dinsdag 8 februari 2022

Gehaktbal!

Opeens weet je het; je wil een gehaktbal. Zelfgemaakt uiteraard (dan weet ik wat erin zit) en doe dan ook maar lekker ouderwets, aardappelen en nostalgische groenten erbij, dus ik koos voor rode kool met appeltjes (ook van eigen fruitschaal).

De hele werkdag zat ik me al te verheugen op het draaien van die ballen. Wat zou ik voor kruiden door de bal doen? Vond het grappig dat ik me op zoiets simpels de hele dag kon verheugen. Maar had dan ook denk al zeker een jaar geen ouderwetse gehaktbal meer gemaakt. Het kwam er niet meer van. 

Komt ook omdat ik richting kantoor moest en dan is het prettig als ik al ruim van te voren nadenk over de vraag wat eten we vandaag en is dat snel klaar als ik zo laat (en moe) binnen kom rollen. Ook de lunch de avond ervoor al gemaakt en klaargezet. 

Voorbereiden dus. 

Jaren ervaring ermee. Nooit maakte ik in de ochtend pas de lunchtrommeltje voor de kinderen (toen ze klein waren he...later deden ze het zelf) klaar, maar altijd de avond ervoor. Alles gekoeld en ingepakt dus dat bleef wel vers en smakelijk. Een hekel aan stressen in de ochtend. Dan wil ik gewoon opstaan, douchen, aankleden, spullen pakken en wegwezen. 

En dan heb ik het niet eens over treinen die niet komen, of die later komen waardoor je de volgende trein mist en hoe vroeg je dan op een perron moet staan om ook weer redelijk op tijd op je werk te zijn en effectieve werkuren kan draaien. 
Wat dat betreft is nul uur reistijd heerlijk. En niet dat geschreeuw van die man die een illegale taxi heeft (of zijn neef) en elke avond om klanten staat te roepen. Bij de bushaltes.

Gehaktbal!





6 opmerkingen:

izerina zei

En het braden ruikt ook zo lekker

Lot zei

Ik maak ze altijd in grotere hoeveelheden en vries ze per 1 of 2 ballen incl jus en gebakken uien in,. Altijd makkelijk

Marlou zei

Maak je er twee? Dan eet ik een balleke mee... :-))

nicole orriens zei

Lekker zeg! Ik kan me voorstellen dat je je hierop verheugde!

Mevrouw W. zei

Lekker hoor! Net als Lot vries ik er ook altijd in en op de boterham vind ik een gehaktbal ook lekker.

johmar zei

Ik maak mijn gehaktballen ook altijd in grotere hoeveelheden. En dan hou ik er een paar voor mij zelf en de rest gaat in tweetallen in bakjes in de vriezer. EEn paar bakjes voor mijn dochter en een paar bakjes voor mijn vriend. ik maak ze met alleen zwarte peper, zout, een ei, een klein gesneden ui en mijn geheime wapen zelfgemaakt paneermeel van of meergranen , meerzaden bruin brood of als dat er niet is van volkoren beschuiten. Kreeg van de week al een hint van mijn vriend, de gehaktballen zijn op, of ik er nog heb in de vriezer. We wonen niet samen en als hij komt hoopt hij een paar bakjes mee te kunnen nemen, net als bakjes met appelmoes, stoofpeertjes en hachee allemaal zelf gemaakt.