maandag 22 augustus 2022

Fiets in je rug

Werd vanzelf wakker. Douchen en aankleden en hoppa...GA WAT DOEN. Met de "toeristenbus" naar Amsterdam. Op Leidseplein uitgestapt. Saai daar. En het begon ook nog te regenen. Zag alle toeristen hun regenkleding aan doen. Was niet echt gekleed op regen.

Doorgelopen naar het Rokin, daar bij La Place koffie genomen want daar zat ik droog. En naar de WC (voor 70 cent..). Doorlopen naar de Dam. Oh ja...eerst oorbellen bij die ene winkel gekocht. Lange blauwachtige. Zo'n winkel mis ik bij ons (die was er eerst wel, maar opeens foetsie!).

Bijenkorf in. Daar hoor ik niet thuis voel ik. Alles is daar van een prijsklasse die voor mij niet te betalen is. Wel mooi. Om naar te kijken. En te beseffen dat daar mijn geluk niet in zit. Het hebben van dure spullen. (Nu is dat een beetje huichelachtig, want liep daar in een linnen jasje wat al zeker 20 jaar oud is en dan zeg ik er altijd graag bij dat het van zulke goede (duurdere) kwaliteit is. Geen Primark).

Toch maar wel kijken voor lunch of zo...Jemig...moet je je eigen kroketten uit een automaat trekken en mega duur! Dus ik hou het wel bij een kopje koffie. Beetje schaapachtig doen alsof ik vrouw van de wereld ben, zo in mijn eentje. 

Daarna door naar het station. De pont naar Noord en de pont weer terug. 

Oh hoe heerlijk, dat water, op een boot zijn, ook al parkeren ze de fiets in je rug. Gratis plezier! 


Afbeelding van Tania Dimas via Pixabay 


Trein richting mijn woonplaats was uitgevallen zag ik en toen kakte ik een beetje in, want wilde eigenlijk nog terug richting museumplein voor een museumbezoek. Dus toch metro naar Zuid en daar de trein en vervolgens de bus terug naar waar mijn fiets geparkeerd stond. Alleen geen gebruik van een vliegtuig gemaakt, maar verder vrijwel alle soorten vervoer vandaag gebruikt. 

Thuisgekomen een glas koud water en lezen in de tuin. Blijf nou eens rustig zitten en geniet van je boek! En me bewust zijn dat ik keuzevrijheid heb en dat dit dus ook vakantie is. 

Ga voorlopig ook even vakantie houden van het bloggen. Om uit de dagelijkse sleur te komen. Blijf wel schrijven (en lezen uiteraard), maar dan voor mijzelf. Om later terug te lezen dat het toch wel heerlijk was. Niets te hoeven eventjes. Die keus te hebben. Hup....terug in de tuin jij!


6 opmerkingen:

izerina zei

Dat was een heerlijke dag! Rustige blog-vakantie gewenst

Lot zei

Paar weken geleden was ik met mijn zus op de Wallen en we bezochten de Oude Kerk. We zijn in Amsterdam geboren en ik heb lange tijd op de Nieuwmarkt gewerkt, toen was het nog prettig op de Wallen rond te struinen en uit te gaan. Daarna hele tijd nogal onveilig maar nu is het weer fijn.
Bij de Beijenkorf koffie met taart gaan eten, vrij normale prijzen vond ik.
Wat me wel abnormaal voorkwam was dat bij 2 winkels in de winkel stuk of 8 mensen stonden te wachten tot ze die winkel inkonden. Keurig achter een koord met 2 paaltjes.
Mijn opa vertelde dat hij mij achterop de fiets had opgehaald bij de Bijenkorf waar mijn ouders me hadden gekocht, maar omdat mijn moeder ziek in bed lag had hij me gehaald. Dat was mijn sexuele voorlichting. 🤣

Anoniem zei

Fijne vakantie geniet ervan !

Aleida zei

Morgen nog heel warm maar daarna prima zomers dus heerlijk lummelen, leuke dingen doen

Iris Papilio zei

Lekker zo'n dagje doen waar je zin in hebt.
En veel plezier op je vrije dagen... even niet bloggen is heerlijk. Alleen kom ik zelf niet meer zo best op gang... 🤭

Nicole Orriëns zei

Dat klinkt als een intensieve dag. Ik kan me voorstellen dat je daarna zin had om gewoon even rustig thuis te zijn.

(Dankjewel voor je meelevende reactie op mijn blog. Dat waardeer ik enorm.)