woensdag 8 september 2021

Pluk 50 jaar

Las dat het boek Pluk van de Petteflet jubileert. Uitgekomen in 1971, dus dit jaar al 50 jaar oud. Mijn oudste kleindochter vindt het een leuk boek. Vooral de plaatjes. Die jongetjes met hun wilde haar. En Pluk zelf natuurlijk. Nog een boek van haar moeder geweest.

Heb ook twee kinderbordjes met een tekening van Pluk erop en ze was verrukt dat ze hem herkende. En ik dan ook. Zo kneuterig dat je als Oma allemaal van dat soort dingen in huis mag halen (ok...eigenlijk ook voor mijzelf; ik hou ervan!).

Zou wel een hele kamer vol met kinderboeken willen hebben, want het genot van lezen is zo heerlijk. En dat er wat te lezen is. Gelukkig is daar nog de bibliotheek.

4 opmerkingen:

 1. PLUK!
  Dat was echt mijn favoriete voorleesboek in de klas.
  Tot ik meegroeide met de llerlingen en in groep 7 terecht kwam.
  Toen werd het andere literatuur...

  Maar Pluk! Die is geweldig!!

  groetjes, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was laatst op een oppasdag weer Pluk gaan voorlezen. Ik vond het wederom zo leuk dat ik baalde toen mijn dochter al verder was gegaan met voorlezen. Ja, ze had ook een ander boek kunnen doen hè en dit aan haar moeder laten. De kinderen krijgen het trouwens al voor de vierde keer te horen. Een keer op school, een keer thuis, de film en nu dus weer. Ze vinden het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is niets kneuterigs aan om een kind te leren lezen te aprecieren, leren over de natuur, tekenen, zingen en noem maar op. Het is een hele bijzondere en belangrijke taak. en een hele leuke. kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de kringloop vind je ook een fantastisch aanbod van leuke kinderboeken en prentenboeken. Ik mag voor mijn kleindochter ook weer de klassiekers van zolder halen. Floddertje, Pluk en Jip en Janneke. Heerlijk dat voorlezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.