donderdag 23 maart 2023

BH

Druk en drukker op mijn werk. Weer verschuivingen in personeel. Dus wederom in te werken mensen. Degene van wie ik al al voorspelde dat hij weg zou gaan, gaat ook weg. Heel jammer, kon goed met hem opschieten en ook een harde werker. 

Zo is een goed werkend team houden en een beetje het gevoel hebben dat er iets van samenhang is, nogal een uitdaging. Als iedereen toch weer snel weg is of gaat. Waarom zou je je hechten?

Op mijn vrije dag toch nog maar even wat dingen weggewerkt. In de rust van thuis. Maar snap zelf ook wel dat dit niet structureel moet zijn maar het wel dreigt te worden. Nou ja, het regende toch. En geen leven haha... 

Doe dit vooral omdat ik de clienten niet de dupe wil laten worden dat men hier alles op een koopje wil doen. 

Flexibele schil bladiebladiebla. 

Misschien toch maar eens de tactiek van de buschauffeurs volgen. In staking gaan. Ik hoef niet perse meer geld erbij, maar wel meer ondersteuning. Structureel. 

Doet me denken aan mijn collega uit Australië, die een tijdje bij mij op het bedrijf werkte in de vorige eeuw nog en IT support deed voor de door hem ontwikkelde sofware. 

You want support? Buy a bra!

2 opmerkingen:

Alice K. zei

Jij bent echt gedreven! Is een goede eigenschap! Zolang je er zelf niet aan onderdoor gaat. Jouw cliënten boffen!

Groetjes, Alice K.

Mevrouw Niekje zei

Ik vind het enorm knap van je dat je jouw cliënten zoveel geeft en zelfs thuis werkt, terwijl jouw werkgever jou zo weinig geeft. Mijn idee zou zijn om NIET thuis te werken en te laten gebeuren wat onvermijdelijk is wanneer een leidinggevende niet steunt, een werkgever niet voldoende mensen inzet en de goede mensen door slecht leiderschap vertrekken. De boel laten klappen. Niet leuk want daardoor benadeel je de cliënten, maar dat zou de boel wakker moeten schudden. Eigenlijk een beetje zoals staken.