vrijdag 8 januari 2016

Hort op

Uiteindelijk besloot ik vandaag om eerst, voordat de groenbak werd geleegd, nog even een tijdje te zagen en te kappen. Even lekker fysiek bezig zijn.
En het was droog, weliswaar niet strakblauw de lucht, maar wel droog. Dus zaag en snoeischaren gepakt, brilletje om de ogen te beschermen tegen inwaaiend zaagsel en aan de slag maar weer. Een beetje te ambitieus gezaagd, maar goed...heb ik tenminste nog ergens ambitie.


Daarna bedenken wat het 'naar de grote stad' gaan, nou ja..grote stad - gewoon het dorp -  in het kader van even ergens naar toe, even een andere omgeving,  me zou moeten opleveren. Geen frustratie door alleen maar te denken aan wat ik NIET kon. Winkelen viel dus af. Ik heb trouwens niets nodig. Er zijn hier geen leuke galerietjes of een museum waar je zo even naar binnen loopt. Dus wat geeft me wel plezier?

Het werd dus naar de bibliotheek gaan. De grote in het centrum. Heerlijk het laatste boek van Henning Mankell geleend en nog even gratis de Linda gelezen. Lekker.

Daarna rustig teruggefietst met een kleine omweg en voelde wel wat frustratie (is dit alles oehoehoe...), maar heb mijzelf ernstig toegesproken dat er heel veel mensen zouden wensen dat ze vanavond helemaal niets te doen hebben. Die een agenda voor 2016 hebben die nu al volstaat met verplichtingen. Dus tel die zegeningen maar weer.
Je mag vanavond gewoon doen wat je wil. Niks of alle tegeltjes met een tandenborstel schrobben, aan mij de keus.

Ik kan er ook - oh...dat is leuk - een beauty-avond van maken. Voeten verzorgen, lekker scrubcremetje opdoen wat ik van een lieve vriendin uit Duitsland kreeg, mijn nagels vijlen...nou...kies maar uit! Als ik mezelf maar niet een zielig geval ga vinden. Die de 2 weken waarin ze 'vrij' was, niks leuks heeft gedaan.  Want dat is dus echt niet zo. Echt niet!!

Ten eerste was ik vrij, maar niet doorbetaald, dus om dan allerlei leuke dingen te gaan (terrasje, koffie, bioscoop etc etc) doen die meestal geld kosten, is niet zo verstandig;
Ten tweede was ik ruim een week ziek, dus daarmee valt er alweer een week af;
Ten derde: heee...tuttebol; je dochter is nog een keer getrouwd en jij was erbij!!!! Vergeten???
Ten vierde; ach....zeur toch niet zo. Lach er gewoon om. Lach en ga gewoon door met leven. En blijf vooral rode lippenstift op doen om je vrolijk te voelen!! Ook al ben jij de enige die het ziet.


3 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Die foto ;-) Zo wil je toch niet dood gevonden worden...
Proberen positief te blijven is de ware levenskunst!
Sterkte

Ivy zei

Mijn favoriet, rode lippenstift. Als het tenminste binnen de lijntjes blijft en je er geen opblaasborsten van krijgt:-)
't Was heerlijk buiten vandaag!
Goed weekeinde.

Bertiebo zei

Ik moet lachen om die foto bij je verhaal. Maar eigenijk is het een trieste foto natuurlijk. Wat ben jij trouwens streng voor jezelf zeg!