zaterdag 18 juli 2020

Moeder

Dat relativeert de zaken weer even. 

Quote van Ronald Giphart over (zijn) moeder:

De tragiek van een moeder is dat haar kinderen voor haar het allerbelangrijkste zijn, terwijl zij dat voor hen slechts tot een bepaalde leeftijd is."


6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja dat is zo. Behalve dat dat niet tragisch is

Von zei

Wat Bertiebo zegt! Het is toch geweldig als je je kinderen zo hebt opgevoed dat ze je niet meer nodig hebben! Dat ze als zelfstandige slimme meevoelende wijze mensen de wereld in kunnen! (en af en toe toch de appeltaart van thuis komen halen! ^^ )

Loudi zei

Vind het niet tragisch hoor.Mijn kind blijft voor mij het allerbelangrijkst maar het zou toch niet goed zijn als ik dat ook voor hem zou blijven.

Lot zei

Mijn ervaring is dat je ouders als je boven de 50 komt weer veel belangrijker worden, je hebt dan de tijd ja eventueel jong gezin en loopbaan beetje achter de rug en beseft dat ouders dan al nog meer over de helft zijn dan jezelf. Gelukkig heb ik daarna no 40 jaar van je kunnen genieten en was zelfs een kind met AOW.

Firma Fluitekruid zei

Ja, dan worden ze weer op een andere manier belangrijk. Je weet dat elke dag dat je ze nog kunt knuffelen er één is. En dat je al die verhalen moet onthouden, die ze straks niet meer kunnen vertellen.

klaproos zei

tja dat denk ik wel,
als alle moeders zoveel van hun kinderen houden als ik van mijn jongens.... zit t wel goed :-)