dinsdag 25 oktober 2022

Piet

Een hoge piet zou vorige week langskomen, maar niet langs mijn werkplek, nee; niet nodig en ik snap precies waarom. Dan ziet hij onze stagiaires met twee uur ervaring natuurlijk die het werk van medewerkers uitvoeren. En dat willen we natuurlijk niet wereldkundig maken. Al VerRuttiaanst mijn leidinggevende dit ongetwijfeld ook weer prachtig. Dat een ervaren kracht meekijkt. Oh ja, die zelf ook maar 2 ervaringen heeft, maar dat is ook ervaring uiteraard. 

Ooit las ik dat je 10.000 uren moet hebben gedraaid wil je echt routine hebben. 

Niet op reageren Lena. Is totaal zinloos en meerdere collega's zijn hier al op stukgelopen of een burn out door opgelopen. Of gewoon weggegaan. Zo goedkoop mogelijk is het beleid zo lijkt het. 

Hoorde dat er alweer een collega is opgestapt. 

Wat zou ik graag in zijn sollicitatie-schoenen staan; kunnen zeggen dat je weggaat omdat je iets hebt gevonden en niet omdat je weg moet omdat het werk 'op' is. Mijn werk niet nodig is daar. Dat gaan stagiaires doen. De klok tikt door en ik heb het gevoel dat ik keihard de boot ga missen. 

Dan laat ik me dus regeren door de angst weer terug te vallen in het grote niets. En zelf weer een niets te zijn. Met niets. 

Daar wil ik niet meer zijn, niet in mijn hoofd en niet fysiek, dus moet ik slimmer solliciteren. Nam expres twee treinen later, zodat ik kon zitten. Had die ook nog vertraging, dus feest. Maar niet zeuren; zitten kon ik. Net als in de bus terug. Had een stuk van de zaterdagkrant mee, dus kon ook nog lezen. Zeur niet zo! Trouwens; niemand om tegenaan te zeuren, dus dat schiet ook niet op. 

Thuisgekomen mijn relaxoutfit aan (nachtkleding alvast), kleding voor morgen uitzoeken dan hoef ik daar helemaal niet meer over na te denken. 
Eten had ik al uit de diepvries gehaald, dus opwarmen en klaar. Erop letten dat ik op tijd naar bed ga, zodat ik voldoende slaap krijg. 

De boot missen, de trein aan me voorbij zien rijden; allemaal dynamisch en kennelijk voel ik me dat nu geheel niet. Hoe kan ik dat veranderen? 













7 opmerkingen:

Anoniem zei

Jezelf bewust laten worden van het leuke en mooie dat er altijd ook is.

Anoniem zei

Dikke digitale knuffel...

Janny zei

Ik wens je toe dat je door het bos van de onverschilligheid en neerbuigendheid (is dat eigenlijk een woord?) van je manager en sommige van je collega's kan blijven zien dat jouw er wel degelijk toe doet en grote waarde is voor je clienten.
Jouw nauwkeurigheid en vakkundigheid maken voor hen een verschil van dag en nacht.
Vlak dat niet uit!
En benoem dat ook als je solliciteert, want elk bedrijf heeft als doelstelling zijn klanten goed en vakkundig van dienst te zijn. En jij kunt dat!

Anoniem zei


Ik zou je zo graag aan een baan willen helpen waar je je wel gewaardeerd voelt. En niet alleen door de cliënten maar ook door leidinggevenden.
Heb je wel eens bedacht voor een andere clientengroep te kiezen?
In ziekenhuizen zie ik veel "grijze" koppen bij receptie en poli.(ik was er in het verleden zelf een van)
En daar wordt inzet echt heel erg gewaardeerd.
Het is maar een idee, misschien allang door je overwogen.

Marina, een trouwe lezeres van je blog


Alice K. zei

Sluit me bij Marina aan... heb ook ervaring met administratief werk in een ziekenhuis. Is fijne werkplek. Maar je moet het overal wel net treffen met de managers en leidinggevenden...
Veel succes met solliciteren!

Jij kunt echt heel veel!

groetjes, Alice K.

Mevrouw Niekje zei

Ook ik ben het helemaal met Marina eens, ik gun je ook een hele leuke baan en zou willen dat ik die voor je kon regelen. Er is een enorm personeelstekort hoor ik overal, maar dat zijn vast niet de leukste banen. Ik weet niet wat je achtergrond/ervaring/opleiding is, maar nu ik je wat langer volg vermoed ik dat je een behoorlijke bak ervaring hebt, intelligent bent en een leeftijd hebt waardoor je ook veel levenservaring hebt. Niet bij de pakken neer gaan zitten, die leuke werkplek komt er!

Geri Meftah Art zei

Ik ben nu met pensioen. Jouw blog is voor mij terug in de tijd. Ik herken het zo. Bij ons waren het administratieve krachten die het werk van HBO-ers moesten doen. Ze kregen niets extra's uitbetaald. Ik herken zo de stress van dit alles. Succes bij het vinden van een nieuwe baan.