oortjes en handsfree bellen geeft weer overlast voor de collega's en geen afgesloten kamers. Headset is ook een rampje, die moet ik soort van achter mijn oren zetten om wat te horen, dus zit niet fijn en staat debiel, dus daar moet ik ook een oplossing voor vinden. Plus dat ik knettergek dreigde te worden door alle nieuwe geluiden om mij heen in de kantoortuin. Plus stemmen van collega's die gewoon hard praten (ook zonder versterking al te horen).

Sowieso...kantoortuin. Van met 3 collega's in een verder leeg gebouw naar met heel veel mensen er zitten. Wilde die dingen echt ter plekke uit mijn oren rukken. Nein nein nein....niet zoveel geluid tegelijkertijd!

Dan is kunnen thuiswerken een zegening. Behalve mijn printer-geluid. Wat een klere-herrie!!!
Alleen moet ik weer zelf mijn koffie halen (en maken), maar betere kwaliteit en in een fijne mok. Geen papieren bekertje waar er dagelijks tientallen van weggegooid worden. En grappig te zien dat het halen van koffie voor sommigen een dankbaar uitje is. 

Een loopje en even weg van de werkplek. Dubbel plezier. Koffie-automaten zijn heeeeeeel ver weg.

Wat wel heel fijn is om weer te kunnen horen; de merels in de tuin, de mussen op de daken, de meeuwen in de lucht, de koolmeesjes in de boom. En die Poelifinario!










3 opmerkingen:

Bertiebo zei

Het lijkt me echt afschuwelijk.Ik kan zelf helemaal niet tegen harde geluiden, dus zoals jij het nu ervaart, heel erg!

Anoniem zei

Ik heb ook hoortoestellen. Als er teveel lawaai om me heen heb, doe ik ze gerust uit...;-)
Wat ik me afvraag is waarom ze direct zo hard staan bij je. Normaal bouwen ze volume stapje voor stapje op. Krijg de indruk dat ze bij jou direct voluit staan. Is de overgang veels te heftig! Doe ze dus gerust poosje uit als de kids er zijn...
Geertruida

Petra1945 zei

Zelfde idee: zet ze vooreerst zachter. Of zet ze uit. Doe ik grote delen van de dag -- ik heb allang geen last meer van die overgang (uit/aan) en het is heerlijk rustig zónder.
Maar ik geef je toe: die vogelgeluiden, dat is super.