vrijdag 3 september 2021

Niets

Toen ik vanochtend na het douchen mijn kleren aantrok, bedacht ik dat ik deze zomer nog helemaal nul nieuwe kleren heb gekocht. Of schoenen.  Alleen wat ondergoed en 2 BH's. 


Afbeelding van Ranjat M via Pixabay Komt uiteraard ook omdat ik niemand zie, dus niemand hoeft zich te storen aan mijn vaste ritme van dan weer een blauw, dan weer een groen, dan weer eens dat zwarte, dan weer een rood en dan weer een wit of dan weer een felroze shirt, met een jeans of een blauwe broek. Weinig variatie opties, maar prima voor nu. In de herfst een sjaal erbij. Allemaal fijne wat duurdere kwaliteitsshirts, dus ik doe er lang mee en ze zitten heel prettig want geen kunststof erin en zeker geen stretch, want dat vind ik lelijk staan; je ziet iedere hobbel en bobbel. Ook geen beertjes op mijn shirt. Of rare puntzomen. 
Wel altijd oorbellen die erbij passen. Nooit ringen, kettingen of armbanden, zelfs horloge vind ik al vervelend zitten.

Heel vaak wel mijn winkelmandje geladen en dan toch maar niet. Want genoeg en is het echt nodig of is het gewoon voor de 'heb'. 

Weet nog hoe ik een beetje in shock was toen ik een zusje hielp met haar slaapkamer opnieuw inrichten en er een eindeloze reeks broeken, vesten, shirts, topjes etc uit haar kasten kwamen. Stapel na stapel na stapel. De shock kwam meer uit het feit dat ze van een laag inkomen moet leven en altijd geld te kort lijkt te hebben en dan toch haar koopgedrag niet had aangepast. En ook dat het misschien wel anders is als je een mooie en aantrekkelijke vrouw bent. Je het van je uiterlijk moet hebben en daar dus in investeert. 
Dat heb ik ook niet. En lief ben ik ook al niet.

Als ik straks weer meer naar kantoor moet, dan wil ik nog wel wat erbij kopen, want dan kan ik niet snel overdag buiten de was te drogen hangen en dezelfde dag weer droog. Heb al jarenlang geen droger meer.  Bespaart op energiekosten en inmiddels helemaal gewend aan drogen buiten of aan een rekje binnen. Gaat helemaal prima nu er al jarenlang ook geen inwonende kinderen zijn.
Maar zelfs dat mandje is nog niet besteld. Basiszaken dus, die goed te combineren zijn. Ik koop vrijwel nooit iets wat ik niet kan combineren met wat ik al heb. Dat scheelt miskopen. En goed opletten welke kleuren ik koop. Nooit bruin of dat soort tinten. Dat past niet bij mijn haar en huidskleur.

Wel grappig; nu het wat beter zou kunnen - af en toe wat nieuws kopen - is de behoefte er niet. Het scheelt wel enorm dat ik ook vrijwel niet in de stad kom. Dus ook niets zie. Dus impuls-aankopen zijn er daardoor ook niet. Nou ja...die waren er ook al nooit, want ik moet altijd eerst alles wikken en wegen en dan pas durf ik wat te kopen en dan is het vaak al weg. Of denk ik dat zoiets moois niet voor mij is.

En het scheelt dat het ook niet echt zomers is geweest. En oh ja, ik vond dat ik liever mijn dochter een zetje gaf bij/met haar verhuizing dan mijzelf in het nieuw te steken. 

Gaan jullie veel shoppen? Ieder seizoen nieuwe items?
9 opmerkingen:

 1. In onze "magere jaren" kocht ik vrijwel niets en nu kan het wel,maar hoeft bijna niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al heeeel lang niets nieuws gekocxht - nou ja, een paar weken terug 2 kringloopschoenen die ik tegen kwam. En ik heb een bloedhekel aan beertjes of een "schattige print" - voor volwassen vrouwen als wij zijn. Puntzomen, daar ben ik dan wel weer van... Zat me gisteren nog te ergeren aan alweer een klerencatalogus die in de bus viel - ze denken zeker dat je elke 4 weken kleding nodig hebt! Ik heb er nu geloof ik 5 liggen, van 2 bedrijven. Die ga ik maar eens gauw opzeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 90% van mijn kleding en schoenen komen uit de kringloop en ik heb best veel. Ook zelfgemaakte jurken, soms al 10 jaar oud want ik wissel graag elke dag en dan slijt het ook niet zo. Buitenhangen ipv wassen helpt ook.
  Ben al maanden op zoek naar een mooie rechte zwarte broek maar na al verschillende passen nog niets gevonden. Hopelijk de nieuwe wintercollectie. Dan heb ik ook wat truien nodig want de oude zijn echt aan het slijten, ook al 10-20 jaar soms
  Met maat 46-48 is het ook minder makkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, echt niet! Ook vanuit milieuoverwegingen probeer ik niet veel te kopen. En het is ook mijn smaak helemaal niet in de winkels, dat helpt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig toch niet ontslagen?
  Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Omdat ik zelden kleren naar mijn smaak kan vinden en omdat bijna overal strech inzit of beertjes/bloemen opstaan koop ik heel weinig kleren. Ook puntige of schuin aflopende zomen vind ik gruwelijk. Ik hou dus van mooie maar simpele kleren. Niet te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ha Cellie,

  nee hoor... shoppen?
  Vrijwel nooit.
  Net als jij: ondergoed en zo...
  Maar ik heb alles al en nog dubbel ook, dus...

  Ben wel afgevallen, dus ik ga eindelijk eens een nieuwe broek kopen.
  Heb er niet echt zin in. Dat gedoe in zo'n pashokje.

  Ik draag ook gerust dagenlang hetzelfde.

  Prettig weekend, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat? Ieder seizoen nieuwe items? Natuurlijk niet, ik doe twee keer per seizoen, dat is toch wel het minste vind ik. En dan nog de kerstkleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop heel weinig momenteel want tijdens de lockdown heb ik mijn 'nette' kleding nauwelijks aangehad. Studenten zagen alleen bovenkant bij onlinelessen, dus kon ik kon spijkerbroek aan met t-shirt en net jasje. Jurkje, rokjes, mooie schoenen bleven in de kast. Ik heb veel kleding en houd niet van winkelen, dus doe dat ook niet voor mijn lol. Koop altijd heel gericht. Heb hekel aan patronen, teksten en plaatjes op kleding.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.