zaterdag 16 september 2017

Regenboog zwijmel

Omdat ik deze week een paar keer hele mooie regenbogen zag en omdat de regenboog voor mij van oudsher iets van een belofte inhoudt, hierbij een Regenboogzwijmel.

Niet die pot met Goud is de belofte, maar blue skies. Alhoewel die Pot met Goud ook wel goed is, erbij, als bonus.

Hoe donker de hemel mag lijken, er is altijd een regenboog ergens te zien. Deze week las ik trouwens verder in het boek van Caitlin Moran "Bouwpakket van een meisje" waarin de hoofdrolspeler voor het eerst in een vliegtuig vliegt.

En tot de ontdekking komt dat boven de donkere grijze wolken eigenlijk altijd de blauwe lucht is. Altijd. Dat elke dag op aarde die ze ooit geleefd had, heimelijk toch altijd zonnig was. Hoe troosteloos en regenachtig het in haar stad ook is.

Vond dat een hoopgevend stuk.

7 opmerkingen:

 1. Prachtige uitvoeringen! Mijn favoriet is het origineel van Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. Tenminste volgens mij is dat het origineel. Die van Ariane Grande is ook schitterend!
  Ik ben ook weg van regenbogen, wie niet hè, maar ik vind het echt het allermooiste natuurverschijnsel dat er bestaat. Die staat ook genoemd in mijn muzieklijstje als ik dood ben.. krijgt het een dubbele betekenis ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig nummer.Voor ieder wat wils. Maar ik kies voor het origineel.

  Liefs Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja mooi he die regenbogen de laatste dagen.
  Ik heb alleen de versie van Ariane Grande gekeken, erg mooi gezongen en emotioneel vanwege de aanslag tijdens haar concert in Manchester.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooit eens een foto gemaakt van een aankomend donker en dreigend onweer, maar net voor de wolken scheen nog de zon.
  Er volgde niet lang daarna een heel moeilijke periode door de scheiding, maar ik heb me altijd wat opgetrokken aan die foto!
  Het is inderdaad altijd blauw en zonnig boven en de wolken zullen ook weer wegtrekken, al blijven sommigen wel eens iets te lang hangen :P
  Maar toch, uiteindelijk kom je weer in wat zonniger weer terecht...

  Groet Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind alle versies mooi behalve de officiele, ken je de versie van The Pianoguys?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De uitvoering van "The Gentle Giant" Israel "IZ" Kamakawiwoʻole is niet de originele (dat was die voor The Wizard of Oz), maar wel een van de meest verkochte en gedownloade; ook voor mij favoriet. IZ overleed helaas 38 jaar jong aan een ernstige vorm van obesitas. Mooi dat je me er aan herinnert dat ik ooit notities over hem gemaakt heb voor een ZOZ! ;) De versie van Ella Fitzgerald vind ik ook fenomenaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.