donderdag 10 februari 2022

Geen zin? Dan maak je maar zin!

Geen zin om op te staan en toch was ik op de normale (werk) tijd wakker. Weet dat het enige wat me echt verder helpt tijdens zo'n ochtendstemming om eruit te springen (ok...rollen) en aan de slag te gaan. Slopen eraf rukken; in de was. Mijzelf ook douchen en aankleden (ik hou er helemaal niet van om de hele dag in ongewassen in nachtkledij rond te blijven hangen) en sopje maken om de badkamer een kleine beurt te geven. Toilet maak ik al elke dag even fris volgens de Flylady methode, maar nu nog grondiger. Het ruikt al lekker fris zo. Dat doet wat met mijn niet-zin hebbende hoofd.

Leeg emmertje mee naar beneden en ook daar de wc lekker schoonmaken. Daarna kunnen die doekje (speciaal voor wc en andere voor badkamer) in de was. En daarna beneden door met rondje Bless my House waardoor het ook beneden weer ruikt naar 'arbeid'. Ook de voordeur maak ik dan stofvrij van de binnen- en buitenkant. Dat is een werkje van niets, maar geeft een verzorgd beeld.

Stofzuiger nog even erdoor en dat stapeltje papier aanpakken. En dan ook direct weggooien, want anders blijft het alsnog in huis liggen. Verder de administratie bijwerken (maar dat valt meer onder het hoofdstuk Administratie en uiteindelijk ook schoonhouden). 

Zo dan. Dat pakken ze me niet meer af. Het gevoel dat ik echt wat gedaan heb. Dan mag ik met recht koffiepauze houden. 

Dus alleen maar weer nuttige zaken; nog geen 'leuke' dingen. Die heb ik nog niet verdiend vindt de kritische schouderklever. 

De fiets gepakt, eerst al dat overbodige papier in de papierbak gegooid en daarna langs de bieb, uitgelezen boeken alvast ingeleverd - niks nieuws mee terug want heb nog een dikke pil thuis - en rondje boodschappen voor werk en thuis. Het regende mot ondertussen, dus wel nattig, maar wat was het tegelijkertijd warm op de fiets. En blij dat ik fiets en dus ergens kom. En me daardoor zo vrij voel.

Kakte een beetje in, maar hoef niets hou ik me voor. Wel lekker buiten geweest. 

Dahlsoep gemaakt van rode linzen. Altijd heerlijke soep vind ik, met weinig ingredienten die ik altijd wel op voorraad heb. De extra gehaktballen inderdaad in de vriezer gedaan, voor het moment dat ik weer eens zin heb in een gehaktballetje bij mijn eten. 


Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay 


Al met al toch wel tevreden over de dag. Nu nog even de afwas doen, mijn haar wassen en dan niets urgents meer.


6 opmerkingen:

izerina zei

Jouw "gemaakte zin"had wel veel resultaat

Marlou zei

Ha Cellie,

wat een goed-bestede dag!
Jij tevreden. Huis tevreden.
Wat wil je nog meer...

Groetjes!

Alice K. zei

Ik vind het knap dat je jezelf zo weet op te peppen! Inspiratie voor mij...

groetjes, Alice K.

klaproos zei

LOL vandaag had ik geen zin om op te staan voor tom, hij was net uitgeweest, heb heel stout mijn slaapkamerdeur dichtgedaan en ben nog een uur blijven liggen :-) heerlijkste uurtje ever :-)

Bertiebo zei

Ja dat is een cliché dat werkt: geen zin, dan maak je maar zin!

Kliefje zei

Ik doe het wel eens, een dag heel laat douchen, maar het bevalt me idd eigenlijk ook niet. Beste is eruit, douchen en dan je weer in oude, niet knellende kleding hijsen. Daar word ik wél blij van. Ik zie er momenteel ook geel gezellig uit. Trui met zebra, legging met zebra. Echt een plaatje ;)