vrijdag 21 oktober 2022

Opzeggen

Mijn ervaring met het opzeggen van een abonnement is dat je dan opeens WEL korting krijg aangeboden. En dat is juist in sommige gevallen mijn inzet. Want ik wil (nog) niet ervan af, maar wel lagere maandlasten.

Hoppa, direct 10 euro korting per maand bij de eerste opzegger. Mooi aanbod voor een ander digitaal abonnement erbij, maar dat doen we maar niet. De kosten verlagen was het doel. Niet extra erbij nemen. 

De volgende die ik ga regelen daarvan weet ik ook al dat ik altijd korting krijg. Die erna die kan er helemaal uit. Lees wel op een andere manier de aktualiteiten. Oh ja; in de bibliotheek. 

Methodisch doorgaan en dan kan mijn begroting er beter uitzien voor 2023 met zo min mogelijk verplichtingen. Begroting opstellen met een aantal opties; werk, uitkering en bijstand. En de administratie weer bijwerken. 

Het liefste was ik de dag waarop ik dit typte in het grote niks ondergedoken, niet wakker worden uberhaupt, maar dat gaan we maar niet doen. Aanpakken en doorpakken. Niet blijven liggen en wegduiken voor wat nodig is. Aangaan ook al voelt het niet fijn. Wat mot dat mot.

Alweer sprak die collega over een droomjob (weer een andere) voor mij die hij voor ogen had en dan moest ik maar even snel een praatje aangaan met die partij en dan zou hij ook wel lobbyen. Maar: WIL ik daar wel werken en is dit iets voor mij en is dit niet meer zodat hij straks ook onder de pannen is als de hele bups toch naar die andere club gaat. Immers: ik wil bij voorkeur in mijn omgeving werken en minder tijd kwijt zijn aan reizen en dat is dit niet. 
Dus moet ik onthouden wat voor MIJ goed is. Ik hoef niet meer iemand te pleasen toch? Behalve mijzelf. Was helemaal sufgeluld.

Alweer een sollicitatiebrief eruit gedaan. En door en door. Het scheelt dat ik goed kan schrijven en mijn CV up to date is en blijft. Oh...direct de dag erna de afwijzing binnen. Dat geeft de burger moed. Niet. Maar dapper doorgaan dus.

Voordeurbel deed het niet. Gelukkig zag ik diegene voor de deur staan.  Nieuwe batterijen erin en opschrijven dat ik nieuwe voorraad koop en ook weer gemaakt. 

Had voor mijn verjaardag een mega bos bloemen van een broer gehad. Zo enorm groot en duur en voelde zo dat dit niet bij mij past. Word een beetje droevig van zoveel overdaad, wat na een weekje weggemieterd kan worden. Geef mij maar een mooie buitenplant, waar ik jaren plezier van heb. Binnenplanten ben ik ook niet zo goed mee merk ik. 

In een stuk oasis de veel korter geknipte bloemen en takken gezet in een lage schaal. Dat oogt  voor mij prettiger dan zo'n grote vaas waar ik de bloemen niet echt goed kan bekijken en tegenop kijk. En dan kan het hoop ik nog een weekje staan. Improviseren en creatief denken dat kan ik gelukkig nog merk ik. En heb ik hard nodig als tegenwicht tegen de stress die het gedoe met en op mijn werk me oplevert. Deze week alweer onbegrijpelijke zaken waar ze de jongste bediende zonder ervaring werk laat doen waar je wel degelijk ervaring en opleiding voor moet hebben. Maar zo goedkoop!

Wat een ontevreden en moeilijk blij te maken mensch ben ik toch; krijg je een keer bloemen is het weeeeeer niet goed! 

Ondertussen was de zon opeens tevoorschijn gekomen en besloot ik mijn was lekker buiten te hangen in plaats van binnen op een wasrek. Minder vocht in huis en aangezien het ook nog waait is de was straks weer lekker snel droog. 

Helpt goed tegen somberheid merk ik. Wasjes doen en wapperen. Misschien mijzelf eens aan de droogmolen laten wapperen? Wel veel knijpers nodig dan.

En oogschaduw en mascara opdoen (zie 6.45). En lipstick. Helpt ook. 












6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jaren geleden gaf ik een behoorlijk grote bos bloemen aan een goede vriendin. Ze vertelde een paar dagen later dat ze die bos te groot vond en de helft had weggedaan. Ik kreeg daar een raar gevoel van. Had kunnen weten dat ze liever een tuinplant had gekregen, maar dat een 'protserig' boeket weerstand zou opwekken ?

Bertiebo zei

Je zegt nou wel dat je alleen je zelf hoeft te pleasen en dat is voor een groot deel ook zo, maar ik vraag me af of je dat wel echt doet. In ieder geval denk ik dat je het vaker zou moeten doen

nicole orriens zei

Ik heb ook gemerkt dat het verstandig is om iets op te zeggen, simpelweg omdat je dan een mooie aanbieding krijgt. Dat heeft mijn man deze maand ook gedaan met ons krantenabonnement.

izerina zei

Ik blijf duimen voor je voor een prettige baan dichterbij

Anoniem zei

Ook ik blijf duimen voor een leuke baan dichtbij je woonomgeving!

Kliefje zei

Dat stukje van Theo is briljant. En de manier waarop hij mascara uitspreekt? HEERLIJK! Ik heb het in de loop der jaren wel 20 keer gezien.