vrijdag 26 april 2024

Vakantie??

Leidinggevende is er een week niet - vakantie. Andere collega's ook vrij genomen. Dus minder bezetting. En ik....ik had weer eens nul planning voor mijzelf gemaakt. 

Gewoon maar doorwerken dus. Beter opletten en ver vooruit plannen; gewoon doen. Iedereen doet dat. Zelfs de nieuwste.


16 opmerkingen:

izerina zei

Wel rustig op een bepaalde manier.

Petra zei

Oh, ik vind dat ook zo lastig!
Bedankt voor al het werk wat je doet.
Misschien wel fijn, een weekje geen gezeur aan je hoofd...

liesjedeventer zei

O, dat zou mij ook kunnen overkomen. Ik ben heel slecht in vooruit plannen.

Anoniem zei

Neem je lekker 6,7 en 8 mei vrij?

Of 21, 22, 23 en 24.

Prik je 2 musea. Vraag je een vriendin. Kijk je of je dochter of zoon willen en kunnen lunchen. Zoek je een winkel met iets wat je graag doet. Waanders in Zwolle om een boek te kiezen. Of een middagje door Deventer lopen en vulpeninkt kopen. Of wol.
Dagje tuinieren, inclusief bezoekje aan tuincentrum met wat plantjes.

(Ik ga elke 3e donderdag van de maand met mezelf uit koffiedrinken. Als de kleuter op school is in de ochtend. Anders in de avond. Ik sleur mezelf en mijn boek en mijn breiwerk naar een restaurantje met een fijne stoel (veelal bij van der Valk hotels) en drink 2 of 3 koppen koffie of thee.
Even een paar uur niet werken of huishouden. Even niet . Eerste keer was data raar. Inmiddels is het mijn baken in de zee van ziekte, studiedagen en vakanties. (Als er 4 weken met 5 schooldagen waren dit jaar was het veel.)

Verder heb ik nog 4 uitjes gepland. 18 mei Joure onder de wol. Laatste woensdag in juli, weversmarkt in Hoorn. Tweede woensdag in september naar een sauna en in november 3 dagen naar een b&b met bad, sauna en heerlijke stoelen. Budget gemaakt, vrije dagen geregeld, kind uitgeleend, auto geregeld. Als ik het niet in het voren regel gebeurt het niet.

Dus je begint met wat je zou willen doen en wat het kan/mag kosten. Dan je vrije dagen regelen en kijken of je een auto nodig hebt of met de fiets of het ov gaat.
Je werkgever boeit het niet, die wil alleen maar productie. Als je er dood bij neervalt is het enige dat er gezegd wordt.. wie gaat haar werk nu opknappen.

Bertiebo zei

Ja die anonnieme reactie hierboven. Geweldig, zo moet je dat doen! Neem het ter harte, Cellie.

Griemmank zei

Net als Bertie zeg ik: dat is een heel goed advies van Anoniem. Niks aan toe te voegen. Beter voor jouzelf zorgen en maling hebben aan mensen, die kennelijk driekeerniks met jou hebben. Er zijn zoveel leuke en mooie dingen te bekijken overal. In musea en galeries, in dierentuinen en parken. Noem maar op. Een rondvaart is ook een idee. Doen, hoor!!!

nicole orriens zei

Er lijkt weinig overleg daar bij jou op het werk... Niet zo collegiaal van je collega's zeg.

Elly zei

Wat een goed en verstandig advies van Anoniem!
Meteen doen!

mrs H. te B. zei

Anoniem van 9.07: dat doe je goed! Cellie, neem daar een voorbeeld aan ;-), Binnen jouw mogelijkheden, met wat JIJ leuk vindt / wat jou energie geeft. Wanneer neem jij vrij??

Anoniem zei

Inderdaad kijk waar jij zin in hebt om eens te doen en plan wanneer je dat wilt doen, neem een dag vrij of anders in het weekend. Ik heb laatst een met een vriendin afgesproken om samen naar een concert te gaan, van tevoren gezellig samen eten en bijkletsen over onze leventjes en daarna lekker genieten en meeblèren bij het concert. We wonen niet bij elkaar in de buurt en spreken maar 1 of 2 keer per jaar af, maar het is altijd leuk.Ik was ook niet helemaal fit die dag want was ziek geweest dus het koste me lichamelijk wel wat energie maar aan de andere kant gaf het me ook veel positieve energie, even weg uit de sleur een ervaring waar ik met plezier aan terug denk.

1 van mijn hobbies is happy stones maken en binnenkort ga ik weer naar een samen schilderen avond van de plaatselijke happy stones club, het is bij mij in de buurt en erg gezellig vooral veel kletsen en ook beetje stenen beschilderen. Zo leer ik ook weer wat nieuwe mensen kennen, ik ben introvert en kan mezelf prima vermaken maar ook wel sociaal en op z'n tijd gewoon leuk om ook weer andere mensen te zien en te spreken dan mijn eigen gezin.

In mijn eentje een stukje fietsen of wandelen in het bos(en dan happy stones verstoppen) kan ik ook van genieten of naar een minibieb fietsen en dan boeken ruilen. Of even ronddwalen in een kringloop soms zonder iets te kopen soms kom ik thuis met iets waar ik blij van wordt, meestal zijn dat boeken en thuis als er tijd is lekker wegduiken in een boek.
groetjes An

Anoniem zei

Er komen nog zat mooie dagen!
Marijke

Mevrouw Niekje zei

Wat een goede tips Cellie! Ik sluit me aan bij al deze goede ideeën. Je kan nu ook nog beginnen met plannen, daar is het nooit te laat voor.

Anoniem zei

Bij ons op het werk, in de zorg, zijn er veel collega's die veel overuren hebben. Toen we een teamoverleg hadden waarbij de planner vd organisatie aanwezig was en zij voorstelde om vaker random een week vakantie op te nemen, juist als de kinderen gewoon naar school gaan en je eigen (leuke) dingen te doen.

pourquoi pas ??? zei

Kom op Cellie, luister naar de adviezen zeker van die van anoniem 9.07. Spreek af met je kinderen en of vriendinnen. Plan een museum. Een terrasje. of wat dan ook. Je bent zo een leuk en lief mens.

Wieteke zei

Masr is het verlof overzicht dan geen onderdeel van het werkoverleg?
Bij ons staat dat wekelijks op de agenda. We kijken dan een maand vooruit. En in dar overzicht staan ook de regels: maximaal x tegelijk weg, in elke regio minimaal 1 aanwezig (mijn afdeling zit over de hele wereld.) Of de back-up in een andere regio moet wat langere dagen draaien om het tijdverschil te overbruggen. Denk dan bv aan chinees nieuw jaar.

En er wordt ook in de gaten gehouden of je voldoende verlof op neemt want verlof is er om los te komen van je werk en energie op te doen.

Lena zei

Misschien vind je het leuk/nuttig om eens naar Diane in Denmark te kijken op youtube. Zij is een routinecoach en heeft ook altijd heel leuke, makkelijke selfcare tips.