vrijdag 25 maart 2022

En opladen maar!

Moest van mijzelf een uitje verzinnen, want dat was wel weer eens tijd. Tijd om leuke dingen te zien, meemaken en gewoon even ergens anders te zijn en daardoor oplaadtijd te krijgen. Ik moet eigenlijk net als mijn gehoorapparaten ook regelmatiger in de oplader. Dat doe ik te weinig. Dat opladen. Vind ik dan. Als ik lees over afspraken, bezoeken, naar een museum, bioscoop elke week dan is mijn leven nogal eenzaam en saai.

Dus ben naar een tentoonstelling geweest in Amsterdam in de Nieuwekerk. Maison Amsterdam, een ode aan modestad Amsterdam. Leuke en interessante tentoonstelling over mode. Mooie en minder mooie modellen stonden er. Zo heerlijk om naar te kijken en te bedenken hoe dat uit iemands creatieve brein komt. Maar ook vakwerk, weten hoe stoffen werken, vallen en mooie modellen kunnen maken. Mooi afgewerkt, hoge kwaliteit.  Klik op deze link om er meer over te lezen: Maison Amsterdam

Toen ik binnenkwam dreigde er een man op me te vallen. Een suppoost en een gast konden een mannelijke paspop nog net tegenhouden want die viel bijna van zijn hoge sokkel. Een oudere krasse dame riep hulp in en zei dat die 'meneer' de pop nog net kon redden van de val. Was toch echt een vrouw met superhoge Louboutins aan haar voeten, misschien wel in oorsprong een meneer, maar nu zeker niet meer. Was wel een gniffelmomentje. Voor mij dan.

Mooie jurk van Fong Leng en een prachtige rode wollen jas van Molenaar te zien. En herinner me mijn zweedse klompen met jeansstof uit de jaren 70. En hotpants, knalgroen. En plateauzolen. 

Daarna nog even oorbelletjes voor mijn oudste kleindochter gekocht in een winkel die er bij ons in het dorp niet meer is. Heerlijk, zoveel soorten oorbellen! Ben vast vroeger Ekster geweest. Zou ze wel allemaal willen! Oorbellen en lippenstift.

En daarna wilde ik gewoon weer naar huis. Zelfs met het supermooie terrasjes weer. Maar even geen zin om daar in mijn eentje te gaan zitten, bij alle setjes. Ondanks de stoere rode lippenstift he.. En wilde niet honderdduizend dingen op 1 dag doen, omdat ik er nou eenmaal toch was. 
Dus via andere route naar huis gegaan en alles zat mee qua aansluitingen, dus redelijk op tijd weer thuis. Kreeg ik het zowaar koud en moest een vest aantrekken. 

Koud? 

Koud??

Maar fijne oplaaddag. Maar merk dat ik nog wel wat langer aan de oplader mag liggen. Veul langer en regelmatiger.


Afbeelding van sumit kumar via Pixabay 



Wat doen jullie om weer op te laden?









9 opmerkingen:

Bertiebo zei

Er op uit. Kan wandelen zijn of fietsen. Of naar een museum

Unknown zei

Wat herken ik veel in je stukje...de oplader lijkt te zijn verdwenen bij mij en nee dat voelt echt niet goed. Goed dat je op pad bent gegaan en kies maar vaker voor zo'n momentje. Ik weet nu dat vandaag er een winkel bezoekje komt, op de fiets door het bos....mooie oorbelletjes en een bloemen sjawl aanschaffen...diep in mij ga ik daar blij van worden weet ik. Mooi weekend gewenst

Marlou zei

Oh heerlijk Cellie, dat je dat gedaan hebt.
Aan de oplader!!
Dat heb je goed gedaan.

Ik ga meestal naar de bios. Lekker in de donkere zaal een beetje film kijken en uitrusten... Heerlijk ook...

groetjes!

nicole orriens zei

Wat goed om jezelf zo'n dagje te gunnen! En fijn dat het ook heeft geholpen.

Anoniem zei

Ow,Fong Leng...ik was fan van haar creaties voor Mathilde Santing.
Laatst nog aan herinnerd, door de podcast over Mathilde Santing te luisteren. Hilarisch trouwens, erg van genoten.
Tja, waar laad ik van op...eigenlijk van samen iets doen,maar zovelen met wie ik dingen deed zijn er niet meer.

mrs H. te B. zei

Mooi beeld, dat pik ik van je! Ik zou OOK veel vaker bewust moeten opladen... Dan lees ik, kijk ik een echt mooie film of documentaire (geen gemaksvoedseltv..), ik ga wandelen of vooral fietsen - op een mooie dag, langs een leuke kringloopwinkel, in mijn eentje lekker ergens lunchen....
Andere vraag: Hoe bevalt jou je oplaadhoorapparaat?

Unknown zei

Om soms de sleur, niks mis met sleur overigens, te doorbreken, ga ik naar een plaats waar ik nooit eerder ben geweest, wandelen in een voor mij onbekend gebied. Dat vind ik dan echt een vakantiedag

Anoniem zei

Wat pijnlijk voor die dame. Onze zoon vindt het erg moeilijk als mensen twijfelen over of aan zijn gender. Er wordt niets verkeerds mee bedoeld, maar het is altijd slikken voor hem.

klaproos zei

lekker voor je cellie, opladen doe ik in de natuur,
lekker buiten met de boys, beter kan haast niet, mja.... elk mens doet het anders he :-)