dinsdag 1 februari 2022

Op stap met Corrie

Moest naar de tandarts, begin van de ochtend, dus op de fiets door de wat men inmiddels storm Corrie was gaan noemen met code Oranje. Blijf thuis!! Had me al ingesteld op zeiknat en nogal verwaaid van de regen en wind thuiskomen, maar dat viel gelukkig heel erg mee. Alleen verwaaid. Of was het verward?

Wel keiharde rukwinden af en toe en de verkeerde jas aangedaan, dus die bleef gewoon open waaien onderweg (drukknopen, geen rits). Het kon erger. Toen er vorige eeuw , begin jaren 90, dakpannen van de daken op de stoep en straat waaiden en de wandelwagen plus kind bijna uit mijn handen waaiden. Dat van die dakpannen vond ik wel eng, want stel dat die op onze hoofden vielen. 

Alleen waaide mijn fiets om bij het nietje en moet ik het stuur weer even rechtzetten (al gedaan hoor) dus dat fietste nogal scheef in de wind en verder viel het mij enorm mee. Gelukkig maar want daar hebben we geen enkele invloed op. Wat de storm voor schade aanricht. Wel heel veel takken op het fietspad tegengekomen. En bijna omgewaaid.

Mazzel dat mijn mond in ieder geval al verdoofd was. Aan een kant dan.

Laatste dag van de maand is daarmee ook weer voorbij. Na het windhappen weer snel terug aan het werk trouwens. Drukke maandag en eraan denken op tijd te stoppen. 

Iemand ook met Corrie op stap geweest?






7 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nee, dat heb ik de hele dag als voordeel gezien. Dat ik, heel toevallig ook na een tandartsbezoek om 8.00uur en toen viel het mee, niks meer hoefde de rest van de dag

Lot zei

Alleen de hond uitgelaten, wind stond precies recht op het stukje dat ik loop, dus met wind mee heen en ertegenin terug. schuin was lastiger geweest.
Hera had last van flapperende oren want regelmatig bleef ze staan om eroverheen te wrijven, was wel grappig.

Marlou zei

Ha Cellie,

ja... ik moest er wel uit.
Ik wil sowieso beginnen met een ommetje en het viel me mee. Had overigens ook de verkeerd ejas aan: te dun!
En 's middags het hondje uitlaten.
Op de fiets er naar toe. Dat was even hard werken zeg!

Maar we hebben het overleefd.
Groetjes!

pourquoi pas ??? zei

Niet buiten geweest. Ik ben altijd bang bij wind om van alles op mijn kop te krijgen. Hoop dat het vandaag wat beter gaat wat wind betreft.

nicole orriens zei

Nee, ik warempel niet. Normaal zou ik zijn gaan hardlopen maar dat lukte niet omdat ik bezoek kreeg.

Mevrouw Niekje zei

Ja, op de fiets naar het werk en weer naar huis en nog even naar de sportschool. Paar keer bijna omver geblazen door dat Corrie me net even om de hoek van een gebouw verraste met haar kracht! Vond het best linke soep want er braken overal flinke takken af en dan ben je op de fiets erg kwetsbaar. Gelukkig niets gebeurd!

Kliefje zei

Ik vond het wel meevallen hier.
Ben alleen voor de zekerheid niet onder de bomen gaan staan bij de bushalte. Maar aan de overkant van de straat. Tot ik de bus aan zag komen.