maandag 6 juli 2020

Bult

Dat was gisteren snel afgelopen. De F1. Voor Verstappen althans. Zijn auto hield ermee op. Na al een kwartier. Nou ja, dan toch maar weer Mercedes aan kop. Teamgenoot van Verstappen, Albon is half Brits, half Thai, dus er zijn wel degelijk Aziatische racers. 

Weer naar de markt geweest van de week. Want ik moest nogmaals een werkbroek voor mijn dochter aanpassen. Toen ze de andere kwam ophalen, had ze er nog eentje bij zich. Nog in de verpakking.

Dacht dat ik hoppa zo naar de Haberdashery kraam kon lopen, vorige keer stond hij op een hoekje, dichtbij een uitgang van het grote winkelcentrum, maar de markt was ook weer wat meer bevolkt met nog meer kramen, alles stond weer op 1 locatie en ik moest dus zoeken waar ze stonden. Natuurlijk aan de andere kant dan waar ik begonnen was te zoeken. Nu wist ik precies wat ik nodig had en hoeveel centimeter, dus snel klaar. 

Had me ook voorgenomen dat ik nu WEL een kopje koffie zou drinken ergens. Ter opening van het zomerseizoen. Gewoon. Omdat het kan. Dus gedaan. Heerlijk. Ja, was een lekker kopje koffie. Blij dat ik me minder schichtig gedroeg. 

Wilde ook nog een setje kaarten uitzoeken bij een winkel die altijd leuke aanbiedingen heeft. Maar daar hield niemand zich aan de 1,5 meter afstand. De rekken met kaarten stonden hutje aan mutje en de uitzoekers ook. Ik stond nog braaf te wachten. Toen was het mijn beurt. Kon niet direct iets vinden wat ik zocht of mooi vond en bovendien kwamen er nog meer mensen ook bij mijn rek kijken, alsof we niet niet 1,5 meter afstand hadden afgesproken. Zo dichtbij stonden ze dat ik de porieen van hun neus kon tellen.

En het was nog binnen ook. In een winkelcentrum. Dus dooooooooor..wegwezen daar en dan zoek ik wel elders. Plus dat ik er ook geen geduld voor had. En gelukkig wel wat gevonden. Waar het niet druk was. Nog in een kledingwinkel gekeken, maar alles is van plakplastic gemaakt lijkt het wel. Of ik heb gewoon een luxe smaak. Dan heb ik liever 1 goed kledingstuk van natuurlijk materiaal, wat ademt en ik het niet Spaans benauwd in krijg.

Fietste dus ook heel tevreden weer terug naar huis. Omdat ik een aantal dingen had gedaan die ik me voorgenomen had. Die alleen op die dag kunnen (marktdag). Wel harde wind op de terugweg, maar dat is dan weer goed voor de slappe beenspieren. Ter training. Maar geen regen en dat scheelt.

Thuisgekomen nog even rap de voortuin gesnoeid. Want de groenbak was nog niet geleegd. Kon dat tuinafval ook nog erbij. Goh...dat loopt allemaal lekker. Niet dat ik heel veel extra energie had, maar het voelde goed. En niet als een gek doorgaan tot het gaatje, maar doen wat nodig is en dan stoppen. Stop!
Het ziet er weer verzorgd uit. Dus tevreden. En zwaaide naar de vuilnisman, want die leegde mijn volle groenbak weer fijn.

Knipte ook het patroon (zelfgemaakt) uit het elastiek op de markt gekocht en uit de broek van mijn dochter, zorgvuldig erop lettend dat ik de broekzak en voering ervan niet doorknipte, zodat zij die nog kon gebruiken. Het regende en was kil, dus ideaal binnenwerk. Een gedeelte is al gespeld en geregen, nu nog de andere kant en dan kan ik het vandaag met de machine vaststikken en afwerken. 

Nu zit de witte was in de machine, bed afgehaald en straks weer lekker schoon met fris beddegoed opmaken. Denk dat het een binnendrogertje wordt want constant kleine buitjes. Wel jammer, want niks ruikt zo lekker als buiten gedroogde was. Maar ik kijk wel. Niks moet.

Mega slecht geslapen. Het hele luisterboek over Patty (Brard) geluisterd. Denk je opeens heel wat anders bij de Pipo de clown boeven Snif en Snuifje. 

Klein leventje, waar het hoogtepunt van de dag mijn rondje Bless the House lijkt. En de koffiepauze straks. Toch ben ik blij dat ik me vast kan houden aan die routines. Houden mijn huis op orde en nog meer mijn kop. En dat laatste is het belangrijkste. Dat ik niet terugval in de zwartheid, het donkere van een tijd terug. Nu heb ik weliswaar nog minder vooruitzichten, maar ik weet dat ik op mijn veerkracht mag vertrouwen. En dat 1 nacht minder goed slapen niet betekent dat ik altijd slecht slaap. Ook woorden hebben kracht. Vooral Altijd, Nooit, Verschrikkelijk - alles met een negatieve lading. 

Blijf kijken naar wat er goed is, mooi is en fijn is. Ook al zijn dat soms speldenknopjes. Of juist heel erg groots.

Als het allemaal goed gaat krijg ik er nog een kleinkind bij ergens in oktober! DV. Of Inshallah zoals de schoonfamilie zegt. Dus vandaar die aanpassingen aan haar broeken die bij haar werkoutfit horen. Heeft haar groeiende buik de ruimte. Al 'draagt' ze op dezelfde manier als bij haar eerste kind. Je ziet er bijna niks van. Geen grote bult voorop.


Afbeelding van Mabel Amber via Pixabay 
11 opmerkingen:

 1. Heel hartelijk geluk gewenst met de vreugdevolle verwachting!!
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk voor je... in de eerste plaats dat je wat makkelijker in het leven staat, maar ook het nieuwe kleinkind. Zeggen ze al "wat het wordt"?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed nieuws. Oktober is helemaal niet meer zo ver weg. Echt om je te verheugen en naar uit te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je aanstaande kleinkind! Iets waar je je op kunt verheugen...altijd fijn.
  Ik ben vooral blij dat je wat gemakkelijker in het leven staat. En dat je routine je houvast geeft.
  Lieve groet ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, nog een jonge loot! Je hebt ook alle redenen om nu vol lol de toekomst tegemoet te zien komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Van harte gefeliciteerd!

  Ik had vanmorgen voordat ik naar mijn werk ging de was buiten gehangen. Vanmorgen een paar keer een regenbui eroverheen, maar vanmiddag goed gedroogd door de harde wind.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn, een broertje of zusje voor je kleindochter! Van harte gefeliciteerd!

  Liefs, Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, geweldig, een tweede kleinkind! Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd! Ik vond de titel van je stukje vreemd, ik kon er geen kaas van maken. Ik werd wel nieuwsgierig naar de wending. En deze kwam! Hoera!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal terloops.
  Aan het eind van het blogje.
  Krijgen we groot nieuws.
  En de verklaring van de blogtitel.
  Van harte gefeliciteerd dat je weer oma mag worden!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.