donderdag 3 februari 2022

Nul verplichtingen

Ook wel eens fijn; nul verplichtingen.

Vaak plemp ik mijn niet-werken dag vol met afspraken zodat mijn werkgever daar geen last van heeft als ik aan het werk ben. Soms lastig, want zo werkt mijn tandarts niet op die dag en ook mijn POH niet. Maar meestal kan ik andere afspraken dus wel goed kwijt op de vrije dag.

Dus lekker als er niets hoeft aan plichtplegingen. Of afspraken met instanties. 


Afbeelding van Prettysleepy via Pixabay 



Had maar een taak vandaag (hahah; zelf opgelegd). Gereserveerd boek ophalen uit de bibliotheek. Dat was dan ook echt, naar binnen, boek pakken, inboeken en weer weg. Mijn fiets vastzetten duurde langer. Daarvoor al de was gedaan en opgehangen. Dan ruikt het lekker en kan ik letterlijk zien en ruiken dat ik wat gedaan heb. 

In de ochtend scheen de zon zo heerlijk en overtuigend dat ik de tuin ben ingedoken, bijna struikelde in het hoge gras over 2 enorme stinkende kattendrollen (waarom waren die niet lekker ingedroogd), dus eerst maar een oude krant pakken en met een schepje die dingen in de krant mikken en weg ermee). Daarna de Vlinderstruik heel flink gesnoeid. Ik weet uit ervaring dat de struik juist daardoor weer mooi gaat uitlopen en prachtige bloemen geeft. En dat alles van een stekje!

Ook weer een goed gevoel. Buiten zijn, aan het werk en even helemaal in het moment zijn. Aan het eind van de dag nog een stukje gefietst want het was nog licht en lekker weer dus profiteren ervan! 

Dat licht dat maakt mij absoluut vrolijker en geeft fut!

Hoe zit dat bij jullie?





7 opmerkingen:

Bertiebo zei

NIet gewerkt in de tuin, maar minstens een half uur in het zonnetje gezeten. Met zonder jas!

Nietzomaarzooo zei

Heerlijk!

Lot zei

In Zeeland de hele dag gemiezer.

Mevrouw W. zei

Ik was op mijn werk en 's morgens regende het best wel flink. 's Middags heel af en toe zon, maar toen was ik binnen mijn 'huiswerk' voor de naailes aan het maken. Vandaag ga ik wél naar buiten.

Marlou zei

Ha Cellie,

je hebt je dag goed gebruikt.
Licht!
Daar vaar ik ook het beste bij...

Groetjes!

Christel | Het rijke wijf zei

Ja, ik reageer ook weer eens :) Lag onder een steen. Ik dacht dat ik nog even moest wachten met de vlinderstruik snoeien... Maar zal dat dan even googelen

Nicole Orriëns zei

Van de zon kan ik inderdaad wel vrolijk worden, maar ik houd ook wel van de gezelligheid van het grijze weer.