vrijdag 24 september 2021

Sunny side up

Hehe....toch even de zon door de wolken. 2 minuten. Dat maakt al zo'n verschil. Want de Herfst kruipt langzaam steeds dichterbij. Ook in mijn stemming. Die kleine depressie in het weer lijkt aanstekelijk.

En het voelt daardoor steeds minder als 'zomervakantie'.  Lees zon en lekker buiten in de zon kunnen zijn. Geen sokken aan. Buiten koffie drinken. 

Enorm de behoefte om weg te dromen. Ergens anders te zijn. Of nergens. Op te lossen. Spontaan naar een museum gaan kan niet zo merkte ik; je moet reserveren en zitten meestal al vol. Dus dan maar niet vanmiddag. Het mag volgende week een keertje. Maar ja, dan moet ik al naar de tandarts en naar de audicien. Zelf verprutst he.

Dus schop onder mijn ruime hol en wegwezen. Even ergens anders zijn. Balletjes bij de Ikea (mogen ook vega-ballen zijn, die zijn heerlijk namelijk), maar ga weg! Kssssssssst!!

Deze plek in de huiskamer is al bijna 10 maanden ook je kantoor. En dan nu ook nog je vakantie-adres! Geen wonder dat je het zat bent!

Bus gepakt en naar de Ikea. Wat is het een donkere lucht. Alsof het zo gaat regenen. Nee toch? Die bus kan je niet spontaan pakken, want gaat maar eenmaal per uur buiten de spits. Dus mis ik 'm dan gaat mijn ideetje niet door.

Gehaald (1 dingetje maar) waar ik voor kwam, plus nog wat stompkaarsen en thuisgekomen bedacht ik dat de waxinelichtjes bijna op zijn. Nou ja...ga ik wel naar de Hema. Of een andere keer nog een keertje, want zag iets voor mijn dochter, maar wil dat eerst met haar afstemmen. Niks opdringen.

Zag heel veel leuke dingen, maar bedacht iedere keer of ik dat nodig had of nodig wilde hebben. Dus was snel de winkel door, maar toen gingen opeens alle lichten uit en een alarm af en konden we een minuut of 10 niet door een deur die gesloten was, vlak voor de kassa's. Spanning en sensatie! Beleef ik meer dan ik wilde.

Ook weer opgelost en mijn tas met aankopen na de kassa in een kluisje gedaan en toen voor de ballen! Was het warme buffet gesloten. Alleen koude spullen. Had me zo verheugd erop. Ik ben al als een kind zo blij en noem dat uit eten gaan. (Ja...u kunt nu lachen!!).

Gelukkig was er nog wel soep, maar bij mijn tafeltje aangekomen bleek dat waarschijnlijk ook onder het koude buffet te vallen. Nou ja...lauwig. 

Neuriede het liedje van Siske de Rat voor me uit. Want het was ook nogal leeg in het restaurant. En daarna huiswaarts en weer wachten op de bus. Had al van te voren gekeken hoe vaak en hoe laat, dus maar een paar minuten wachten. Op de bushalte stond een bus, maar die ging maar tot halverwege mijn traject wist ik en een agressieve man stond tegen de bus aan te schoppen. Zo; gezellig! En te schreeuwen en dan is het wel fijn dat ik een beetje dovig ben. En me kon afsluiten voor zijn verhalen over onrecht en gedoe. Zo geen behoefte aan. Had ik wel mijn kans om te praten vandaag laten schieten.

Lekker naar het station, daar de streekbus en daar de fiets en heerlijk weer zu hause en even een uitje gehad. 

Waarschijnlijk voor velen uber saai. En geheel niet avontuurlijk. Kan mij wat schelen!Afbeelding van ELG21 via Pixabay 


8 opmerkingen:

 1. Gelukkig kon je door omdenken toch iets eten,al was het lauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vriendin van mij was hélemaal enthousiast toen wij een IKEA kregen: ZO'N leuke winkel, en dan mocht je dan daar ZOMAAR in!? Dus waarom een saai uitje - als jij het leuk vindt en ervan geniet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik voel helemaal met je mee dat de lekkere balletjes niet konden doorgaan. Het zijn kleine tegenvallers, maar best gemeen. Vooral als je je er echt op verheugd had. En dan ook nog lauwe soep...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het, pre-corona, altijd leuk om met een dagkaart vd NS ergens naar toe te gaan. Was niet zo duur en je kon ook nog altijd iets eten of drinken (was bij de prijs inbegrepen). Misschien leuk om een stad te bezoeken en een stadswandeling te maken. Je bent er dan eens helemaal uit. Je kon de hele dag vrij reizen door het hele land met zo,n kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je wordt overal toegelaten dus gewoon gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde ook graag weer naar Ikea. Vorige week gelukt. Ik kocht een afwaskwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed van je dat je een uitje voor jezelf organiseerde. Is soms toch wel even goed om eruit te zijn. Wel sneu dat je dan geen balletjes kunt eten en lauwe soep krijgt... en dan ook nog een "gezellige" agressieve man bij de bushalte treft... Maar goed, je had even een verandering van omgeving! Hartelijke groet, Alice

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.