woensdag 23 maart 2022

Sto(o)m

Even wat drukke dagen gehad. Sowieso met HORENDE oren. Veel geluiden die lekker op de achtergrond bleven, komen nu keihard binnen.

Maar moest van de week eerst op kantoor zijn en had afgesproken in de avond naar mijn dochter te gaan, want die moest de volgende dag heel vroeg met oudste kleindochter in ziekenhuis aanwezig zijn voor ingreepje en narcose. Vooruit, omgekeerde volgorde natuurlijk. Dus eerst die narcose en dan die ingreep. Maar beide ouders aanwezig want op de terugweg naar huis moest er iemand naast kind zitten om haar in de gaten te houden en dan geen gelegenheid om jongste naar het KDV te brengen in de ochtend. Of ik dat kon doen.
Dus eerst met de trein vanuit werk in de spits en dan nog met de bus en fiets naar huis. Daar even snel wat eten, de route bepalen en daarna weer doorrrrrrr naar de woonplaats van dochter met de bus en de trein en de bus. En een schone onderbroek.

Bij mijn dochter geslapen dus - heerlijk bed zeg! - en supervroeg wakker en jongste even vermaken met ontbijtje, lekker aankleden nog een beetje spelen en daarna hoppa naar het kinderdagverblijf gebracht. De zon was net op dus nog best frips buiten. Daarna door naar een tramhalte, met de trein en daarna nog met de streekbus en toen kon ook ik aan mijn werkdag beginnen. Nee...eerst maar koffie maken. Want even bijtrekken en dan door naar de werkkamer.

Oh ja..vroeger deed ik dat ook allemaal. Kinderen naar de oppas brengen of eerst naar school en daarna naar mijn werk. Dat was alleen wel in mijn eigen stad dus op de fiets was mogelijk. 

Dus aan het einde van de zeer drukke werkdag waar alweer collega Snauw een snauw gaf over iets wat helemaal haar niet betrof, was ik wel een beetje afgeknoedeld. Kreeg nog een groot stuk zelfgemaakte quiche mee van mijn dochter dus daarmee was het avondeten ook weer geregeld. Want de puf was een beetje op om nog iets te maken. 

Wel superblij te horen dat kleindochter alweer in loop van de ochtend in de uitslaapkamer lag wakker te worden en alles goed was gegaan. Wel slapjes en misselijk nog, maar dat was te verwachten. Zo lief hoe ze gisteren met haar zusje op haar bed zat voor te lezen. Op haar manier dan voorlezen. 

Behoefte om even stoom af te blazen, maar weet niet bij wie eigenlijk momenteel want die zijn ook allemaal druk en belast met zware zaken dus dan maar even zo. Dat blaast ook. 


Afbeelding van Erich Westendarp via Pixabay 




7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Dat zinnetje: 'Oh ja, vroeger deed ik dat ook allemaal'. Dat zinnetje wordt hier ook regelmatig uitgesproken. Terugkijkend op mijn werkend leven, snap ik nu vaak echt niet meer hoe ik dat deed.
Fijn dat het weer achter de rug is voor je kleindochter

Anoniem zei

Heavy duty, maar met liefde gedaan! Je bent een boss!

Marlou zei

Zooo Cellie... dat was me het dagje wel.
Kan me voorstellen, dat je even moest stoom afblazen.
gelukkig hier op het blog!
Vindne we allemaal meer dan oké!

Blaaaaas!

Liefs, Marlou

pourquoi pas ??? zei

Wat fijn dat t allemaal goed gegaan is met kleindochter. Ja wat Bertie zegt; vroeger.......... We willen er niet aan maar het is wel zo, het is niet meer vroeger, het is later. Ik vind het nogal wat hoor zo die dagen dat je naar je dochter gaat en dan weer terug naar werk. En dan zo een bitch op kantoor. Zelfs dat kost zoveel energie. Dikke liefs.

izerina zei

Fijn,dat je kleindochter in orde is. Wat een heftig dagje.

Mevrouw W. zei

Gelukkig dat alles goed gegaan is met kleindochter... en ook met jou. Petje af, hoor!

Mevrouw Niekje zei

Fijn dat het goed gaat met de kleindochter. En ja... dat werk he? Vervelend dat Snauw er is, maar zet het van je af, geniet van alle leuke dingen die je kan en mag doen, die zijn er genoeg volgens mij!