donderdag 4 augustus 2022

Klep en bep

In de ochtend al mijn kleding voor de werkdag erna uitgezocht. Dan hangt het maar klaar. Moest Wilde een witte was draaien en heerlijk dat dit gewoon kan. Machine aan en gaan! En zo fijn dat het lekker buiten kan drogen. Ophangen, omdraaien en het is al droog met dit weer.
Had ik me voorgenomen eerder te stoppen met werken deze week, klapte ik toch echt pas na vijven op de werkdag de laptop dicht. Het is gewoon te druk. Doe ook nog wat werk voor een andere vestiging erbij in verband met vakantie-afwezigheid. 
Plus al die ingelaste besprekingen, daar ben je dan zo weer een uur mee kwijt. Dat gaat af van de effectieve werktijd. Van de week alweer een paar. Ik geef het aan, maar zolang ik nog niet dood neerval, komt er geen op/verlossing. Alle oplossingen zijn namelijk zeker een maand vakantievieren. Hoezee!

En ik merk dat ik wel een noeste doorwerker ben. Nou ja...niet zo vreemd als ik het werk van mijn voorganger die er 40 uur voor had in 32 uur doe en zij had de neiging om nog heel veel/bijna structureel in de avond af te maken. Dat geeft natuurlijk een vertekend beeld. Echt niet dat ik ook nog in de avonden ga zitten werken. Daar betalen ze me zeker niet genoeg voor en bovendien heb ik geen managementfunctie. (Al beken ik; heb net mijn declaratie gemaakt (morgen geen tijd voor ben ik bang) en even een mailtje naar leidinggevende over een bespreking verzonden).

De plek waar ik nu werk; jemig wat wordt daar veel ge-oht! De hele dienst lang kleppen en beppen als er geen clienten zijn en vooral heel veel over de diverse kwalen die men heeft. Pffffff...

Ben echt denk ik nogal stoïcijns en gewoon constant aan het werk, lummel niet weg. Of misschien ben ik gewoon sociaal gehandicapt. Hahah...  En kan ik dat niet  -  praten over dat soort dingen; ik vind het stom, oninteressant en een mutsenonderwerp. En te privé ook om te delen.

De trein had trouwens vertraging en de trein daarna ook, dus de aansluiting op het overstap station die zou ik gaan missen. Voor niets extra vroeg opgestaan. Dus dan maar het boemeltje. Doet er megalang over  (voor mijn gevoel) want stopt bij iedere dikke boom en blijft tussentijds ook nog ergens 10 minuten wachten. Dus die ochtend later - maar nog steeds ruim op tijd - binnen en dan moet alles op tijd, want waar ik nu werk gooien ze de trossen om 09.00 uur los. Dus dan moet ik daar zijn en alle software draaien als er zich al iemand om 09.00 uur meldt. En daarvoor ook nog een partijtje werk doen.

En wil dan ook nog graag eerst even naar de wc en een kop koffie (ook voor de collega's halen dan uiteraard). De beste koffie is dan waar de duurdere betaalden van dit gebouw werken dus daar staat altijd een rij. Bij ons, bij het klootjesvolk, staat er machine die vaker defect is dan dat hij werkt. Of alle bekertje zijn weer op. Maar daar: Echte bonenkoffie, opgeschuimde verse melk, valt me nog mee dat er geen havermelk aangeboden wordt. Of een hartje in de melk is gemaakt. En iemand met een servetje je mond afveegt.

Vond het hartverwarmend dat er zoveel (zoveel heb ik nog niet eerder gehad volgens mij) op mijn Heintje Davids optreden kreeg. En als een goede Heintje kon ik ook nog geen afscheid van mijn eigen bühne en publiek nemen. Voel me gezien en zelfs gewaardeerd. 


 Lief filmpje he!

Ontspannen dag gehad. Veel in de tuin gerommeld, beetje lezen (kom nog steeds ongelezen stukken uit de weekendkrant tegen en een bibliotheekboek dat steeds leuker wordt) en wat administratie doen. Mijzelf toespreken dat ik vandaag echt niet naar de winkel hoef; alles is er en maak dat eerst maar op. Wees blij en dankbaar dat je volle kasten hebt. En daardoor een dikke reet uiteraard. Maar ook daar betalen sommige dames goud geld voor om die te hebben. Dus ik zit op mijn kapitaal in feite.


6 opmerkingen:

Luz zei

Beste koffie waar de duurder betaalden werken? Huh? Dat meen je toch niet????

izerina zei

Koffie-discriminatie. Ik leer weer iets

Siebrie zei

Ha, ja, dat van die koffie herken ik. Ik heb op drie plekken gewerkt waar dat zo was. Op de tweede en derde plek was de koffie voor de gewone medewerkers echt bocht. Ik drink maar 1 kopje koffie per dag, maar dat moet wel goede koffie zijn, anders drink ik het niet. Ik stond dus bij de chique apparaten.

Irene zei

Had eens en collega die zich nooit druk maakte, af en toe eens door de gangen wandelde en voor iedereen een gezellige praatje had, hij werd daar eens op aangesproken door een pissige collega, zei hij dood nuchter en totaal niet onder de indruk, en toch krijg ik eind van de maand net zoveel als jij betaald, en wandelde weg, de collega verbluft achterlatend!
Een modus zoeken, voor je zelf acceptabel, zonder het vuur uit je sloffen, lijkt me een hele opgaaf, fijne dag…
Groeten Irene.

Anoniem zei

Herkenbaar van die koffieautomaat, walgelijk eigenljk he?!
Kwam niet meer bij om die laatste alinea, heerlijke humor!
Hoop wel voor je dat je nog eens een andere baan treft, het geeft vaak toch wel negatieve energie, maar je kunt goed relativeren
Vanavond relaxen en ontspannen in de tuin, geniet van het mooie weer

Mevrouw Niekje zei

Er zijn er die gaan helemaal naar Turkije om daar een dikke reet te krijgen, schijnt veel goedkoper te zijn dan hier. Zou ik nooit overwegen, niet zozeer omdat ik denk dat ze het daar niet kunnen, daar heb ik namelijk geen weet van, maar wel omdat er altijd nog complicaties kunnen zijn achteraf en dan is het toch lastiger om even heen en weer te gaan.