woensdag 29 juli 2020

Netflixtip: Below Deck

Nu ver weg ergens vakantie vieren voor veel mensen geen optie is deze zomer vanwege Covid-19, is het ontspannend om te kijken hoe anderen dat wel doen. Of deden, want al eerder opgenomen.

Ontspannen op een luxe jacht. Met bediening. Elke avond een heerlijk diner. 

Een geheel andere wereld. Even varen bij Sint Maarten. Feestje aan de wal. Cocktail erbij. Zou ik zomaar aan kunnen wennen. 

Realiteit hier is dat ik heerlijk het gras heb gemaaid. De kantjes er weer af heb gelopen en ook nog even snel wat in de voortuin heb kunnen kuisen. De was wapperde razend snel droog gisteren, dus ook weer blij. Altijd blij van schone was. Vooral in de ochtend aan de lijn, in de middag in de kast. Geheel gratis gedroogd. 

En in de avond een soepje gegeten. Had van vorig jaar van Offerfeest nog een groot stuk bot met vlees in de vriezer,  - een bijna moordwapen - dus vond dat dit echt echt echt maar eens opgemaakt moest worden. Maar hoe dan? Het paste niet eens in de allergrootste soeppan. Blij dat ik veel medische series gekeken heb. Dat ik snap waar een gewricht zit en hoe ik dat door kan snijden. Twee stukken bot daarna, maar wel in een pan van 20 liter passend. Nu heel veel bakjes met soep of basissoep in de vriezer. Kan ik weer iets anders van maken. 




6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Maandag maakte ik courgettesoep van twee hele grote courgettes uit eigen tuin. Daar kan ik ook weer even mee vooruit. Lekker om weer een beetje voorraad te hebben hè?

Anoniem zei

Mmmm lekkere bouillon!

Lot zei

Heerlijk bottenbouillon. Ik krijg regelmatig botten vd slager en na er bouillon van gemaakt te hebben krijgt de hond elke dag een stuk bot. Grote worden in de cirkelzaag tot mooie porties gemaakt.

Bertiebo zei

Ik heb maar een heel klein vriezertje. Er past eigenlijk alleen een voorraadje brood in. Als ik zoiets lees denk ik wel eens aan een grotere. Zo lekker, zo'n voorraad.

Marlou zei

Ha Cellie,

ja... ik zocht naar een nieuwe Netflix... ik denk, dat dit het gaat worden.
Had gisteren van Dienie de Netflix-tip: The Secret.
Vond ik heel boeiend en goed. Is geen serie of zo. Leerzaam.

Wat leuk, dat jij ook kan genieten van de gratis droger en dat de was dan zo lekker ruikt...
Kleine dingen, maar zo lekker...

Liefs, Marlou

Iris Papilio zei

Dank voor de Netflix tip! En je zorgt goed voor jezelf, goed bezig Cellie!