woensdag 15 juli 2020

Oblomov - Helemaal niet vliegen

Zo voelde het. Of ik de Russische meneer Oblomov nadeed. Kon maar niet de zin vinden om uit bed te komen. En het regende ook nog. Nu had ik een tijdje naar een luisterboek geluisterd toen ik veel te vroeg wakker schoot.

Dan 'schat' ik altijd in hoe laat/vroeg het is en geef mijzelf 10 punten (leuk om de dag mee te beginnen, een tien) als ik het goed heb. Vandaag een 9. Het was nog vroeger dan ik dacht.

Anyway...ik hoorde dus iets over Oblomov in dat luisterboek. 

Altijd weer een beginpunt om er meer erover te willen weten dan wat ik oppervlakkig weet. Is een boek van 540 bladzijden. Dus mocht ik nog wat te lezen zoeken dan is dat een tip. 


Verschillende kleine klusjes gedaan, naast de administratie. Die nog steeds klopt. Hoezee. Kleine klusjes ook fijn om te doen. Dan is het maar weer gedaan. Al ziet niemand het uiteraard. Maar ik voel in ieder geval geen beugel meer uit mijn bh ergens prikken. Of erger me aan een gaatje in een shirt. Nu gerepareerd, dan groeit het niet nog groter en moet ik iets anders bedenken aan hoe met een gaatje in mijn shirt om te gaan. (Borduren, een stukje vlieseline erachter, etc). 

Maar al met al een dag met een groot Oblomov thema. Of Mieke Telkamp - Waarheen, waarvoor?

Gelukkig moest ik erg lachen om een tante die mijn schoonzoon constant "Bo" noemt. Waarop mijn dochter zei dat dit natuurlijk van Bohammed komt. 

Zie zojuist (zojuuuuuuuuuuuuist) dat Blogger niet heeft gepubliceerd, alhoewel deze al voor vanochtend vroeg klaar stond. Lekker dan. 
Ondertussen heb ik vanochtend toch maar wel mijn bed afgehaald en daarmee het Witte Was seizoen weer voor geopend verklaard. Dacht eerst nog 'morgen', maar na het douchen bedacht ik; Niet morgen maar nu! En dan straks lekker een vers schoon bed. En wie weet kan ik het nog wel buiten laten wapperen.

Zo; koffietijd!











2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oblomov is een prachtboek, traag en tragi-komisch. Ben het ook aan het herlezen

Bertiebo zei

Nu moet ik ook gaan zoeken, weet niks van Oblomov
Ik zit te lachen om zojuuuuuist