zondag 30 oktober 2022

Poep aan je schoen

Vrijdag ook geen rechtstreekse intercity (meer) terug. Toen ik in de ochtend op de app keek nog wel. 

Dus over Amsterdam moeten treinen en daar overgestapt in het boemeltje, want om nou voor 3 minuten overstaptijd me helemaal gek te haasten. La maar. Dan maken die 20 minuten later thuiskomen ook niet meer uit, want ik was al een stuk later thuis dan de ETA die ik meestal heb. Dus ontspan; het is nu eenmaal zo en maak er maar het beste van. Zag nog wel een prachtige lucht. 

Voor het einde van de detective thuis viel ik al bijna in slaap. Dus maar lekker naar bed, gewoon op werkweektijd. Werd ik toch echt ook rond werkweekopstaantijd wakker. Alvast de was in de machine gedaan, maar om die nu om 05.00 aan te zetten is ook een beetje aso voor de buren, dus dat heb ik later in de ochtend gedaan. Wie weet kan ik het nog wel buiten ophangen.  Hangt lekker buiten te wapperen, dus straks alweer droog en in de kast.

Was een fijne ontspannen werkdag trouwens. 2 man en een paardenkop op kantoor, dus wel druk qua inkomende telefoontjes, maar ondertussen geen gemor, gezeur en gezanik van collega's onderling of leidinggevenden die weer eens iets bedachten, dus lekker door kunnen werken. Want: veel, veel meer dan voorheen, mensen die hulp vragen.

En nu mogen genieten van uitzonderlijk weer. Ik heb gewoon een shirt aan (heb het al snel warm, dus dikke truien etc zijn nu nog niet nodig) en van de week met mijn zomerjas op de fiets naar de bushalte. In de ochtend nog wel frips maar als het in de loop van de dag opwarmt, prima te doen. 

Nog even doortrekken met opruimen, want binnenkort krijgen we hier in de wijk nog kleinere (ik had al een kleinere) klikko's voor gewoon afval (de kleinere inhoud kostte minder qua gemeentebelasting) en nog eentje erbij (dus dan spelen we drie op een rij) voor plastic afval. Dat plastic afval deed ik altijd al apart in een plastic tas en die leegde ik om de zoveel tijd in het brengparkje.
Dus mijn kleine klikko zit nooit propvol. Ook omdat ik weinig kant-en-klaar dingen koop en fruit en groente nooit in verpakkingen koop, maar gewoon 'los' in de boodschappentas mieter. En papier breng ik ook apart weg. Net ook weer, in het kader van opruimen, weer wat dozen opgeruimd. 

Viel me trouwens op toen ik vrijdag in het donker naar huis fietste dat ik allerlei fietskoerierbezorgers tegen kwam. Pizza, Sushi, Febo zelfs. Heb nog nooit wat laten bezorgen. Hooguit een keertje Chinees afgehaald, maar dat is ook erg jaren 80 van de vorige eeuw. Dat Chinese restaurant (& afhaal) zit er allang niet meer. Uitstervend soort restaurant.

Nu eerst naar de Kringloop; snel even spullen brengen. Dan is het maar weer uit mijn huis. Dat voelt al opgeruimder. Gebruik maken van mijn opruim-mood.

En thuisgekomen direct door met opruimen. Kastje waar de spullen voor de kleinkinderen liggen opgeruimd en alles wat daar niet hoort, uitgezocht en voornamelijk weggegooid. Mijn dochter gaf wel aan dat ze dat nog wel een keer ging uitzoeken, (oude school- en werkdingen) maar spullen van zeker 7 jaar oud gaan nooit meer uitgezocht worden en was trouwens allemaal rommel. Boeken zijn ook al te oud om te verkopen. Toedelodokio! Weg ermee. En direct doen dus.

Dan ook maar de voortuin aangepakt. Snoeien en bladeren weggeveegd (nutteloos eigenlijk want de bladeren uit mijn Kersenboom moeten nog eraf vallen). Maar ik heb mijn straatje weer schoongeveegd. :) 
Alle bladeren van de straat verzamelen zich in mijn hegje en eronder, dus even een beetje opgeruimd. 

Er zit tamelijk veel vocht in de lucht, want het duurt lang voordat vooral mijn jeans droog zijn. Dat is in de zomer anders. Maar goed; geen vocht van drogend wasgoed in huis, dus niet miepen.

Toen ik vanochtend de tuindeur open deed en de hordeur ook maar haha en ondertussen de meterstanden op ging nemen in de gang,  lag er ineens een drolletje in mijn huiskamer. Een drolletje?????? Nee toch?

Leek niet op kattenpoep (dat stinkt meer en is groter) dus maar gaan zoeken welk dier dacht dat hij even vrolijk binnen kon poepen. Ik kom uit op een egel. Zou die ook zo snel weer de kuierlatten hebben genomen? Hij/zij is welkom in mijn tuin - altijd genoeg slakken, maar binnen doen we maar niet. Nu de deur maar open houden, mocht hij nog ergens binnen zitten dan kan de egel weer naar buiten. En een lekker plekje zoeken om te overwinteren. 
Al kan ik me voorstellen dat een egel nog niet aan winter denkt. Het is nu 20 graden met de zon op mijn terras. 

Oh....tot de conclusie gekomen dat ik dat drolletje kennelijk zelf mee naar binnen heb gelopen, onder mijn tuin-schoenen (nou eigenlijk namaak-croqs) toen ik gisteren de voortuin aan het snoeien en opruimen was. En als blinde vink dat niet gezien had en dus drolletje in de gang lag (dacht dat het los blad was; later op te ruimen/vegen) en onder mijn binnenbirkenstocks mee naar binnen nam.

Maar hoop echt dat er een egeltje in mijn tuin zit. Zeer welkom! Loop maar om door de brandgang en dan hoppa...zo naar binnen! Geen muur of hek en genoeg verstopplekken.

Ga nu lekker even buiten de weekendkrant lezen en genieten van de zon. Want na dit weekend wordt het weer 'normaler' weer. Mag ook wel, want dan is het ook al weer bijna November. Nu nog even lekker in een T-shirt zonder jas buiten zijn. Zalig!


























2 opmerkingen:

izerina zei

Nu is het tijd van een hondendrol onder afgevallen blad op de stoep. Je ziet ze niet,glijdt bijna uit en het is flink schoonmaken thuis.

Danielle zei

Moet jij alle dagen weer op kantoor zijn? Denk dat je heel blij zou worden van 1 dagje (of meer) thuis.