donderdag 11 augustus 2022

Verkeerde planning?

Als mijn vakantie begint, gaat het ook beginnen met regenen zie ik in de weersvoorspellingen. En dan de hele week en de week erna ook. Goh...heb ik toch die dagen vrij verkeerd gepland. Want hoopte op lang lezen in de tuin, lekker in de zon, werken in de tuin, misschien een stad bezoeken, of het strand. Beetje fietsen in de buurt of net wat verder. Allemaal minder leuk in de regen vind ik. 
Jahaaaaa...goed voor het land, regen. Dat snapt mijn neus ook wel. 

Alle goedkope treinreiskaartjes bestaan niet meer; daardoor ging ik nog wel eens graag 'ver' weg. De laatste weken zat of stond ik zo krap in te korte treinen of treinen die vertraging hadden, dat de zin in treinen ook wel een beetje op is. Maar je moet toch wat zonder auto.

Dat krijg je ervan; als je gewoon weer niks regelt of plant voor die tijd. Het is een beetje op de energie. Moet alle zeilen bij zetten om mijn werk te kunnen afronden. En daarna kom ik thuis en niks meer. 

Erger me aan mijn eigen zeurgedrag. Vorig jaar kan ik me nog herinneren baalde ik als een stekker dat mijn eerder aangevraagde vakantie werd afgekeurd. Moest wachten tot stagiaire er was; die kon mijn werk dan wel doen. Had ik het van de week nog met een collega over. Hoe men hier moeiteloos stagiaires inzet en dan voordoet alsof deze hetzelfde als een professional kan. Wat dat met jou doet. Hoe je zo eenvoudig door de eerste de beste scholier te vervangen bent. Doet doet pijn inderdaad. Mijn waarde voor het bedrijf is gewoon lulkoek. En was mooi te zien dat die collega blij was om hier met iemand open over te kunnen praten. Dit is hoe het gaat hier.

Dat is niet persoonlijk; dat is beleid. Want zo goedkoop krijgen we ze nooit meer. En daarna verder werken op jeugdloon. Nog steeds een koopje. Dus wel personeel dus dan kan de rest niet morren dat HR te weinig doet aan onderbezetting. Of men vakbekwaam is dat is vers twee. Maar dat is een heilig huisje en daarover iets zeggen....oooooooe!

Dus dit jaar direct toen de vraag kwam wanneer ik vakantie zou willen en he...uiteraard wel weer rekening houdend met alle stagiaires die zeer lang zomervakantie houden (gewoon schoolvakantie lang) en mogen nemen, vakantie vastgelegd. Zal me niet weer overkomen dat ik in oktober zomervakantie vier. En er geen zon meer is, of veel minder.

Komt er regen!! Kut met peren zeg. Voor mij dan.

Halve dag gewerkt. Extra. Wel thuis, dus geen geroezemoes van de werkvloer om mee heen. Want er moet nog heel veel gedaan worden. Dat ik ook met die extra uren vandaag er nog steeds niet doorheen kom, dat is een kwestie van berekenen. 

Ook leidinggevende ingelicht - die er totaal geen zicht op heeft en ook nul tijd stopt in het leren snappen hoe wat of waar *zo komt het op mij over/ wie weet is hij ook avonden lang zich aan het verdiepen in de materie*. Maar het feit dat ik met vakantie ga en er nul keer is gevraagd hoe wat waar, daar verbaas ik me over. Heel erg. 

Door de drukte te laat een kaart op de brievenbus en ook geen Staatslot gekocht terwijl het een "goede" dag is. Maar kennelijk niet dan dus. Dan maar geen zeventien miljoen op de bank.

Pfffffffffffffffffff.....Nog even volhouden. En dan kan je verregende vakantie beginnen! Kan ik misschien naar het Regenjasmuseum.

 
16 opmerkingen:

PetraH zei

Ik had wel een (één vijfde) staatslot gekocht, maar ik heb niet gewonnen. Tja.

Ik denk vast wel dat er de volgende week, tijdens je vakantie, nog wel droge dagdelen gaan zijn waarop je lekker buiten kunt zitten of de stad in kunt. Ik wens het je toe.

Voor nu nog even succes met je werk en met de hittegolf!

Mevrouw W. zei

Het zal niet twee weken lang aan één stuk door regenen, maar ik begrijp je frustratie/teleurstelling. Eerst maar eens lekker uitrusten na al dat werken en reizen. Even helemaal niks hoeven is fijn.

Anoniem zei

Oh dat is balen voor jou. Zelf ben ik blij met wat regen. Mijn tonnen zijn leeg.

Bas zei

He stuur me maar een tikkie voor een treinkaartje van een stad in NL naar keuze. Ik weet het dat kan je allemaal prima zelf en dat hoeft niet.

Maar zie het als een lot uit de loterij.
Ik lees met plezier je blog en gun je een fijne vakantie.

izerina zei

Misschien valt het in werkelijkheid wel mee en zijn er genoeg droge momenten

Anoniem zei

De regen kan erg meevallen met wat losse buien, wat je ziet op buienradar is de regenkans, niet de lengte van de regentijd. En die regen kan ook in de avond/nacht vallen. Niet zo pessimistisch zijn! Wens je veel lol en liever ietsje nat dan stikheet.

Anoniem zei

Hai,
ik weet nog dat je jaren geleden, zo in de punt zat, dat je niet eens naar Zeeman durfde voor een knotje wol. En kijk hoe je nu bent: dan zal een regenbuitje je nu toch niet deren.
Marijke

pourquoi pas ??? zei

Het weer kan nog alle kanten op hoor. Hoorde ooit van Piet P. dat je maar een paar dagen van tevoren goed kan voorspellen. Ik her ken je bui; het gaat regenen dus vast hele dagen lang. Joh misschien alleen maar in de nacht en dan ben jij al lang weer thuis. Zelf zou ik regen heerlijk vinden, heb nog niet eens gelezen dat t voorspeld is maar ga zo snel kijken.

Alice K. zei

Hihi, grappig mopperstukje... ik snap het hoor. Maar de regen valt vast mee. Je bent gewoon echt aan vakantie toe, je werkt echt heel hard.

Sterkte met de laatste loodjes op je werk voor je vakantie. En alvast een fijn weekend!

groetjes, Alice K.

Iris Papilio zei

Misschien valt het allemaal wel mee joh! Langer dan een dag of 3 van tevoren geloof ik de verwachting niet. Ik kijk liever 's morgens uit het raam hoe het buiten is...

Ingrid zei

Ik vind het geen gemopper. Het weer is heel stemming bepalend vind ik. Groet Ingrid

Anoniem zei

Fijne vakantie lekker genieten van het niets hoeven en moeten !

mrs H. te B. zei

Inderdaad: nog even volhouden! En dan uitrusten - thuis of onderweg! Misschien helpt het: met dit weer is er ook geen vakantie te vieren - veel te heet (voor mij althans). Wat mij helpt voor een vakantie: op tussendoormomentjes opschrijven wat je zou willen doen in je vakantie, welk boek lezen, wat je leuk vindt, waar je naartoe wilt. Ook "koffie drinken in de stad. Alleen of met... DAn heb je wat om naar uit te kijken, én je weet wat te doen, als je je gaat "vervelen" omdat je te moe of te somber bent om plannen te maken.

Anoniem zei

Alhoewel regen niet leuk is tijdens je vakantie ben ik blij dat ik nu geen vakantie heb, want met die warmte iets ondernemen is ook niet echt lekker wat mij betreft. Ik heb pas in september vakantie en wat voor weer het ook is, genieten ga ik er sowieso gvan ook al ga ik niet echt ergens heen. Niets moeten is voor mij datgene waar ik het meeste van geniet tijdens mijn vakantie . Gewoon lekker kijken wat de dag brengt ook als dat alleen maar lekker met een boek of dat nu in de tuin of binnen op de bank is.

Spaarmoeder! zei

Ik wens je een goede week toe. Rust uit, lees het boek dat je wilde lezen en eets eens iets anders, bijvoorbeeld dat je al een tijd niet hebt gegeten omdat je geen tijd had. Er komt regen, maar tussen de buien is er zon!

Anoniem zei

Hi er is ook nog het alternatief om met de bus te reizen , kijk eens op FlixBus, hoe vroeger je boekt hoe voordeliger je kaartje .