woensdag 15 september 2021

Petje af!

Al lang bewonderaar van iemand die de zaken met schulden en weinig geld hebben, plaatselijk structureel aanpakt. Maar dan praktisch en to the point en niet, oh het is nu vrijdag; we werken niet op vrijdag. Stuur maar een mailtje, dan kijken we er volgende week wel naar.  Of adviezen gegeven vanuit een werkelijkheid die nog nooit geldgebrek of geldzorgen kende.

Mensen juist weer, door ze persoonlijk te betrekken bij het hele proces, werkelijk sterker en slimmer maakt. Een appel doet op zelfredzaamheid.

Niet alles voorgekauwd, maar juist zelf actief meedenken en werken. En uiteraard zelf het goede voorbeeld gevend. En inspiratie. Groot respect voor wat ze heeft neergezet. Klik maar op de link dan zie wel wie ik bedoel.

Consuminderen

5 opmerkingen:

 1. Mijn dochter heeft een gesubsidieerde baan en daarnaast aanvullende bijstand. Elke maand moet zij een loonstrookje inleveren om op tijd haar aanvullende bijstand te kunnen ontvangen. Dit gaat met grote regelmaat fout en dan moet zij zelf weer overal achteraan. 9 van de 10 keer krijgt zij dan iemand aan de lijn die laconiek zegt o ja , ik ziet het wat vervelend , ga kijken of ik het kan oplossen. Dat is echt heel frustrerend want rekeningen gaan wel gewoon door. Mijn dochter probeert dat dan op een rustige manier uit te leggen, maar ja de schuld ligt natuurlijk niet bij degene die je aan de lijn krijgt en die hebben dan meestal zoiets van, je moet maar geduld hebben en niet zo boos reageren. De laatste keer dat het fout ging kreeg ze iemand aan de lijn die zei, ik snap dat je boos bent hoor en dat mag je ook rustig even laten horen. Voor ons is het gewoon een dingetje dat we even aan moeten passen, maar jij loopt hierdoor tegen problemen aan en ik snap je frustratie. Niet dat zon reactie iets oplost, maar het is wel een fijnere reactie dan van niet zeuren , we gaan het oplossen en verder niet moeilijk doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik lees haar blog al jaren, heb haar boeken gekocht en ben een heel groot fan. Daar kun je alleen maar bewondering voor hebben, veel respect en je afvragen hoe ze het doet en zo positief blijft. 10 petjes af, 1 is te weinig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees graag bij haar en zou wensen dat iedere grotere gemeente een consuminderguis zou hebben. Een ziekenhuis, scholen, een bieb, sportvelden en een consuminderhuis. Dat lijken me een goede basis voor een samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een god mens, die Annemiek.
  Dat blog van haar ga ik opzoeken...

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.