donderdag 18 augustus 2022

Pakket

Mijn pakketje is geen pakketje maar een heul groot pakket. Dus niet iets wat je even bij de buren kan laten bezorgen. Vind ik.Tijdstip bleef maar aangepast worden.

Want heb een regenton besteld. Die wilde ik al een paar jaar geleden hebben, maar om de een of andere reden (oh ja..te duur vond ik toen) bleef ik dit maar uitstellen. Aangezien ik nergens heen ga deze vakantie, vond ik dus dat ik daarmee een duurzame aankoop deed. Goed voor de tuin en voor het besparen op drinkwater. Dit jaar steeds duidelijker dat dit een goede aankoop is. En hoop voor vele jaren. 

Al op YouTube bekeken hoe je zo'n ding installeert, want er moet een stuk uit de regenpijp worden gezaagd, zodat daarin het gedeelte past dat naar de regenton gaat. En verder kijken of die afstand overbrugbaar is en ik misschien toch nog een extra stukje pijp of zo erbij moet halen. En pvc-lijm. Maar daar heb ik nog ruim de tijd voor. Hoeft niet in 1 dag af tenslotte. Klusjesman wordt er niet bijgeleverd. En die ken ik verder ook niet, dus we gaan het wel zelf regelen.

En het stuk waar de ton staat moet wel waterpas zijn. Anders begeeft mijn ton zich op een hellend vlak hahah!! 

Dus nog wel werk aan de winkel. Zag dat de grote terrastegel die ik daarvoor tegen mijn tuinhek had staan is verdwenen. Zal wel bij een buurman in de tuin staan. Dus op zoek naar een grote terrastegel als ondergrond. Even nadenken hoe ik dit ga aanpakken. Of meerdere bij nader inzien, want de ton is best wel groot qua grondoppervlak.

De stofzuiger door het huis, door de tuin loop je toch altijd zand en dat soort tuindingen mee het huis in. Gaat stukken fijner, stofzuigen,  nu het wat koeler is. Al wachtende op het pakket. Alle ramen en deuren lekker wagenwijd open; het regent lekker en daardoor koelt het huis ook goed af. En ikzelf ook. Doe en beleef verder niets. 
Jaaa...pakket gearriveerd. Gelukkig niet helemaal in een nog grotere kartonnen doos. Staat in de huiskamer, want buiten regent het en ik wil de ton goed installeren. Geen halven bak. Wel alles wat water kan opvangen buiten in de tuin gezet. Maar de tuin zelf, die vangt het meeste op. Het gras is al een stuk groener dan gisterenochtend.

Fijn gesprek met mijn zoon gehad over een minder fijn onderwerp. 
7 opmerkingen:

izerina zei

Daar zal je veel plezier van hebben

Siebrie zei

Geeft je gemeente of Natuurpunt ook subsidie voor aanschaf van een regenton?

Anoniem zei

Ja een regenton bij de buren door de bus duwen is niet erg netjes!
Marijke

Roelie zei

Wij hebben er 2, voel me zo rijk als ik gratis water tap voor kamer- en tuinplanten. Als de tonnen vol zijn loopt het regenwater via een buis de tuin in. Anders zou het verdwijnen in de afvoer. Tuin grenst aan bos dus tis altijd droog

Kliefje zei

Goeie aankoop! Top. Zouden meer mensen moeten doen.

Iris Papilio zei

Goed van je! Zet hem op een tafeltje of zo... dat is misschien iets minder stabiel maar wel beter voor je rug...

Iris Papilio zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.