dinsdag 28 september 2021

Pluis

Herken je dat? Toch die broek ook maar in de was doen, die broek die je aanhad toen de kleinkinderen er waren, kleinkinderen met hun snottebellen. 

Dat je opeens weer weet dat er nog een papieren zakdoekje in je zak zat. En nu als pluis door/op de hele donkere was zit. 


Afbeelding van skooloff via Pixabay Nou ja, niet miepen. Het droogt wel weer op, kan afgeklopt, geschrobberd of weet ik veel wat van de handdoeken en de rest van de spullen en straks pak je even je nieuwe stofzuiger (oude  was gemold bij de verhuizing van dochter) en hoppa...probleem opgelost. Oftewel opgezogen!

Niet miepen!!

NIET!!!

Zit wel een beetje aan te hikken tegen een tandarts-afspraak. Maar MOET, want jarenlang verwaarloosd - te duur allemaal en ach...ik stond onderaan mijn eigen lijstje prioriteiten en te weinig moed om toch maar te gaan. Las trouwens dat Hanneke Groenteman haar hypotheek verhoogde op 82-jarige leeftijd om haar tandartsbehandeling te kunnen bekostigen. Tandenfee

Krijg nou tandjes!
Krijg je nog een hypotheekverhoging op die leeftijd voor elkaar dan? Is het geen verzilverpolis? En euro 20.000,-- voor een paar tanden?  Dan is mijn geneuzel over 'hoge' rekeningen toch helegaar niets.
Nou ja, eerst de herstelwerkzaamheden maar laten uitvoeren, dan ben ik al heel tevreden over dat ik dit wel laat doen. Heb het met de tandarts ook gehad over niet alleen herstel, maar ook cosmetisch herstel. Tandje erbij zetten als het ware. 

Verdoofd en al thuis gekomen. Met zo'n (voor je gevoel) hele scheve mond, waar het kwijl lekker uitloopt. Dus vandaag nog iets buitengaats verzinnen dat gaat hem niet meer worden. Gelukkig had ik in de stoel wel wat ideetjes wat ik zou kunnen doen en oh ja...waarom denk ik altijd in het werkwoord doen? 

Lezen mag ook.
Straks de pluizen opzuigen is ook een optie, maar hoeft niet perse NU.
Ook fijn dat het regende toen ik van de tandarts terugfietste. Binnenblijfweer. Het ruikt wel heerlijk buiten. Gelukkig werkt mijn reukzin nog wel goed. En kon ik thuisgekomen opdrogen.7 opmerkingen:

 1. Ha Cellie,

  oeps!
  Gedoegedoe..
  Ik houd ook niet echt van de tandarts en zeker niet van de rekeningen.
  Maar heb het redelijk bijgehouden.

  Gisteren ook zeiknat geregend.
  Eerste drijfnatte jas van Zandvoort naar Haarlem
  Tweede zeiknatte jas (gelukkig heb ik er twee) van Haarlem naar Bennebroek en weer terug.

  Misschien toch maar wat vaker met het OV...

  groetjes en succes met die stomme pluizen. Die ken ik ook... blêh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte. Slurp je koffie met een rietjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een paar jaar een prothese met een paar kiezen gehad, waar ik totaal niet aan kon wennen. Na twee jaar nam ik het besluit om dat ding niet meer te dragen. Voor die prothese te plaatsen was er in drie andere kiezen een uitsparing geslepen en die moesten weer gevuld worden. Twintig minuten in de tandartsstoel, vullen zonder verdoving want boren hoefde niet en een rekening van 186 euro! Allemensen! Ik klaag weleens dat de dierenarts veel geld kost, maar de tandarts kan er ook wat van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, je hebt de tandarts dus weer achter de rug. Dat vind ik altijd zo'n heerlijk moment van opluchting. Hopelijk viel het een beetje mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pluizen gedoe, heb laatst een groot pak zakdoekjes gekocht, T..empo , die beloven niet te pluizen, en ja gisteren heel tevreden een nat heel zakdoekje uit de was gevist, aanrader! Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben van mening dat je heel lang mag miepen over die pluizen. Heel lang!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dat regelmatig met die pluizen. Ze gaan er ook af in de droger, maar die heeft niet iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.