dinsdag 21 september 2021

Te laat!

Dat je op je eerste dag van de vakantie bedenkt dat je je zo door de waan van de dag hebt laten leven, dat je nu geen enkel plan hebt gemaakt. Ja, naar de huisarts en tandarts - zelfs twee afspraken en als de assistente haar zin kreeg wel drie - en audicien, allemaal braaf in de vakantie geboekt. Hebben ze op je werk er geen last ervan. Jij wel. Want het verstoort het gevoel van niets hoeven. Er moet dus nu wel wat. En in je kiezen laten boren is niet echt fijn. Maar wel achterstallig onderhoud, dus doe het toch maar wel. 

Goedkope treinkaartjes zijn er niet meer te koop. Een leuke overnachting is altijd voor 2 personen, zou je denken met een dubbele persoonlijkheid kan dat toch ook, maar nee..met zichtbare partner graag. Ben ik alweer duurder uit dan de aanbieding lijkt. Jajajajaja.....ik lees niet goed. Klopt. Maar waar tover ik dan die partner vandaan. Even snel Tinderen? La maar. Iedereen swipet naar links.

Het goede (droog met zon) weer is ook al bijna op. 

Wat heb ik een hekel aan mijn ingebouwde sloombesluiteloosheid/gebrek aan doorpakken. Mijn zoon en zijn vriendin uitgezwaaid, nou ja, in gedachten. Wel het weekend even een leuk bezoekje gedaan bij hen.  Ze gaan 3 weken lang reizen door een mooi land. Plannen gemaakt, geboekt en gaan. Ik ga nooit (meer). 
Ik zou wel wat willen maar dat kan allemaal niet. Vooral in mijn hoofd kan dat niet. Al die mooie plekken, leuke dingen zijn voor anderen. Ik verdien dat niet (letterlijk; ik verdien daar echt niet genoeg voor, bang dat ik schulden ga maken door ondoordachte te grote plannen, dus doe ik dan maar niets). Begin te laat, te halfslachtig, laat het allemaal weer op zijn beloop. Als de Maartse Haas roep ik dan...Te laat...te laat.

Voelde mij een uitermate mislukte vakantieplanner. 

Uitermate mislukt. Met een dikke vette punt.

Zou drank helpen?

Is het al ergens 17.00 uur?

Wat een gekutzanik zeg. Ja, ik haal inderdaad Brigitte nog maar weer eens van stal, want och och och...wat een zwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar leven.*Zwaar overdreven blog met een snuifje werkelijkheid. Zit niet te hengelen naar uitnodigingen, voorstellen, huizenruil. Wel een warme dikke Brassa graag. 

Lekker de was buiten kunnen hangen vanochtend en zo droog ook en direct alles opgeruimd, het gras laat in de middag gemaaid, gewoon omdat het kon, vrijheid op mijn fietsje, .leuke gesprekjes met een verkoopster bij de HEMA en een boekenwinkel, waar ik niets kocht, maar wel een heel leuk gratis werkboekje van Pluk en de Petteflet meenam. En vakantie is luxe. Geen wet van Meden en Perzen dat dit perse op een bepaalde manier moet worden ingevuld. Je hoeft even niet te doen wat je altijd moet. 

Doe wat goed voor mij voelt. Wees dankbaar voor alles wat er wel is. Zeur niet!!! Vooral niet als ik het blog van Annemiek lees. Blog Annemiek Ja, heel zwaar leven heb ik. Not.

Zelfs niet in gebarentaal.


11 opmerkingen:

 1. Anderen zien vertrekken is even slikken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ziet het weer er voor deze week toch nog best wel goed uit. Hopelijk valt het bij jou ook mee. Vakantie is er toch om even tot rust te komen en om even niet aan het werk te hoeven denken (als dat lukt). Dus... ga lekker wandelen, fietsen, lezen, tuinieren... En stop met jezelf wegcijferen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk eens op singlereizen.nl. Is erg leuk voor alle leeftijden. Wel prijzig. Goede ervaringen over gehoord. Helemaal niet sneu.
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vakantie zit er voor mij ook niet in...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Cellie wat vind je het toch moeilijk om lief en goed voor jezelf te zijn. Meteen erbij zetten dat je niet wacht op uitnodigingen of voorstellen enz. Deurtje dicht. Net als mijn X ook nog braafste meisje/jongen van de klas. Alles wat niet leuk is en wat moet in je vakantie doen dan hebben ze nog minder last van je op het werk.Wees toch eens lief voor jezelf. Verwen je met iets moois voor jezelf. Je zal zien dat je niet meteen failliet gaat. Dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vakantie vieren is heel verschillend vind ik altijd. Wat de een fijn vindt, vindt de ander drie keer niks. Zelf houd ik het meest van niet ingevulde tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit in de laatste week van mijn vakantie en mede door corona niet echt een geniet vakantie. De week voor mijn vakantie besloot mijn lief (we hadden een lat relatie) dat ik hem vreselijk teleurstel en vertrok al ruziemakend met de meeste van zijn spullen. Mijn dochter is niet gevaccineerd en dus zitten dagjes erop uit met haar er ook niet echt in. We kwamen niet verder dan een dagje shoppen en nog snel even uit eten voor de coronapas getoond moet worden. Wat dan wel doen? Het is de meeste dagen mooi weer dus dat is wel fijn. Maar even de tuin ingedoken om nog even flink op te ruimen voor de herfst echt begint. Eindelijk naar de opticien geweest en inmiddels in bezit van 2 mooie brillen. En na 1 1/2 jaar eindelijk een nieuwe vloer uitgezocht die morgen gelegd gaat worden. Een droomvakantie is het niet geworden, maar gelukkig wel wat dingen van mijn to do list kunnen afwerken. Toch maar positief kijken naar wat wel lukte en genieten van mijn nieuwe vloer straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. suggestie, GA LUNCHEN MET JE DOCHTER of ga met zijn allen een middagje naar het strand de zon hoeft niet per se te schijnen, maak een kleine wandeling en plof in het zand en kijk naar de zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er is ALTIJD ERGENS een 5 in de klok ;-)!! Ik ben ook zo'n sneue eikelin die haar medische afspraken zoveel mogelijk in eigen tijd plant. Ik heb parttime collega's die dat niet kunnen, snap jij dat nou??!! Probeer toch maar lekker te genieten ondanks dat je geen plannen hebt gemaakt, pluk de dag! Kopje koffie op een terrasje, beetje lummelen, niks doen... kan allemaal ter plekke bedacht worden en hoeft niet duur te zijn. Enjoy! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hé, NIET drinken, dat helpt niet (Hier spreekt een vrouw met ervaring...). Wel lekker kijken waar je zin in hebt. In een mooi (?) boekje wat dingen opschrijven die je wilt of kunt doen, waar je zin in hebt. Elke dag een reden verzinnen om de volgende dag weer op te staan. En als je zin zou hebben / geld ervoor hebt: ik vind het LEUK als je langskomt (Maar als je geen zin hebt, gewoon lekker niet doen!).
  IK wens je (toch) een fijne vakantie! Mrs H te B

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.