donderdag 27 oktober 2022

Powerrrrrr

Bezig met mijn begroting 2023. Twee scenario's. Of eigenlijk drie. Eentje met een inkomen uit salaris en eentje met een WW-uitkering (70% van huidige bruto salaris) en dan na 2 maanden (verwacht ik) hoppa....in de bijstand (Ossenworst scenario). 

Nog steeds, rekening houdend met scenario 2, zoveel mogelijk aan het schrappen in 'leuke' maar niet echt noodzakelijke dingen, zoals abonnementen op een krant, omroepvereniging, online lezen, museumjaarkaart etc. En daarbij goed bedenken waar ik wel energie van krijg, dus NIET schrappen nog. Het enige wat ik tot nu toe en al die magere jaren hiervoor nooit heb opgezegd is mijn bibliotheek-abonnement. Daardoor kan ik wel veel lezen, zonder hoge kosten, kranten bekijken, tijdschriften zonder ze zelf te hoeven kopen of een abonnement erop te hebben. En na het lezen weer terugbrengen, dus ook geen stapels 'bewaarspul'. 

Musea ben ik het hele afgelopen jaar erg weinig geweest. Vooral ook om de reiskosten erheen. Alsof ik me totaal niet meer 'vrij' voel om lekker te genieten. Eigenlijk sinds dat zwaard van Damocles boven mijn werkhoofd hangt. Bange sneu-neus geworden. Dat doet stress kennelijk met mij. Ik trek me terug uit tsja...uit het leven. 

Niet doen Citroen!

Dat ik niet meer (of slechter) kan zien dat er nog genoeg opties zijn en dat ik ook tijd mag nemen om te niksen, te genieten van het leven en dat werk uiteindelijk maar werk is. Dat ik de dagen waarop ik niet werk ook met gewoon leuke dingen mag vullen, niet alleen nuttige zaken. Of helemaal niet vullen. Gewoon lanterfanten.

Dook de schuur en en moest daar van mijzelf een kwartiertje schatgraven en die schatten doorgeven aan de Kringloop. Niet meer dingen bewaren voor "misschien krijg ik er dan wel zin in om dat neer te zetten", maar loslaten. Dus direct in de fietstas en dan zo meteen even een ritje Kringloop. ALLEEN brengen. 

Ook in de voorraadkast hetzelfde gedaan. Daar staan ook vazen, glazen objecten, plantenpotten en ik vond nog een fonduepan die ik al zeker 20 jaar niet meer gebruik. Ze mogen 'm ook weg mieteren, maar ik hoef deze pan (grote doos zeg!) niet meer mijn ruimte in te laten nemen. Vooral omdat ik er al zo lang niets meer mee doen.

En wie gaat er in zijn eentje fonduen? 

En zo 1999 fondue. Met zo'n brandertje eronder. Met spiritus. Mijn fietstassen zitten al propvol en die zijn groot, heel groot, dus dat voelt wel als een goed gedane opruimklus. 

Die pan kan er niet eens meer bij. Voor de volgende ronde dan maar. Ga....dan!!!

Daarna rondje 'stad' gelopen, maar omdat ik vooral aan het weggeven ben, vond ik het ongepast om direct weer nieuwe dingen te gaan kopen. Dus daarna via het bos richting huis, in het bos nog even lekker bij het meertje gezeten. Niemand te zien en het was nog wel prachtig weer. Was gewoon in mijn zomerjas met daaronder een T-shirt. Bijna zweterig.

Ook nog weer een sollicitatie de deur uitgegooid. Nou ja, de digitale deur dan. Alweer goed nagedacht wat mij voor die functie aantrekkelijk maakt voor de werkgever en daarop mijn brief geschreven. 

Als bestuurder van een door onder andere mijzelf opgerichte stichting had ik toen regelmatig contacten met de instellingen die in de vacature staan. Dus hoop dat dit een plus is.

Oh ja...nog even bedenken wat ik naar mijn werk aan doe voor Powerrrrrrrrrrrrrrrrrrr-outfit (voor mij powergevend dan he...), klaarhangen inclusief schone onderbroek en dan is het weer gedaan voor vandaag.












6 opmerkingen:

izerina zei

Is er in geen personeelstekort in de banen waar jij werkt en zoekt?

Petra zei

Fijne dag vandaag!

(En ja, wat kun je ook blijven hangen in geldzorgen, hè? Ik loop nu ook een beetje te tobben, ook al weet ik dat dat niet helpt)

Anoniem zei

Als je een beetje gelooft in "manifesteren", dan manifesteer je je op dit moment naar bijstand en armoede. Zoveel mee bezig, zo aan het organiseren voor "als". Meid, je hebt power en vaardigheden. Manifesteer je naar een mooie baan. Koop nieuwe kleding voor een sollicitatie gesprek, voor een eerste werkdag. Probeer het!

Mevrouw Niekje zei

Volgens mij komt er een baan voor je, met al je ervaring en kennis. Je zit alleen nu even in een dip en ik snap dat de toekomst er niet zo leuk uitziet als je geen werk hebt. Probeer daar toch ook de vruchten van te plukken. Er zijn gratis cursussen online (in binnen-en buitenland) waarmee je jezelf kan bezig houden en wat kan leren als je het lanterfanten even zat bent. Want lanterfanten kan ook heel fijn zijn en moet je ook doen. Succes met solliciteren, ik blijf voor je duimen!

Anoniem zei

Als gas er niet is of stroom of alletwee tegelijk kun je op een spiritus brander in je fondues nog soep opwarmen of heet water voor je kruik Spiritus per liter€2.00 goedkope brandstof

Kliefje zei

Ik hoop dat het doemscenario wegblijft. Ik gun je zó een zorgeloze, ontspannen tijd. Ik word al nerveus als ik je lees :(
Sterkte!!