vrijdag 17 september 2021

Cancelcultuur

Die ene keer dat ik weer eens naar kantoor moest, was het de dag van de Grote Storing bij de NS. De trein stopte bij een klein stationnetje en we kregen te horen dat we een Rood licht hadden. Dus even geduld. Kwartiertje later hoorden we dat we beter de metro konden nemen richting de hoofdstad om van daar uit verder te reizen. Deze trein kon niet verder. Waarom werd niet verteld. Blij dat er een metrostation was. En we niet bij een station zonder snel vervoer stopten.

In de hoofdstad aangekomen stond er op alle borden dat alle treinen waren gecancelled. 


Dus niet naar huis met de trein. Tram genomen dwars door een mooi gedeelte van de stad om daar weer over te stappen op een tram naar een stad waar ik wist dat de streekbus ging richting mijn huis. Wel nog stukken lopen om her en der te komen en lekker met die laptop en werktas sjouwen. Allang blij dat ik niet in de grote mensenmassa voor het station vaststond maar door kon reizen. Omdat ik wist hoe ik via kruip en sluipwegen er toch kon komen, ook zonder de trein.

Storing

De taxi chauffeurs blij in ieder geval. Heb nog nooit zulke dikke rijen op Schiphol zien staan.

Uren later dan ik wilde was ik thuis. 

Maar dat was allemaal niet zo belangrijk. Hoorde dat kleindochter naar het ziekenhuis was met haar vader. Benauwdheidsklachten. Ze hoefde gelukkig niet, zoals vorige keren te blijven en ik hoop dat ze door de medicatie het wat minder benauwd krijgt. 

7 opmerkingen:

 1. Mijn dochter was ook gestrand. Ze heeft 5 keer naar school gemoeten, en heeft 4 van de 5 keer storingen gehad met de trein.... Dat gaat lekker dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, ja, ik zat ook in de storing. Ik heb uiteindelijk met een paar mensen een taxi genomen, want anders kwam ik er echt niet. Normaal is het een treinritje van zeven minuten, pff! Ik had kunnen gaan lopen, maar dat zou twee uur lopen zijn geweest, in het donker. Dus dat deed ik maar niet.

  Fijn dat je goed thuis gekomen bent, je hebt het goed opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Cellie,

  wat naar voor die kleine meid...
  Ik hoop, dat ze gauw opknapt.

  En dan die misère met het OV.
  Is mij helemaal ontgaan. Gek he...
  Dan woon ik in een vrij grote stad en toch bereikt me dat nieuws niet.
  Maar ja... gisteren was dan ook een dag van rust en meditatie, dus ja...

  Prettig weekend, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is naar, je kleindochter weer benauwd. Hopelijk groeit ze er over heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joh, vervelend! Ik heb allang bedacht dat ik de OV-vertragingen NIET heb gemist, in dat jaar van thuiswerken. Ik was gisteren gelukkig net thuis toen ik las dat het OV plat lag. Gelukkig tijdig naar huis gegaan, om thuis nog de laatste dingen te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochter en een klasgenootje stonden vast tussen twee stations. Het duurde een poos eer de trein terug op het station was. Dan maar met de bus. Ze vroeg aan de buschauffeur naar de halte waar ze eruit moesten. Die gaf aan dat ze er langs kwamen. Helaas bleek dit niet te kloppen. Hij heeft toen een andere bus gevraagd op een halte te wachten. Heel lief. Ze konden overstappen en naar de juiste halte in de buurt van ons huis.
  Man heeft klasgenootje daarna maar naar huis gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.