maandag 31 oktober 2022

Hippen

Met een tuin ben je eigenlijk nooit 'klaar'. Er is altijd wel iets om te doen. En dat maakt het juist weer leuk, want dit soort inspanning is voor mij juist ontspanning. Als een vogeltje hip ik de tuin door (Meer een Hippo die hipt) en doe dan eens iets daar....dan eens iets hier en oh ja...daar ook nog wat te knippen, snoeien en ook de tijd nemen om even te genieten van het feit dat ik een tuin heb. Met veel planten, niet de allermooiste en de meeste bloeien ook niet wanneer ik dat wil, maar he...zo is de natuur. Niet te onderwerpen aan de wil van een mensch. 




Wat tegels in de tuin gelegd. Was ook wel tijd ook en nu kan het zonder smerig te worden want droog.

Zou me bijna vastlijmen aan de tuintafel! Weg met die tegeltuinen. Waar moet al die regen heen als het niet in je tuin kan afwateren? (Of opslaan in een regenton of een dergelijk systeem)

Nog steeds trots op mijn waterton. En dat ik die zelf heb geïnstalleerd. Veel plezier van. Ook voor water voor de binnenplanten, al ben ik er nogal slecht in daar iets levend houden. Blij met een Sanseveria. 

Denk dat dit ook te maken heeft dat het geen subtropisch binnenklimaat is bij mij binnen door mijn vasthouden aan niet warmer dan 18,5 graden in de winter. 
En keek verleden week bij een tuincentrum voor een nieuwe binnenplant, maar bij alles staat; niet in de volle zon. Dus niks gekocht. En mijn vensterbank ligt - helaas voor de planten - op het zuidwesten, dus in de volle zon. Zet ik een plant verder weg, dan is het waarschijnlijk in de herfst en wintermaanden te koud overdag. 

Dus zoek eigenlijk een IJslandse plant die wel tegen wat kou kan hahah! 

Ondertussen bollen geplant, veel denkwerk over waaaaar ik die bollen dan neerzet en wat het effect dan is. Wat een heerlijk werkje. Totaal in het NU bezig. Wel raar als je denkt dat het al best laat is want al een beetje schemerig aan het worden, dat het dan 'pas' 16.00 uur is.

Nu nog even bedenken wat ik voor outfit aan doe naar mijn werk. Nog steeds niet 'koud' maar zit wel op een plek waar de zon niet echt schijnt en op maandagen is het altijd wat frisser daar, omdat het hele weekend er niemand is geweest en ook geen verwarming hoger is gezet (die toch al standaard laag staat; gemeentebeleid).

Even eraan denken de tijd te nemen om voor mijn vertrek te checken of er een intercity gaat. Nu wat kaarsen aangedaan en genieten van het niets hoeven voorlopig. Oh nee, nog even een maandabonnement voor de bus aanschaffen. Dan kan ik die morgen op mijn OV-card zetten. En zo op die manier de dag erop weer een maandje vooruit bussen. Altijd vooruit denken dus.









3 opmerkingen:

Alice K. zei

Mooie beschrijving van tuinplezier! Fijn is dat, bollen in de grond stoppen en bedenken hoe dat in het voorjaar zal gaan bloeien... en dan later zien dat ze opkomen en wachten op de bloei...

Ik heb dat ook, heel veel planten. Hier en daar ook tussen de tegels van het terras... maar dat is goed voor de biodiversiteit zeg ik dan maar.

Fijne maandag!

groetjes, Alice K.

Petra zei

Heerlijk dagje, geloof ik!

Zal ik dan maar bekennen dat ik een paar weken geleden de bloembollen lukraak gepoot heb? Ik zie van de lente wel, of het er een beetje uit gaat zien of dat ik wel hele rare kleurcombinaties heb gemaakt... Ach ja, ik ben ook nog maar een beginnende tuinier...

pourquoi pas ??? zei

Oh shit de bollen. Das waar ook. Ik doe ze graag in potten kan ik ze verplaatsen. Lees net (alleen de titel) dat naar vogels luisteren heel gezond is. Nou er naar kijken ook heb ik heel lang gelden gemerkt. Heerlijk meneer Merel te zien rondscharrelen.