donderdag 8 juli 2021

Peter R. de Vries

Las dinsdagavond al snel online dat het gerucht ging dat hij was neergeschoten. Later werd dat bevestigd in de diverse nieuwsrubrieken. En kranten. En in het NOS-journaal van 20.00 uur. Nog later was er een ingelaste RTL nieuwsuitzending. 

Kreeg kippenvel en dacht aan de avond van de moord op Pim Fortuyn. Hoorde hem net nog live op de radio op weg naar huis op Radio3 en thuisgekomen was hij doodgeschoten. Nog op het terrein van de studio. Bizar. In Nederland een politicus doodschieten?
Nu moest ik helemaal niets van zijn politieke gedachtewereld hebben, maar moord? 

Theo van Gogh, ook een man die er van hield om mensen te tergen. Maar ook dat rechtvaardigt nooit zijn gewelddadige dood.

Een eigenzinnige man, die Peter R. de Vries. En dat weet hij ook. Maar ook een terriër die zich vastbijt in onmogelijke zaken. En daardoor resultaten boekt. 

Hoop dat als hij dit overleeft hij een goede kwaliteit van leven overhoudt. Want lijkt me dat een schot in je hoofd heel veel invloed heeft op al je lichaamsfuncties. Laat staan van je geest.

Dinsdagavond een kaars voor hem gebrand. Dat zal niks helpen, maar wel het lichter maken.

Dit zegt hij zelf in een interview over zijn werk:

Vorige maand werd De Vries geïnterviewd door Vrij Nederland. Daarin vertelde hij onder meer dat hij niet bang is aangelegd, maar dat ‘de broer van Nabil en zijn vroegere advocaat zijn vermoord, dus je hoeft niet hysterisch te zijn om te denken dat er best iets zou kunnen gebeuren. Dat is part of the job. Een misdaadverslaggever die op echt spannende momenten aan komt zetten met “nu wordt het mij iets té intens” kan beter bij Libelle gaan werken.’




6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Het is inderdaad te hopen dat hij er geen blijvend hersenletsel aan over zal houden, mocht hij dit overleven.

Marlou zei

Ha Cellie,


nee... ik heb ook niks met Peter R. vind hem zelfs wat vervelend.
Maar.... dit gun ik hem absoluut niet.
Ik hoop ook, dat hij er redelijk uitkomt.

Dat het mogelijk is om twee mensen in te huren en iemand neer te knallen... dat vind ik afschuwelijk.
Er zijn kwade geesten onder ons.
Ik gun ze de hel.
Dat is niks voor mij om te zeggen, maar nu ben ik echt KWAAD!

X, Marlou

Loudi zei

Vind het echt schokkend. Of je nou wel of niet "wat met hem hebt', dit is gruwelijk.

izerina zei

Net als jij dacht aan,hoe hij zal kunnen genezen

nicole orriens zei

Ik dacht eerst dat het weer zo'n nep clickbait artikel was, toen ik het nieuws las. Ik kon het gewoon niet geloven, maar Peter R. de Vries was echt neergeschoten... Echt vreselijk.

Jo zei

Ik zie dit niet goedkomen. Er schijnen 5 kogels afgevuurd te zijn en hij is in zijn hoofd geraakt. Het lijkt me niet dat je daarvan kunt herstellen. En een leven als kasplantje? Ik vrees dat zijn familie voor de keus staat om de stekker eruit te trekken.

En dat allemaal dankzij een smerige snotneus van 21. Wat bezielt zo'n jongen?

Groet van Jo.