dinsdag 23 april 2024

Happy de Preppie

Blij dat ik zondag al had nagedacht over wat ik maandag ga eten en hoe ik dit het snelst op mijn bordje krijg. Want lange dag, laat thuis en soms nog later want dan rijdt er geen trein, of met vertraging. Kortom; dan weet ik dat ik ervoor moet zorgen dat er iets van te voren is gemaakt (vers) en zo gemaakt kan worden.

Warmgemaakt.

Had pittige kip met groenten gemaakt. In de bus dacht ik al na dat ik dan bij thuiskomst eerst de waterkoker aangooi. Dan kan ik na een paar minuten in dat kokende water Basmati-rijst maken. Mijn Surinaamse vriendin liet me jaren terug zien hoe.

De wokpan met het gerecht uit de koelkast en op een pitje aanzetten.

Wachten.

En rijst afgieten, kijken of de kip warm genoeg is. Opscheppen en lekker eten! En genoeg rijst gemaakt (wilde bijna schrijven "gezet") om morgen ook nog nasi van te maken. Dat gaat beter met koude rijst.

Zag ook dat zondagavond een herhaling van Vera was. Dus die ga ik vanavond lekker rustig bekijken. 
En verder even niets meer moeten *nou ja, de afwas.

Nadenken wat ik morgen aandoe heb ik het weekend al gedaan en gewijzigd, want heel koud in de ochtend. Dus vanochtend toch maar winterjas aangedaan en was er blij mee want zag mensen hun autoruiten krabben.

Op tijd weer naar bed. Vandaag drukke en volle dag op mijn werk gehad. Word beetje leeggezogen door dat inwerken. Laat haar het allemaal zelf doen, maar ze vraagt telkens naar bevestiging of wat ze denkt zegt ze ook direct en dat komt onzeker over. Maar weet ook dat dit is hoe sommige mensen in elkaar steken. 

Happy vandaag dat ik goed nadacht over mijn avondeten. En het er dus zo stond. 

En Happy met zoveel reacties op mijn blog. Lees alles en het raakt me dat ik gelezen/gezien ben.


10 opmerkingen:

izerina zei

Juist als je moe bent kun je wel een warme hap gebruiken

pourquoi pas ??? zei

Voor een onzichtbare vrouw heb je wel veel reacties gekregen en wat aardig allemaal. Je bent een grote doorzetter, iedere keer weer. liefs.

Anoniem zei

Fijne dag toegewenst!
Marijke

Geeske zei

Onzichtbaar noemt iemand je.Juist door jouw blog maak je vrouwen zoals jij zichtbaar. Soms denk ik als ik met het O.v. ga ,zelf alle tijd. Dan neem ik er wel eentje later . Doe es wat vrolijker. Ik zal zelf wat vrolijker doen tegen die uitgebluste vrouwen.

Mevrouw Niekje zei

Wat een lieve reacties krijg je toch telkens weer, ik vind dat fijn voor je. Ik weet dat je ze allemaal leest. Fijn ook dat je je gesteund voelt in je werk (wat een klotebaan heb je soms!) en met je familiegedoe (wat een klotezooi is dat toch!).
Goed dat je goed voor jezelf zorgt, lekker eten is een belangrijk onderdeel van zelfzorg, net als kleding die goed staat én lekker zit, een fijne film of serie kijken, het thuis gezellig maken en met leuke mensen omgaan (je kinderen en kleinkinderen).
Je bent een lief en mooi mens!

Anoniem zei

Ook ik volg jou al een tijdje.
Ben niet iemand die vaak reageert, maar kan mij voorstellen dat het je goed doet dat er op jouw vorige blog zoveel gereageerd is.
Ik wens je sterkte voor nu en de komende tijd met de tweespalt in jouw familie. En het maakt niet uit hoe vaak je daarover schrijft, want het is een gegeven dat deze toestand jou heel erg bezighoudt. Wat heel begrijpelijk is.
Marja

Anoniem zei

Ook ik volg je al een tijdje! Je bent een mooi en lief mens !

Conny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Ik lees je! En ik zie je niet. Maar lees je zo graag❤️

Mirjam Kakelbont zei

Het is bijna weer zondag...
Plannen maakt het leven een stuk overzichtelijker. Nooit geweten dat je met koude rijst beter nasi maakt. Ik heb heel de week mijn winterjas aan. Bah. Maar wel lekker warm.