donderdag 24 februari 2022

Kleding nodig

Aangezien 'we' binnenkort weer vaker op kantoor worden verwacht en ik maar 3 (winter)broeken heb, moet ik dus er nog minimaal eentje bij kopen. Vind ik zelf dan. Want ik werk 4 dagen in de week. Voor de variatie en voor als er 2 in de was zitten. Heb geen droger, dus dat kost wat langer droogtijd (in de winter en in de zomer geen idee; dan zit ik op mijn werk overdag en ga geen was buiten hangen. Mijn tuin is nog steeds niet voorzien van een tuinpoort, dus voelt niet veilig daar iets op te hangen (hahah...nu moet ik echt even om mijzelf lachen: WIE zou er een broek zo groot willen jatten????? Kom op zeg! Ja, tenzij ze een tent nodig hebben met  ruimte voor 2 palen). Anyway; niks gekocht, nul inspiratie merk ik. 

Maar eerst wat dingen doen die zichtbaar resultaat geven. 

De was gedaan
Gestofzuigd
Administratie gedaan
Aan de tuinkant de ramen gelapt en gezeemd (heeeeeel direct zichtbaar resultaat vooral met de zon erop, wat een zand was erop geblazen!).
Bless the House gedaan (weer een stuk, elke dag wat).
Post op de brievenbus gedaan
Een maand administratie van mijn werk versnipperd en veilig weggegooid.


En mooi weer - eindelijk - direct de schuurmachine te horen in de buurt. Of de hogedrukreiniger. In ieder geval zo'n dolmakend indringend laag geluid (en dan hoor ik nog voor geen meter he).

Dus de tuin in, alle palen in de tuin waar klimop overheen en omheen groeit lekker gesnoeid (he...hallo kattenbak! Hele tuin onder de drollen!). Heerlijk buiten in de zon bezig, met fysieke arbeid. Heel goed voor me (zeg ik altijd achteraf). Beter dan shoppen of op een andere manier nutteloos geld uitgeven. 

Maar NU genieten van de mogelijkheid om buiten te zijn. Morgen kan het zomaar weer snertweer zijn (oh...dat heb ik de hele winter nog niet gegeten of gemaakt).

Nog heel even zitten lezen in de tuinstoel, met het laatste kopje koffie van die ochtend. En het laatste restje zon voor vandaag, want ik zie al heel wat wolken binnen komen schuiven. 

Wat zalig, de zon op je hoofd, weten en begrijpen dat er altijd wel een keer zon en licht komt. Altijd.

Hoe grauw het ook lijkt.









6 opmerkingen:

klaproos zei

wat was het zalig buiten cellie, kleine tom sjeesde als een gek door de tuin..
je begrijpt van buiten naar binnen hoe de voer eruit ziet :-) dat ga ik straks veranderen eerst naar het bos... geniet van je dag

izerina zei

Jij proefde ook al het lentezonnetje? Heerlijk he?

Bertiebo zei

Nou je hebt heel wat klussen gedaan. Wat een tevreden gevoel zal je daarover hebben.

Alice K. zei

Wat een welbestede dag! Ik vind zelf in de tuin rommelen ook zo fijn... schoonmaken iets minder maar toch is dat uiteindelijk ook voor jezelf zorgen... Ik ga ook maar aan de slag!

groetjes, Alice K.

Marlou zei

Zo mylady! Jij bent flink aan de slag gegaaan.
Dat kan ik niet zeggen.
Nou ja... soms dan.

Heerlijk: toen de zon scheen voelde ik me een stuk lichter.
Zo vrij en lekker...

groetjes, Marlou

mrs H. te B. zei

Hé, haal jezelf niet zo naar beneden! Ik kom zo een broek bij je pikken hoor - maatje 54?
Als we weer meer naar kantoor gaan mot ik ook eerst even shoppen - ik heb nog 2 lange broeken - heb er drie nodig - en ik kan NIET in joggingbroek naar kantoor (maar het is mijn favoriete thuiswerkoutfit....)