donderdag 31 maart 2022

Gutsen

Later op de dag een afspraak bij de hoorboer, maar ik snotter en hoest nog, dus eerst maar even een thuistest doen. Maar één streepje dus negatief. Goed gewroet met het wattenstaafje en zorgvuldig de test verder uitgevoerd. 

Wat klinkt die timer hard zeg van mijn telefoon!! Ook nog even gebeld of het bezwaarlijk was dat ik met een verkouden hoofd daar kom, maar mijn behandelaar is ook verkouden (daar zou ik nou WEL moeite mee hebben) dus het heft elkaar op. Grappig hoe snel we de covidregels in de kast hebben gezet. 

Mijn energielevel kan wel wat hoger, dus ook vandaag een beetje bijtanken en oplaaddingen doen. Naast de administratie bijwerken en mijn tandartsrekening betalen. Mijn hele vergoeding is nu al op. Gelukkig heeft de ziektekostenverzekeraar al gestort, dus gelijk oversteken. Geen centje financiële pijn. Niet zeiken dus. 

Gisteren, met mondkapje op, wat kleine boodschappen gehaald en zag een soeppakket met 35% korting en nog in de bonus. Chinese tomatensoep. Wat een mini stukje gember erbij. 1 plakje! Gelukkig had ik thuis nog een groter stuk. Eigenlijk geen puf om te koken, maar het moest van mijzelf dus alles snijden en ach...het meeste werk was dat eigenlijk, die soep die maakt zich vanzelf. Lang leve de staafmixer. En de tweede dag smaakt zo'n soepje altijd nog lekkerder.

Lekker wel, al gaf ik er toch mijn eigen draai een beetje aan. De appels zouden voor de zoete smaak moeten zorgen, maar dat vond ik wel meevallen. En een heel klein uitje zat erbij, geen knoflook. 

Anyway; er staat een pan gezonde soep op het fornuis. Altijd fijn. 

Maar zelf een tussenstukje voor een mondkapje gehaakt, terwijl ik niet kan haken, want het kartonnen dingetje wat ik van de hoorboer kreeg begaf het en ik denk dat ik toch nog wel eens behoefte heb aan het dragen van een mondkapje zonder die elastieken om mijn oren met gehoorapparaten te hoeven hangen. Nu gaat het onder de oren door en vast aan twee knopen, vastgenaaid op dat stukje handwerk. Hahah...zo blijf ik van de straat natuurlijk al handwerkend.

Creatief met kurk, altijd van mij afgutsend uiteraard!

4 opmerkingen:

izerina zei

Heel verstandig,een aangepast mondkapje. Mijn broer verloor een hoorapparaat door die dingen

Bertiebo zei

Ik heb een trauma overgehouden aan gutsen. Echt!

Marlou zei

ha Cellie,

kijk uit met je hoorapparaten en mondkapjes!
Henry is er al twee keer!! bijn een kwijt geraakt.
En bij mij hangt er zo nu en dan ook eentje uit mijn oor.
Zit wel goed vast in mijn oor, maar toch.
Kost goud geld: niet kwijtraken!!

Groetjes, Marlou

Ellen zei

Beterschap. Kippensoep is heel goed als je verkouden bent. Ik heb het ook maar gehoord en je kunt het altijd proberen.