vrijdag 28 oktober 2022

De trein ging...niet!

Neem expres een trein (of soms wel twee) eerder zodat ik:
 
a. kan zitten in de trein en 
b. nog even rustig kan bijtrekken van de reis en wat extra werk kan doen voordat ik aan het werk moet en 
c. Nog even koffie kan halen voor mijn collega's en mijzelf. Waar ik meestal zit, mijn werkplek, is er geen tijd of gelegenheid om koffie te halen. 

Rolde de streekbus uit en liep al automatisch naar de roltrap van het spoor waar over 3 minuten de intercity van 07.14 uur zou vertrekken. He...niets op het bord te zien?! Vertraging of zo?

Raar...ook niet op een ander spoor? Wat nu? Het boemeltje nemen? Dan doe ik er een kwartier langer over totaal. Over Amsterdam reizen dan maar, had nog een paar minuten voor die Intercity vertrok. Snel op de app gekeken voor de aansluiting daar en dat viel mee gelukkig. Niet als een gek haasten. Gewoon als een gek lopen. Heb een hekel aan overstappen (weer slepen met je tassen), maar geen andere optie. Want de volgende intercity rechtstreeks naar mijn station was ook nergens zichtbaar en reed dus ook niet. 

Op de NS Reisplanner zijn alle rechtstreekse intercity's vanaf mijn station doorgestreept aka onzichtbaar. Dus ik moet als ik er snel wil zijn toch voorlopig over Amsterdam reizen. En doe er langer over. En ben een kwartier later dan ik zou willen op kantoor. Dus dat of het boemeltje, die dan bij iedere dikke boom stopt. En bij sommige dikke bomen ook nog lang stilstaat. Of ik moet overstappen op Dikke Boom Station. Nog steeds is het resultaat een veel langere heenreis.

Bij nazoeken blijkt dat volgende week ze er weer instaan. De intercity's. Maar nul waarschuwing vooraf gelezen. En ben daar best wel alert op. 

Nu gooi ik in het Universum dat Scotty me gewoon vanaf nu overal heen beamt. Geen volle treinen, bussen of perrons of door de regen naar de bushalte fietsen, gewoon bzzzzzzzzzzzzzz....in de gang met mijn werkoutfit en laptop upgebeamt worden naar de werkplek. En dan ook graag weer terug op tijd. Nul tijdverlies. Wacht...ik laat mezelf tegelijkertijd klonen, dan kan die kloon naar het werk en ik lekker met mijn kleinkinderen spelen of ze naar school brengen of door de bladeren rollen. Win-win!







7 opmerkingen:

izerina zei

Wat is het toch een zootje bij bus en trein

mrs H. te B. zei

Ik wilde ook net een stukje schrijven over NS-gedoe, want wat ze deze week toch weer uithaalden!

pourquoi pas ??? zei

Ze maken het je ook niet makkelijk zeg. Het is al niet eenvoudig voor je maar ze hebben het wel op je gemunt maar wat ben je toch een doorzetter.

Ik lees je altijd hoor.
Ben door je blog weer begonnen met ontspullen en echt wat is dat toch moeilijk. Alles heeft of een betekenis of ik weet zeker dat ik het ooit zal kunnen gebruiken. Dat laatste is ook wel vaak zo hoor. Zeker 18 jaar geleden verf gekocht, van die grote tubes om te schilderen op doek, papier of steen en geloof me ze doen het nog steeds en veel gebruikt met de buurmeisjes en mijzelf. Las in de Flow(?) over creatief bezig zijn maar niets mogen kopen , integendeel 1 derde wegdoen. Ja hoor is gelukt.

nicole orriens zei

Dat lijkt mij ook wel makkelijk inderdaad, dat je gewoon kunt worden upgebeamd. Scheelt een boel gedoe!

Bertiebo zei

Wat vervelend. Ik was juist weer een beetje positief over onze NS. Maar dit is echt lastig

Kliefje zei

Ik droom daar ook altijd over. Lekker elk weekend naar Spanje! Of lunchen op een doordeweekse dag in een mooie stad. Nieuwe schoenen nodig? Hop,'even' naar Milaan.
Ik hoef geen kloon van mijzelf, wel graag een nieuw lichaam. Mijn brein digitaal maken en implanteren in een gezond (en maatje 38 ;)) lijf :)

Anoniem zei

Thuiswerken is dus eigenlijk een soort upbeamen!
Marijke